Košarka

VIDEO: Zubac dobio deset minuta u porazu Lakersa, Curry i Thompson tricama zatrpali Bullse

Branimir Korać • četvrtak, 18.01.2018.
VIDEO: Zubac dobio deset minuta u porazu Lakersa, Curry i Thompson tricama zatrpali Bullse
Foto: EPA

Bogat je program bio noćas u NBA ligi, ali od hrvatskih igrača u akciji je bio samo Ivica Zubac koji je igrao u porazu Lakersa. Golden State Warriorsi upisali su novu pobjedu, ovaj put u Chicagu...

U dvoboju momčadi koje nisu u posebno dobroj formi Utah Jazz slomio je otpor Sacramenta i slavio tek peti put u zadnjih 20 utakmica. S druge strane Kingsima je ovo šesti poraz u nizu. U pobjedi Jazzera 120:105 briljirao je rookie Donovan Mitchell s 34 poena, Rodney Hood dodao je 25 poena i osam skokova, a Derrick Favors 14 poena i 11 skokova. Kod domaćina Willie Cauley-Stein bio je na 26 poena i deset skokova, Bogdan Bogdanović 25 poena (6/6 trica) i šest skokova, a George Hill 20 poena i pet asistencija.

Los Angeles Lakersi upisali su novi poraz, još jednom su igrali bez Lonza Balla, a bez njega u sastavu imaju omjer 0-8. Ovaj put poraženi su u gostima kod Thundera 114:90 u susretu u kojem je domaćin u drugom poluvremenu riješio pitanje pobjednika. Luke Walton pružio je priliku i Ivici Zupcu koji je dobio deset minuta te ubacio dva poena (1/3 za dva) i uhvatio jedan skok.

Domaćin je lako slavio, a predvodili su ga Carmelo Anthony s 27 poena i Steven Adams s 21 poenom i deset skokova. Kod Lakersa Julius Randle ubacio je 16 poena dok je Kentavious Caldwell-Pope odradio samo 15 minuta do ozljede i ubacio deset poena.

U odličnoj formi i dalje je Miami koji je slavio u gostima kod Milwaukeeja sa 106:101. Heat je na vrhu Southeast divizije, a novu pobjedu ostvario je odlično odrađenom završnicom susreta. Gosti su u završnici napravili seriju 7:0 koja ih je odvojila i poslije toga više nisu imali problema.

Sjajnu utakmicu odigrao je Hassan Whiteside koji je predvodio Heat s 27 poena, 13 skokova i šest blokada. "Bio je čudesan noćas, moglo se to vidjeti od prve blokade i od prvog skoka. Vidjelo se od prve akcije da igra s drugačijom agresivnosti", rekao je Erik Spoelstra.

Uz Whitesidea istaknuli su se i s po 15 poena Goran Dragić (pet asistencija) i Kelly Olynyk. Kod Bucksa Khris Middleton ubacio je 25 poena i uhvatio pet skokova, Giannis Antetokounmpo ubacio je 22 poena uz deset skokova i šest asistencija dok je John Henson uhvatio deset skokova i ubacio deset poena.

Memphis Grizzliesi slavili su protiv New York Knicksa sa 105:99 i tako napokon spojili dvije pobjede. Ove sezone Memphis ne igra u skladu s očekivanjima i tek odrađuje sezonu svjestan kako neće vidjeti doigravanje. U ovom susretu predvodili su ga Tyreke Evans s 23 poena, deset asistencija i šest skokova dok je Jamychal Green ubacio 18 poena uz 13 skokova. Kod Knicksa Kristaps Porzingis upisao je 21 poen uz devet skokova, a Enes Kanter 20 poena uz devet skokova.

Charlotte Hornetsi upisali su visoku pobjedu protiv Washington Wizardsa sa 133:109. U prvom poluvremenu stvorili su visoku razliku, tu su ubacili rekordnih 77 poena i u nastavku susreta bez problema su dovršili posao. Čak sedmorica igrača kod Hornetsa bili su dvoznamenkasti.

Predvodili su ih Michael Kidd-Gilchrist s 21 poenom, Kemba Walker s 19 poena i sedam asistencija te Dwight Howard s 18 poena i 15 skokova. Kod poraženih Bradley Beal ubacio je 26 poena, a Mike Scott 18.

Los Angeles Clippersi su u naletu, a noćas su svladali Denver Nuggetse sa 109:104. Ovo je šesta pobjeda Clippersa u nizu koji u posljednje vrijeme igraju dobro i ruše sve pred sobom.

Blake Griffin predvodio je Clipperse s 20 poena i 12 skokova, a Montrezl Harrell dodao je 18 poena i osam skokova. Kod poraženih Gary Harris upisao je 19 poena, Nikola Jokić 18 poena uz osam skokova, a Mason Plumlee 16 poena uz 14 skokova.

Chicago Bullsi odradili su odlično prvo poluvrijeme protiv Golden State Warriorsa, ali u nastavku susreta prvaci su bili na višoj razini i upisali su pobjedu. Ključna je bila treća dionica koju je Golden State riješio u svoju korist čak s 32:12.

Klay Thompson i Stephen Curry ubacili su svih 13 trica za Warriorse, Thompson je završio s 38 poena, a Curry s 30 i devet skokova. Zaza Pačulia dodao je 11 skokova. Kod Bullsa Nikola Mirotić ubacio je 24 poena uz šest skokova, a po 16 poena dodali su Robin Lopez i Kris Dunn (pet skokova).

Raptorsi su uz 21 poen CJ-a Milesa stigli do pobjede protiv Pistonsa kojima nije pomoglo 25 poena i 17 skokova Andrea Drummonda. Gostujuću pobjedu upisali su San Antonio Spursi koji su slavili kod Brooklyna bez obzira što nisu imali Kawhija Leonarda i Manua Ginobilija. LaMarcus Aldridge ubacio je 34 poena uz osam skokova. Hawksi su potpuno zaustavili Anthonyja Davisa (osam poena i sedam skokova) te iznenadili Pelicanse. Uz 20 poena Kenta Bazemore koji je pogodio tri sekunde prije kraja, stigli su do pobjede 94:93.

NBA:
Sacramento Kings - Utah Jazz 105:120
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 104:90
Milwaukee Bucks - Miami Heat 101:106
Memphis Grizzlies - New York Knicks 105:99
Charlotte Hornets - Washington Wizards 133:109
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 109:104
Chicago Bulls - Golden State Warriors 112:119
Toronto Raptors - Detroit Pistons 96:91
Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 95:100
Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 94:93.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!