Košarka

VIDEO: Bender ponovno krenuo u petorci, Celticsi nisu imali odgovor za Davisa

Branimir Korać • srijeda, 17.01.2018.
VIDEO: Bender ponovno krenuo u petorci, Celticsi nisu imali odgovor za Davisa
Foto: EPA

Osim dvoboja između Orlanda i Minnesote, odigrana su još tri susreta u NBA ligi, a na parketu je bio i Dragan Bender, međutim nije bio napadački raspoložen...

Phoenix Sunsi poraženi su na gostovanju kod Portland Trail Blazersa sa 118:111. Sunsima je to treći poraz u nizu i vrlo važna pobjeda za Portland koji se bori za doigravanje, a u posljednje vrijeme igra jako promjenjivo.

Sjajnu utakmicu kod Sunsa odigrao je Devin Booker koji je pomogao Sunsima da se vrate iz visokog zaostatka od 21 poena u posljednjoj četvrtini, međutim nisu gosti uspjeli ozbiljnije zaprijetiti, samo su smanjili zaostatak na konačnih minus sedam, Blazersi su uspješni iskontrolirali dvoboj.

Bookerovih 43 poena, šest skokova i osam asistencija nije pomoglo gostima kod kojih je još Troy Daniels dodao 18 poena (6/11 trica). Dragan Bender opet je krenuo u petorci i odigrao 33 minute te za to vrijeme ubacio šest poena (2/3 za tri) te uhvatio osam skokova.

Kod Portlanda Damian Lillard ubacio je 31 poen uz pet skokova i sedam asistencija dok je CJ McCollum ubacio 27 poena.

Denver Nuggetsi ispustili su visoku prednost protiv Dallas Mavericksa, ali ipak su na kraju slavili. Nuggetsi su odnijeli pobjedu 105:102, a tijekom susreta imali su i 23 poena prednosti. U zadnjoj dionici domaćin je napadački stao, pala je agresivnost i Dallas je to iskoristio kako bi smanjio visok zaostatak.

"Izgubili smo koncentraciju u posljednjoj četvrtini i dopustili im povratak u utakmicu, nije to bilo dobro", kratko je prokomentirao Nikola Jokić koji je bio prvo ime Nuggetsa.

Jokić je ubacio 29 poena uz 18 skokova i sedam asistencija, Gary Harris dodao je 25 poena, a Will Barton 22 poena uz šest asistencija i pet skokova. Kod poraženih Dennis Smith bio je na 25 poena dok je Harrison Barnes upisao 17 poena i šest skokova.

Anthony Davis ubacio je 48 poena u nedjelju u New Yorku, a noćas je ostao tri poena kraći u još jednom sjajnom nastupu na istočnoj obali, ovaj put u Bostonu kod Celticsa. Pelicansi su odnijeli pobjedu u produžetku sa 116:113.

Na taj način prekinuta je serija od sedam uzastopnih pobjeda Celticsa koji su ubačajem Kyrieja Irvinga 11 sekundi prije kraja poravnali na 104:104 i izborili produžetak. Tamo su trice za poravnanje u zadnjoj minuti promašili Marcus Morris i Irving te je New Orleans odnio pobjedu.

Uz Davisovih 45 poena i 16 skokova istaknuli su se Jrue Holiday s 23 poena i sedam asistencija te DeMarcus Cousins s 19 poena, 15 skokova i pet asistencija. Kod poraženih Irving je ubacio 27 poena uz sedam skokova, a po 16 poena dodali su Jaylen Brown (pet asistencija) i Marcus Smart (pet skokova, pet asistencija).

NBA:
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 118:111
Denver Nuggets - Dallas Mavericks 105:102
Boston Celtics - New Orleans Pelicans 113:116 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!