Euro 2018., skupina C, 2. kolo, 15.01.2018, 20:30 h
Crna Gora 28:29 Sjeverna Makedonija
Sjeverna Makedonija

Crnogorci namučili Makedoniju, ali ostali bez bodova, Makedonci na vrhu skupine

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.01.2018.
Crnogorci namučili Makedoniju, ali ostali bez bodova, Makedonci na vrhu skupine
Foto: FaH

Sjajan dan na Europskom prvenstvu u rukometu, sva četiri dvoboja ponudila su neizvjesnost, a posljednji je završen onaj između Crne Gore i Makedonije koji je donio pobjedu Makedonaca s tijesnih 29:28...

Makedonija je izborila prolaz u drugi krug Europskog prvenstva nakon što je upisala još jednu tijesnu pobjedu. U prvom kolu su bili bolji od Slovenije s golom razlike, a isto su napravili i u drugom kolu kada su svladali Crnu Goru.

Crnogorci su prije početka Prvenstva ostali bez Borozana, a zatim i Nebojše Simića i dok su prve informacije govorile kako je Simić izgubljen za Prvenstvo, danas se pojavio u sastavu. Pojavio i branio, ali nije briljirao, bilo je očito da nije pravi.

Nešto bolji bio je tek Rade Mijatović koji je skupio pet obrana, s druge strane Simić je završio s tri, a isti učinak imali su Nikola Mitrevski (tri) i Borko Ristovski (pet).

Iako je Makedonija ušla u susret kao favorit, Crna Gora je bolje krenula i sredinom prvog poluvremena imala je tri gola prednosti. Međutim Makedonci su se ipak probudili i napravili preokret te serijom 5:1 napokon poveli. Do kraja prvog dijela nije bilo posebnih odvajanja, momčadi su se mijenjale u vodstvu, a ma odmor je Crna Gora odnijela prednost 16:15.

U drugom dijelu za Crnogorce je bilo kobno razdoblje od pet minuta bez gola kada je Makedonija serijom 4:0 pobjegla na 21:19, nakratko je Grbović prekinuo seriju Makedonije da bi uslijedila nova tri gola i plus tri.

Crna Gora se uspjela vratiti na gol zaostatka u završnici, ali nakon gola Filipa Lazarova i obrane Ristovskog pokušaja Anđelića, bilo je jasno da će Crna Gora upisati poraz.

Pet golova kod Makedonije postigao je Filip Kuzmanovski, a kod Crne Gore Stefan Čavor zabio je šest golova dok je pet dodao Stevan Vujović.

Euro 2018., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Njemačka25:25Slovenija
Crna Gora28:29Sjeverna Makedonija
1Sjeverna Makedonija 379:77+25
2Njemačka 382:69+134
3Slovenija 377:69+83
4Crna Gora 366:89-230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!