Košarka

VIDEO: Topli doček i veliki povratak sjajnog Thomasa, Bender bez velikog učinka u pobjedi Sunsa

Branimir Korać • srijeda, 03.01.2018.
VIDEO: Topli doček i veliki povratak sjajnog Thomasa, Bender bez velikog učinka u pobjedi Sunsa
Foto: EPA

Noć u NBA ligi protekla je u povratku na parket Isaiaha Thomasa koji je odmah u prvoj utakmici pokazao zašto ga smatraju ključnim kotačićem Cavsa koji nedostaje u borbi za naslov prvaka...

Na sjajan način na parket se vratio Isaiah Thomas. Sedam mjeseci prošlo je od posljednjeg nastupa, u međuvremenu je promijenio klub, borio se s ozljedom kuka, no na povratku na parket pokazao je koliko će značiti Cleveland Cavsima. Prilikom ulaska u igru dočekan je ovacijama, priređen mu je fantastičan doček, a već u prvoj akciji pokazao je kako će Cavsi s njim biti samo jači.

Protiv Blazersa odigrao je odlično u tih 19 minuta što je proveo na parketu, ubacio 17 poena (3/4 za dva, 3/8 za tri) i podijelio tri asistencije. "Bilo je očito da smo prvi put zajedno na parketu, ali bilo je trenutak gdje smo mogli vidjeti tu njegovu dinamiku i brzinu koja nam je potrebna da bi bili tamo gdje želimo biti. Sretan sam što je ponovno na terenu i posebno sretan što je na našoj strani", rekao je Dwyane Wade.

Susret je bio zanimljiv i neizvjestan do posljednje četvrtine u kojoj su se Cavsi odvojili, stvorili razliku te na kraju zasluženo slavili. Portland nije imao rješenje u obrani za raspoloženi napad domaćina i unatoč povratku Damiana Lillarda upisao je poraz.

Cavsi su stigli do 13. uzastopne pobjede na svom parketu predvođeni LeBronom Jamesom s 24 poena, šest skokova i osam asistencija, a Kevin Love dodao je 19 poena i sedam skokova. Portland, koji je izgubio zadnju dionicu 36:23, predvodili su Lillard s 25 poena (6/9 trica) i šest asistencija te Jusuf Nurkić s 23 poena i sedam skokova.

Charlotte Hornetsi prošetali su se do pobjede u Sacramentu gdje su lakoćom svladali Kingse sa 131:111. Bilo je dovoljno samo kvalitetnih 24 minute, nakon tog prvog poluvremena gosti su imali plus 20 i rutinski su održali razliku do kraja susreta.

Iako su tricaški u donjem dijelu lige, Hornetsi su ovaj put ubacili njih 15 iz 32 pokušaja. Najefikasniji bio je Nicolas Batum s 21 poenom, a Dwight Howard koji je dodao i osam skokova ubacio je 20 poena dok je Kemba Walker dodao 12 poena i deset asistencija. U cijelom susretu Hornetsi su imali samo tri izgubljene lopte dok su Kingsi imali 15. Kod Sacramenta Zach Randolph ubacio je 24 poena uz deset skokova, a po 17 poena dodali su Skal Labissiere (15 skokova) i De'Aaron Fox.

Clippersi su upisali četvrtu uzastopnu pobjedu, a ovaj put svladali su na svom parketu Memphis Grizzliese. Polako se dižu i izgledaju sve bolje, a ponovno su ih nosili Lou Williams i povratnik Blake Griffin.

Nadali su se Clippersi kako će od ovog susreta imati na raspolaganju i Austina Riversa, međutim on još uvijek nije spreman, a Williams je ubacio 33 poena uz šest asistencija dok je Griffin dodao 21 poen uz šest skokova i osam asistencija. Kod Memphisa Tyreke Evans ubacio je 18 poena uz pet skokova i šest asistencija, a Mario Chalmers dodao je 15 poena.

Tijesnu utakmicu odigrali su Phoenix Sunsi i Atlanta Hawksi, a Sunsi su u završnici izvukli pobjedu 104:103. Serijom 15:4 uoči samog finiša uspjeli su okrenuti dvoboj, a pobjeda je upisana nakon što je Devin Booker ubacio tri slobodna bacanja, a Marquese Chriss blokirao Taureana Princea.

Dragan Bender za 14 minuta ostao je bez poena uz promašena sva tri šuta za tricu te uhvaćena dva skoka, Booker je ubacio 34 poena uz pet skokova i sedam asistencija, TJ Warren 31 poen uz pet skokova, Marquese Chriss 17 poena uz 11 skokova, a Tyson Chandler je uhvatio deset skokova. Kod Hawksa Ersan Ilyasova ubacio je 21 poen uz devet skokova dok su po 20 poena dodali Dennis Schroder (pet asistencija) i Kent Bazemore.

Spursi su odlično iskontrolirali Kristapsa Porzingisa i odnijeli pobjedu iz Madison Square Gardena sa 100:91. Ovo je za Gregga Popovicha 1176. pobjeda u NBA karijeri čime je prestigao Georga Karla i došao na peto mjesto ljestvice svih vremena. Sljedeći ispred njega je Pat Riley s upisanih 1210 pobjeda.

Ovo je druga pobjeda Spursa protiv Knicksa u kratko vrijeme, slavili su i u San Antoniju 29. prosinca sa 119:107, u međuvremenu su izgubili u Detroitu dok je New York slavio u New Orleansu.

Ovdje su Spurse predvodili LaMarcus Aldridge s 29 poena i šest skokova te Kawhi Leonard s 25 poena i osam skokova. Kod poraženih Michael Beasley ubacio je 18 poena uz devet skokova, a po 13 poena dodali su Porzingis (5/19, devet skokova), Lance Thomas i Courtney Lee (pet skokova, pet asistencija).

NBA:
Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers 127:110
Sacramento Kings - Charlotte Hornets 111:131
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 113:105
Phoenix Suns - Atlanta Hawks 104:103
New York Knicks - San Antonio Spurs 91:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!