Košarka

VIDEO: Raspoloženi Giannis srušio Wizardse, Atlanta pobijedila oslabljene Spurse

Dario Dodić • utorak, 16.01.2018.
VIDEO: Raspoloženi Giannis srušio Wizardse, Atlanta pobijedila oslabljene Spurse
Foto: EPA

Rođendan Martina Luthera Kinga Jr.-a Amerikanci su proslavili bogatim NBA programom u ranijim terminima. Milwaukee Bucksi su zahvaljujući raspoloženom Giannisu svladali Wizardse, San Antonio Spursi izgubili su u gostima kod Atlanta Hawksa...

Na krilima raspoloženog Giannisa Antetokounmpa Milwaukee Bucksi su drugi put u desetak dana upisali gostujuću pobjedu protiv Washington Wizardsa. Slavili su Bucksi 104:95, ključnu rolu u neizvjesnoj završnici imao je upravo Giannis.

Imali su Wizardsi 93:91 nakon čega Bucksi serijom 11:0 preokreću susret u svoju korist.

Antetokounmpo je utakmicu završio s 27 poena i najboljim učinkom karijere kada su u pitanju skokovi - 20 je puta uhvatio loptu i prokomentirao: "Nije to važno. Bio sam na pravom mjestu i lopta mi je jednostavno dolazila u ruke."

Odličan je bio i Eric Bledsoe, u pobjedu Bucksa ugradio je 23 poena. 19 je koševa dodao Khris Middleton, na 16 se zaustavio Malcolm Brogdon.

Najbolji kod Wizardsa bio je John Wall s 27 koševa i devet asistencija. Po 19 su koševa dodali Bradley Beal i Kelly Oubre Jr..

Lagani uvod u veliku gostujuću seriju imali su New York Knicksi. Sprema im se najduže gostovanje još od sezone 1988./1989., odigrat će Knicksi čak sedam utakmica na turneji, koju su započeli kratkim putovanjem do Brooklyna u goste Netsima. Pobjedu 119:104 upisali su Knicksi, raspoloženi su bili Kristaps Porzingis i Michael Beasley.

Imali su Knicksi prednost od 14 poena koju su gotovo u potpunosti istopili u završnici treće četvrtine. Sve su popravili odličnom serijom početkom završne dionice igre i na kraju utakmicu lagano priveli kraju.

Porzingis je s 26 koševa i devet skokova predvodio Knickse, 23 koša i deset skokova s klupe je pridodao Beasley. Još su četvorica Knicksa bila dvoznamenkasta, McDermott (13), O'Quinn (11), Lee (10) i Ntilikina (10 koševa, 7 skokova, 10 asistencija).

Kod Netsa valja istaknuti DeMarrea Carrolla s 22 koša i osam skokova. 20 je poena dodao Caris LeVert, na 16 se zaustavio Rondae Hollis-Jefferson.

San Antonio Spursi upisali su 14. gostujući poraz ove sezone i to protiv momčadi s najslabijim učinkom, Atlanta Hawksa. Spursi su dobro krenuli u susret, imali 14 koševa prednosti, ali prednost se istopila, u tijesnoj završnici Hawksi su slavili 102:99.

Trener gostiju Gregg Popovich odmarao je Kawhija Leonarda, a morao je i bez Manua Ginobilija, koji se ozlijedio u prvoj četvrtini.

Najbolji kod Hawksa bio je Dennis Schröder s 26 poena i sedam asistencija. 20 je koševa dodao Ilyasova, po 12 su zabili Collins i Dedmon.

LaMarcus Aldridge je s 25 koševa i 11 skokova predvodio Spurse, po 13 su koševa zabili Kyle Anderson i Patty Mills.

NBA, rezultati:
Chicago - Miami 119:111
Detroit - Charlotte 107:118
Philadelphia - Toronto 117:111
Washington - Milwaukee 95:104
Brooklyn - New York 104:119
Atlanta - San Antonio 102:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!