Rukomet

Norvežani razočarani: "Izgubili smo zbog naših pogrešaka", Dinart: "Veliko olakšanje"

Branimir Korać • subota, 13.01.2018.
Norvežani razočarani: "Izgubili smo zbog naših pogrešaka", Dinart: "Veliko olakšanje"
Foto: FaH

Francuska se jako mučila s Norveškom koja je tijekom cijelog susreta bila bliže pobjedi, ali na kraju nije izdržala. Francuska je doslovno iščupala pobjedu 32:31...

"Konačan ishod donio nam je veliko olakšanje jer smo se od 26. prosinca vodili motom da ne smijemo u Prvenstvo startati loše. Ponavljao sam to i na konferencijama i nemamo što skrivati. Momčad Francuske ima rezultatskih obaveza, a igračima se na kraju treba čestitati na zalaganju kada je bilo potrebno, a osobno sam utakmicu proživio vrlo emotivno. Vjerujem svim igračima i svi igrači uključujući i one na klupi su iskoristivi i kada je najteže", kaže Didier Dinart.

Luc Abalo u karijeri ima puno odigranih velikih utakmica, ali priznaje kako već dugo nije s Francuskom igrao ovakav susret.

"Znali smo da će biti teško doći na Prvenstvo s novom momčadi, s igračima koji nemaju iskustva kao neki prijašnji. Dugo je vremena prošlo od kada sam dobio utakmicu na ovakav način. Na kraju je presudilo puno manjih detalja. Gerardov obranjeni sedmerac, Dipandina igra u obrani na kraju, pogodak Guigoua. Pokazali smo odličan timski duh", smatra Abalo.

U norveškim redovima vladalo je veliko razočaranje. Svjesni su Norvežani što su propustili.

"Gorak okus ostaje nakon ovog susreta. Imamo velike ambicije i ovaj poraz jako boli. Pogotovo taj jedan pogodak razlike na kraju" kaže Christian O'Sullivan, a Kent Robin Tonnesen dodaje: "Osjećam da smo igrali vrlo, vrlo dobro tijekom gotovo čitavog susreta i da smo nad njim imali kontrolu. No napravili smo neke glupe pogreške."

S njima se slaže i Sander Sagosen, član PSG-a koji smatra kako je Norveška lošim nastupom u obrani u završnici izgubila susret.

"Ostat će gorčina nakon ovog susreta protiv Francuske. Posljednjih pet do deset minuta izgubili smo se u obrani i bez zaustavljenog šuta nismo bili dovoljno vješti da ugrabimo tu pobjedu".

Christian Berge imat će prvi cilj podići momčad na psihološkoj razini i u narednim susretima tražiti pobjede.

"Osjećam se razočarano zbog ovog poraza, posebno zato što smo kontrolirali igru 50 minuta. Izgubili smo zbog naših vlastitih pogrešaka stoga moramo trenirati jače. Ispred nas su dvije teške utakmice, sutra se trebamo probuditi i nastaviti se dalje boriti jer i dalje imamo šanse za dug boravak u Hrvatskoj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!