Euro 2018., skupina C, 3. kolo, 17.01.2018, 20:30 h
Slovenija
Slovenija 28:19 Crna Gora

Slovenija uvjerljivim drugim poluvremenom izborila prolaz i poslala Crnogorce kući

srijeda, 17.01.2018.
Slovenija uvjerljivim drugim poluvremenom izborila prolaz i poslala Crnogorce kući
Foto: FaH

Izravna borba za mjesto u drugom krugu u posljednjem susretu skupine C između Slovenije i Crne Gore pripala je Slovencima. U drugom poluvremenu potpuno su nadigrali Crnogorce i slavili s 28:19...

Dugo je trajala neizvjesnost, Slovenci su se lomili nakon što je odbijena i druga žalba, ali odlučili su ostati na Prvenstvu i boriti se za drugi krug. Za njega su se izborili pobjedom protiv Crne Gore u posljednjem kolu čime je upravo Crna Gora poslana kući. Presudilo je sjajno drugo poluvrijeme koje je Slovenija dobila čak s 14:6 i na kraju upisala vrlo visoku pobjedu.

U prvom poluvremenu bilo je dosta nervoze na obje strane, dosta pogrešaka i nije se igralo posebno kvalitetno, ali bilo je zanimljivo, nije bilo odvajanja i Crnu Goru držala je nada da može do iznenađenja protiv psihološki uzdrmane Slovenije.

Međutim u nastavku susreta Slovenci su se oslobodili, zaigrali su puno bolje u obrani, napad je odradio svoj dio posla i bilo je sasvim dovoljno da Slovenija dođe do uvjerljive pobjede.

Crnoj Gori nedostajao je učinak vratara, vrtio je Đukić Mijatovića i Simića, ali obojica su bili van utakmice i skupili su samo po dvije obrane, puno premalo da bi njihova reprezentacija ostala u igri.

Tri minute prije kraja prvog dijela Crna Gora je imala vodstvo 13:12 da bi nakon toga Slovenija napravila seriju 3:0 i preuzela vodstvo koje nije ispuštala do kraja susreta.

Još u 38. minuti Slovenija je imala malih dva razlike (18:16), no do kraja susreta Crna Gora postiže samo tri pogotka, Slovenija se potpuno odvaja i na zadovoljstvo velikog broja navijača u Areni odlazi do pobjede i seli u Varaždin.

Crna Gora tako odlazi kući, a Slovenija u drugi krug prenosi jedan bod, Makedonija tri boda, a Njemačka dva. Iz druge skupine pridružuju im se s po dva boda Španjolska, Danska i Češka.

U ovom dvoboju najbolji kod Slovenije bili su Gašper Marguč sa šest golova te Marko Bezjak s pet. Kod Crne Gore Vasko Ševaljević zabio je šest golova.

Euro 2018., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Njemačka25:25Sjeverna Makedonija
Slovenija28:19Crna Gora
1Sjeverna Makedonija 379:77+25
2Njemačka 382:69+134
3Slovenija 377:69+83
4Crna Gora 366:89-230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!