Košarka

VIDEO: Warriorsi spašavali pobjedu nakon plus 27, Wizardsi tek u produžetku slomili Netse

Branimir Korać • nedjelja, 14.01.2018.
VIDEO: Warriorsi spašavali pobjedu nakon plus 27, Wizardsi tek u produžetku slomili Netse
Foto: EPA

Hrvatski košarkaši nisu noćas nastupali u NBA ligi, Ivica Zubac bio je u rosteru Lakersa, ali nije dobio priliku. U utakmici večeri Toronto Raptorsi skoro su napravili ogroman preokret protiv Golden State Warriorsa...

Los Angeles Clippersi četvrtom uzastopnom pobjedom stigli su do 50-postotnog učinka. Napokon su "izašli iz minusa", a nova pobjeda stigla je protiv Sacramento Kingsa koje su svladali u svim ovosezonskim međusobnim dvobojima. Veliki problemi s ozljedama tijekom cijele sezone zadali su značajan udarac Clippersima, ali su na kraju ipak uspjeli doći do pozitivnog omjera.

Protiv Kingsa nije bilo problema, već na poluvremenu imali su 64:45 i bila je stvar rutine dovršiti posao. Glatko su slavili 126:105 i tako nastavili s dobrim nastupima u posljednje vrijeme.

Prvi put u karijeri DeAndre Jordan propustio je utakmicu zbog ozljede, a kod njegove momčadi najistaknutiji bili su Lou Williams s 26 poena, Montrezl Harrell sa 17 poena i šest skokova te Willie Reed s 14 poena i 13 skokova.

Kod Kingsa, koji su izgubili petu uzastopnu utakmicu protiv Clippersa, Willie Cauley-Stein ubacio je 23 poena uz 13 skokova, a De'Aaron Fox 17 poena uz deset asistencija.

Vrlo uvjerljivi bili su Spursi koji su ugostili Nuggetse i napokon odigrali susret bez izostanaka. Pokazao je San Antonio kakav je mogao biti da su mu svi igrači bili na raspolaganju i vrlo visoko svladao je inače solidne Nuggetse.

Još jedna odlična utakmica je iza Latvijca Davisa Bertansa koji je šuterski bio sjajan. "On je šuter koji je iznimno opasan kada uđe u ritam, a večeras je bio raspoložen. Kada vidite da je u ritmu, onda je najbolja ideja puniti ga loptama", kaže Manu Ginobili.

Kawhi Leonard predvodio je Spurse s 19 poena i osam skokova, a Bertans je dodao 18 poena uz tricu 6/7. Kod Nuggetsa Nikola Jokić ubacio je 23 poena uz devet skokova i sedam asistencija dok je Gary Harris dodao 18 poena.

U dvoboju momčadi s negativnim omjerom Los Angeles Lakersi poraženi su u Dallasu nakon produžetka 107:101. Pet sekundi prije isteka regularnog dijela Harrison Barnes ubacio je za 95:95 i donio Mavericksima produžetak, ali tamo su Lakersi bili bolji i odnijeli pobjedu.

Ivica Zubac jedini kod LA-a nije dobio priliku, a pobjednika su predvodili Julius Randle s 23 poena i 15 skokova, Jordan Clarkson s 19 poena te Kyle Kuzma s 18 poena i deset skokova. Kod poraženih Dennis Smith ubacio je 23 poena, Barnes 17 uz pet skokova, a Yogi Ferrell 11 poena uz deset skokova.

Thunder je upisao važnu pobjedu u gostima kod Hornetsa i tako im uzvratio za poraz u Oklahoma Cityju. Bilo je 101:91 za Thunder koji je odigrao puno agresivnije i bolje nego u prvom međusobnom dvoboju.

Russell Westbrook preuzeo je na sebe odgovornost i susret završio s 25 poena, deset skokova i sedam asistencija, Paul George dodao je 17 poena i osam skokova, Steven Adams 14 poena i 11 skokova, a Carmelo Anthony deset skokova. Kod Hornetsa Kemba Walker završio je s 19 poena, Marvin Williams dodao je 16 uz devet skokova, a Dwight Howard 11 poena uz 17 skokova.

Nakon 11 mjeseci pauze zbog teške ozljede na parketu je ponovno Zach LaVine. Bila je to ujedno njegova prva utakmica u dresu Chicago Bullsa, a završila je pobjedom protiv Detroit Pistonsa 107:105. Koliko je susret bio izjednačen govori podatak da su se momčadi čak 23 puta mijenjale u vodstvu te da je bilo sedam poravnanja.

LaVine je u prvih 19 odigranih minuta ubacio 14 poena, a najbolji su bili Lauri Markkanen s 19 poena te Kris Dunn s 18 poena, osam skokova i osam asistencija. Kod poraženih Avery Bradley ubacio je 26 poena, a Andre Drummond 21 uz 15 skokova.

Iako još jednom bez Kylea Lowryja, Toronto Raptorsi skoro su napravili veliki preokret protiv Golden State Warriorsa. Golden State je imao čak 27 poena prednosti, a na kraju je morao spašavati pobjedu nakon velikog naleta Raptorsa. Ipak su u tome uspjeli zahvaljujući ubačajima Kevina Duranta i Stephena Curryja u zadnjih 20 sekundi.

Klay Thompson ubacio je 26 poena, Kevin Durant 25 uz šest skokova i pet asistencija, a Stephen Curry 24 uz šest skokova i devet asistencija. Kod poraženih briljirao je DeMar DeRozan s 42 poena i pet skokova, a Og Anuoby dodao je 17 poena.

Ogromnu prednost ispustili su Wizardsi koji su imali 23 razlike protiv Netsa, a slavili su tek u produžetku. Tricom Quincyja Acyja Netsi su izborili produžetak gdje je Washington ipak bio bolji te upisao pobjedu.

Bradley Beal predvodio ga je s 24 poena i šest asistencija, John Wall dodao je 23 poena i 16 asistencija, a Marcin Gortat 16 poena i 13 skokova. Kod poraženih Rondae Hollis-Jefferson ubacio je 22 poena uz sedam asistencija, Jarrett Allen 16 poena uz osam skokova, a DeMarre Carroll 13 poena uz deset skokova.

NBA:
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 126:105
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 112:80
Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 101:107 produžetak
Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 91:101
Chicago Bulls - Detroit Pistons 107:105
Toronto Raptors - Golden State Warriors 125:127
Washington Wizards - Brooklyn Nets 119:113 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!