Tenis

ATP Brisbane: Kyrgios bolji od Dolgopolova, Dimitrov se mučio s Edmundom

Sportnet • petak, 05.01.2018.
ATP Brisbane: Kyrgios bolji od Dolgopolova, Dimitrov  se mučio s Edmundom
Foto: EPA

Poznati su parovi polufinala turnira u australskom Brisbaneu. Dimitrov, kao prvi nositelj turnira, igrat će protiv domaćeg Kyrgiosa, dok će se u drugom meču sučeliti De Minaur i Harrison...

PIŠE: Jan Šneler

Dva velika iznenađenja turnira u Brisbaneu, Mmoh i De Minaur međusobno su se sučelili u četvrtfinalu. Uspješniji i daleko bolji bio je Australac koji je za malo više od sat vremena igre porazio Mmoha.

U prvom setu oba igrača su više manje čvrsto držali svoje servise. Manje poteškoće imao je De Minaur u šestom gemu, ali se uspio othrvati naletu Mmoha. U devetom gemu, onom koji je često koban u tenisu, De Minaur uzima servis protivniku i osvaja set sa 6:4.

U drugom setu, Mmoh je gubio servis čak tri puta, De Minaur i najmanje greške kažnjavao i osvojio je set sa 6:0 i prošao u polufinale.

Najbolji dvoboj današnjeg dana pružili su još jedan Australac Kyrgios i Ukrajinac Dolgopolov. U srazu dva izrazito talentirana, ali i vrlo teška tenisača, koji nažalost često plijene pažnju i nepodopštinama van teniskog svijeta, Kyrgios je bio sretniji.

Prvi set vrlo glatko je dobio Dolgopolov sa 6:1. Kyrgios je dosta slabo igrao, naročito u posljednjim gemovima seta. U drugom setu potpuno druga priča, Kyrgios igra fantastično, počinje pogađati dobre poene i ima vodstvo od 5:2 što kasnije realizira u 6:3 i osvajanje drugog seta.

Konačni set donio je izjednačenu borbu. Oba tenisača do sedmog gema su bila sigurna na svom servisu, no onda Kyrgios uzima ključan break. Odlazi na veliko vodstvo te konačno slavi sa 6:4.

Iako je bio na dobrom putu da svlada Istomina, Harrison ipak nije trebao čekati kraj meča. Zbog ozljede Istomin je pri vodstvu 4:2 u drugom setu predao meč. Prvi set Harrison je dobio u dosta napetom tie-breaku. Vodio je Istomin 4:2, no Harrison je vratio na 6:4. Iako je došao do izjednačenja, Istomin očito više nije imao snage za više te je Harrison dobio 13. igru sa 8:6.

Očekivalo se da će treći igrač Svijeta, Grigor Dimitrov puno lakše doći do polufinala, no Britanac Edmund dosta ga je namučio. Prvi set, dosta glatko, dobio je Dimitrov. Oduzeo je servis protivniku u osmom gemu te uspješno osvojio set sa 6:3.

U drugom setu, nije bilo previše break šansi, mada je Dimitrov, ovoga put u devetom gemu, imao 40:15 i šansu da riješi vrlo brzo meč. Nije iskoristio pruženu priliku te je 13. igru prelako izgubio sa 7:3. Treći set ipak je pripao Dimitrovu. Oduzeo je servis Edmundu u ključnom trenutku kod vodstva 5:4 i prošao dalje.

ATP Brisbane, četvrtfinale:
Michael Mmoh (SAD) - Alex De Minaur (Australija) 4:6 0:6
Nick Kyrgios (Australija) - Alexandr Dolgopolov (Ukrajina) 1:6 6:3 6:4
Denis Istomin (Uzbekistan) - Ryan Harrison (SAD) (6)6:7 2:4* Istomin predao meč
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Kyle Edmund (Velika Britanija) 6:3 (3)6:7 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!