Tenis

Kreću Hrvati i Hrvatice u glavnim turnirima: Čilić slobodan u prvom kolu, Ćoriću drugi nositelj

Branimir Korać • subota, 30.12.2017.
Kreću Hrvati i Hrvatice u glavnim turnirima: Čilić slobodan u prvom kolu, Ćoriću drugi nositelj

Šest hrvatskih predstavnika zasad je u glavnim ždrijebovima na ATP i WTA Touru, a moguće je da će im se još netko pridružiti jer su u kvalifikacijama još uvijek u igri Jana Fett, Tereza Mrdeža i Viktor Galović...

Na turniru u Dohi prvi nositelj je Dominic Thiem, a Borna Ćorić nema baš najidealniji ždrijeb jer kreće protiv drugog nositelja Pabla Carrena Buste. S Carrenom Bustom susreo se i na početku sezone prije tri godine kada je u Aucklandu u prvom kolu Španjolac bio uspješniji sa 6:4, 6:3.

Pobjednik ovog dvoboja igrat će protiv boljeg iz meča između Thomasa Fabbiana i Nikoloza Basilašvilija što bi na papiru za obojicu trebao biti lakši ždrijeb nego ovaj na startu.

U indijskom Puneu nastupa Marin Čilić koji je prvi nositelj i očekuje se odlazak daleko na ovom turniru. U prvom kolu je slobodan, a drugo kolo donosi mu pobjednika meča između Ramkumara Ramanathana i Roberta Carballesa Baene.

Čilić sve do polufinala ne bi trebao imati nekih velikih problema, očekuju ga tenisači daleko ispod njegove razine, a prvi pravi protivnik mogao bi biti Roberto Bautista Agut.

Kod tenisačica u Brisbaneu Mirjana Lučić-Baroni u prvom kolu za protivnicu ima Njemicu Tatjanu Mariju s kojom je igrala prošle godine u Acapulcu i upisala pobjedu 7:5, 6:2. Pobjednica će u drugom kolu imati teži posao, igrat će protiv bolje iz francuskog dvoboja između Caroline Garcije i Alize Cornet.

Ana Konjuh nema lagan posao na startu turnira u Brisbaneu, očekuje ju dvoboj protiv Kiki Bertens, vrlo dobre Nizozemke. Ipak Konjuh je pokazala da s njom može igrati i svladala ju je prošle godine na US Openu u tri seta.

Petra Martić nastupa na turniru u Aucklandu, a godinu će otvoriti susretom protiv mlade Čehinje Markete Vondroušove. Neugodan ždrijeb za Martić koju očekuje jedna od igračica za koju tvrde kako je budućnost svjetskog tenisa. Ako upiše pobjedu, igrat će protiv bolje iz meča između Caroline Wozniacki i Madison Brengle.

Donna Vekić ima protiv sebe iskusniju protivnicu, igrat će protiv Belgijke Kirsten Flipkens. Belgijka je za Vekić vrlo neugodna protivnica, pokazala su to dosadašnja četiri dvoboja koja su otišla na stranu Flipkens. Drugo kolo pobjednici donosi bolju iz meča između Polone Hercog i Alison van Uytvanck.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!