Rukomet

Srbija doputovala u Split, Cvetković tvrdi: "Hrvatska će kao domaćin imati podršku EHF-a"

Branimir Korać • četvrtak, 11.01.2018.
Srbija doputovala u Split, Cvetković tvrdi: "Hrvatska će kao domaćin imati podršku EHF-a"
Foto: FaH

Reprezentativci Srbije nakon dvije utakmice u Sloveniji, doputovali su u Split gdje ih sutra očekuje dvoboj s Hrvatskom. Izbornik Jovica Cvetković odredio je i 16 igrača na koje računa u tom susretu...

Nakon dolaska u Hrvatsku, Cvetković se osvrnuo na prvog protivnika i odmah istaknuo kako očekuje i da će Hrvatska imati lagani vjetar u leđa kao domaćin.

"Dobro se poznajemo, Hrvatska je dobra reprezentacija. Bit će pod pritiskom domaćeg terena, ali će i imati podršku EHF-a kao organizator Prvenstva. Mi toga moramo biti svjesni, kao što i moramo biti svjesni koliko moramo biti bolji da bi pobijedili. Međutim ta pobjeda protiv Hrvatske sama po sebi ne bi ništa osigurala, može se dogoditi da pobijedimo pa izgubimo naredne dvije utakmice i ispadnemo s Prvenstva. Moramo gledati prema svim protivnicima."

Dosta se piše o dvoboju Hrvatske i Srbije, a Cvetković smatra kako treba odvojiti politiku od sporta. Sport donosi pozitivne stvari, a politika uglavnom negativne.

"Mediji stalno nešto čačkaju i traže nešto zanimljivo i posebno. Međutim to su sve igrači koji se jako dobro poznaju, stalno su zajedno i dobri su međusobno. To je sport, između tih reprezentacija nema ništa loše. Međutim znamo kakva je politika. Bilo bi nam najdraže kada bi mogli sve izbaciti iz glave i ne razmišljati o tome, ali kako je nama, tako je i njima."

Na popisu za dvoboj s Hrvatskom nema Rastka Stojkovića, sjajnog pivota Meškova, a Cvetković objašnjava svoju odluku.

"Dok sam ja u reprezentaciji i dok god Rastko bude htio igrati, on ima svoje mjesto. Međutim mjesec dana je van treninga, ne mogu riskirati njegovu karijeru. Apeliram na njegov klub da ga pusti na operaciju kako bi se izliječio", kaže Cvetković.

Popis od 16 igrača:

Golmani: Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević

Lijeva krila: Dobrivoje Marković, Nemanja Ilić

Desna krila: Darko Đukić, Bogdan Radivojević

Lijevi vanjski: Petar Đorđić, Milan Jovanović i Nemanja Obradović

Srednji vanjski: Žarko Šešum, Petar Nenadić i Stefan Vujić

Desni vanjski: Nemanja Zelenović i Marko Vujin

Pivoti: Mijajlo Marsenić i Bojan Beljanski

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!