Košarka

VIDEO: Bogdanović solidan u pobjedi Pacersa, burno i na rubu fizičkog sukoba u Los Angelesu

Branimir Korać • utorak, 16.01.2018.
VIDEO: Bogdanović solidan u pobjedi Pacersa, burno i na rubu fizičkog sukoba u Los Angelesu
Foto: EPA

U preostalih pet susreta u NBA ligi nije nedostajalo uzbuđenja. Bojan Bogdanović odigrao je korektno u pobjedi Pacersa, Cavsi su u blockbuster dvoboju poraženi od Warriorsa, a Clippersi su u vrlo naelektriziranom srazu svladali Rocketse...

Indiana Pacersi u gostima su bili bolji od Utah Jazza i tako stigli do treće uzastopne pobjede. Jazzerima je ovo drugi poraz zaredom čime su učvrstili posljednju poziciju u Northwest diviziji.

Bojan Bogdanović odigrao je solidnu utakmicu za goste i za 28 minuta provedenih na parketu ubacio je deset poena uz šut 1/2 za dva te 2/5 za tri poena čemu je dodao slobodna bacanja 2/3. Osim toga uhvatio je četiri skoka i dvije asistencije.

Pacersi su bili šuterski odlično raspoloženi, imali su šut iz igre na 53 posto te za tricu 54 posto što je u konačnici i presudilo. Najbolji kod Indiane bili su Victor Oladipo s 28 poena, šest skokova i šest asistencija te Thaddeus Young sa 17 poena. Al Jefferson uhvatio je deset skokova. Kod Jazzera Donovan Mitchell ubacio je 23 poena, a Derrick Favors dodao je 16 poena i sedam skokova.

Golden State Warriorsi još jednom su svladali Cleveland Cavalierse, ovaj put u gostima u Ohiju gdje su bili bolji 118:108. Odluka je pala u posljednjoj četvrtini, Warriorsi su napravili preokret nakon što su na odmoru bili u zaostatku, podigli su kvalitetu igre u napadu te predstavljali nerješivi problem za obranu Cavsa.

Na ulasku u zadnju četvrtinu Cavsi su zaostajali još uvijek malih 93:91, ali promašili su narednih 17 od 19 šuteva i upisali poraz.

"Obruč je u tim trenucima za nas postajao sve manji i manji, ali sviđa mi se kako smo se borili. Ako nastavimo tako, vrlo brzo bit ćemo tamo gdje želimo biti", istaknuo je LeBron James.

Kevin Durant kod pobjednika ubacio je 32 poena uz osam asistencija i pet skokova, Stephen Curry dodao je 23 poena i osam asistencija, a Draymond Green 11 poena uz 16 skokova i devet asistencija. Kod Cavsa James je ubacio 32 poena uz osam skokova i šest asistencija dok je Isaiah Thomas dodao 19 poena. Priliku na kraju dobio je i Ante Žižić koji je za minutu uhvatio dva skoka.

Los Angeles Lakersi doputovali su u Memphis s četiri pobjede u nizu, međutim nisu uspjeli nastaviti seriju. Bez Lonza Balla i Brandona Ingrama poraženi su 123:114. Ivica Zubac bio je u sastavu, ali ponovno jedini na svojoj poziciji nije dobio priliku.

Grizzliese su predvodili Dillon Brooks s 19 poena, Marc Gasol sa 17 poena i sedam skokova te Tyreke Evans s 15 poena, 12 asistencija i devet skokova. Kod Lakersa Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 27 poena i uhvatio sedam skokova, Kyle Kuzma upisao je 18 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Larry Nance 15 poena i 11 skokova.

Thunder je upisao očekivanu pobjedu protiv Kingsa 95:88. Presudila je treća četvrtina u kojoj je Thunder potpuno dominirao je, donio ju 31:16, napravio preokret i potpuno preuzeo kontrolu nad susretom. Carmelo Anthony predvodio je Thunder s 20 poena i devet skokova, Russell Westbrook dodao je 19 poena, 16 skokova i devet asistencija, a Steven Adams 12 poena i 13 skokova. Kod poraženih Buddy Hield upisao je 16 poena i pet skokova, a Willie-Cauley Stein 15 poena i sedam skokova.

Totalni kaos u Los Angelesu gdje su Clippersi ugostili Rocketse i upisali pobjedu 113:102. Još na terenu počelo je gužvanje, isključeni su Trevor Ariza i Blake Griffin, a situacija je eskalirala nakon susreta. Dio igrača Rocketsa predvođeni Jamesom Hardenom, Geraldom Greenom i Trevorom Arizom tražio je sukob s Austinom Riversom i pokušali su ući u svlačionicu Clippersa, sa stražnje strane isto su pokušali napraviti Chris Paul i još neki igrači tražeći Griffina, no na kraju su zaštitari spriječili teže sukobe i sve je ostalo na verbalnim uvredama.

U svakom slučaju bit će itekako puno posla za disciplinska tijela NBA lige nakon ovog već dugo vremena neviđenog sukoba.

Najbolji kod Clippersa bili su Lou Williams s 31 poenom i devet asistencija, Griffin s 29 poena, deset skokova i šest asistencija te Wesley Johnson s 11 poena i 12 skokova. Kod poraženih po 19 poena upisali su Paul (šest skokova, sedam asistencija) i Eric Gordon.

NBA:
Utah Jazz - Indiana Pacers 94:109
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 108:118
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 123:114
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 95:88
Los Angeles Clippers - Houston Rockets 113:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!