Tenis

Hrvatice kobne za Njemicu: Donna Vekić nadigrala Tatjanu Mariju

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.01.2018.
Hrvatice kobne za Njemicu: Donna Vekić nadigrala Tatjanu Mariju
Foto: EPA

Donna Vekić prošla je u drugo kolo WTA turnira u Hobartu i tako upisala prvu ovogodišnju pobjedu. Protiv Njemice Tatjane Marije problema nije bilo, slavila je u dva seta...

Tatjana Maria ne može biti zadovoljna početkom sezone, a za to su zaslužne hrvatske tenisačice. Dva nastupa i dva poraza, nakon Mirjane Lučić-Baroni prošli tjedan u Brisbaneu, sada ju je svladala i Donna Vekić.

Vekić je na startu turnira u Hobartu odnijela pobjedu za 75 minuta, slavila je s glatkih 6:4, 6:2 i tako došla do prve ovogodišnje pobjede i plasmana u drugo kolo.

Na taj način Donna je ujedno prekinula i seriju poraza koja je započela u rujnu prošle godine u St. Peterburgu, imala ih je čak šest u nizu da bi u Hobartu glatko slavila.

Embed from Getty Images

U prvom setu Maria se dva puta ekspresno vraćala iz breaka zaostatka, ali kada joj je Vekić oduzela servis kod 3:3 i zatim spasila break loptu u sljedećem gemu, dvojbe više nije bilo.

Nakon što je uzela prvi set sa 6:4, Vekić je drugi otvorila dvostrukim breakom i nakon toga privela meč kraju sa 6:4, 6:2.

Ovaj nastup svakako daje razloga za optimizam uoči nastavka sezone, svladana je sedma nositeljica bez velikih problema uz dobru igru na reternu i čak šest oduzetih servisa.

Drugo kolo Donni donosi dvoboj protiv Markete Vondroušove, mlade Čehinje koju je prošli tjedan svladala Petra Martić.

WTA Hobart, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Tatjana Maria (Njemačka, 7) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!