Košarka

VIDEO: Novi briljantan nastup Darija Šarića, odličan i Bojan Bogdanović, Simmons za petama Magicu

Branimir Korać • četvrtak, 25.01.2018.
VIDEO: Novi briljantan nastup Darija Šarića, odličan i Bojan Bogdanović, Simmons za petama Magicu
Foto: EPA

Dario Šarić i Bojan Bogdanović noćas su odigrali sjajne utakmice u pobjedama Sixersa protiv Bullsa te Pacersa protiv Sunsa. Dragan Bender u porazu svoje momčadi nije oduševio...

Dario Šarić odigrao je još jednu veliku utakmicu i pomogao Philadelphiji na putu do nove pobjede. Veliki trio Phile izdominirao je susretom protiv Chicaga, Joel Embiid bio je prvi strijelac, Dario Šarić upisao je novi double-double, a već treći triple-double dodao je Ben Simmons.

Bullsi su rano ušli u rezultatski zaostatak i Philadelphia je predvođena Šarićem s kojim je imala +31, dodatno povećavala razliku i odjurila do pobjede 115:101. Ona je mogla biti i dosta uvjerljivija, no Bullsi su u zadnjoj dionici smanjili visok zaostatak.

Šarić je odigrao jednu od najboljih svojih utakmica ove sezone, na parketu je proveo 28 minuta i za to vrijeme ubacio 21 poen (2/4 za dva, 4/5 za tri, 5/5 slobodna) uz deset skokova i dvije asistencije. U završnici prvog dijela igrao je vrlo važnu ulogu u odvajanju Sixersa koji su već do poluvremena stvorili dvoznamenkastu prednost.

Priča večeri ipak je bio Ben Simmons koji je upisao dojmljiv triple-double od 19 poena, 17 skokova i 14 asistencija te tako ubilježio peti ovosezonski triple-double i nedostaju mu još samo dva da izjednači rekord Magica Johnsona iz rookie sezone.

Pratio ih je Joel Embiid koji je ubacio 22 poena i pet skokova. Inače Šarić, Simmons i Embiid sudjelovat će na All-Star vikendu gdje će nastupiti u Rising Star dvoboju.

Njima će se pridružiti Lauri Markkanen koji je ovaj dvoboj završio s 12 poena. Bolji od njega kod Chicaga bili su Bobby Portis s 22 poena i 11 skokova te Zach LaVine s 21 poenom i sedam skokova.

Indiana je glatko i visoko svladala Phoenix Sunse sa 116:101 uz vrlo dobar nastup Bojana Bogdanovića. I na drugoj strani u petorci je bio Dragan Bender, ali nije briljirao.

Pacersi su tijekom susreta imali ogromnih 38 poena prednosti da bi dopustili Phoenixu da se vrati na jednoznamenkast zaostatak u zadnjoj dionici, ali ipak nije dopustio Sunsima da u potpunosti zaprijete. Vrlo brzo su se odmaknuli i riješili pitanje pobjednika.

Bogdanović je na parketu proveo 32 minute i ubacio 17 poena uz dobar šut 3/4 za dva, 3/5 za tri, 2/4 slobodna. Tome je dodao i sedam skokova i tri asistencije. S druge strane Bender je ostao bez poena za 23 minute uz promašena tri šuta za tricu, uhvaćena četiri skoka i podijeljene tri asistencije.

Najbolji kod Pacersa bili su Thaddeus Young s 22 poena i Victor Oladipo s 21 poenom i devet asistencija. U redovima Sunsa Josh Jackson ubacio je 20 poena, po 19 su dodali Devin Booker (šest skokova) i Troy Daniels dok je Greg Monroe ubacio 16 poena uz 17 skokova.

Toronto Raptorsi stigli su do očekivane pobjede u Atlanti gdje su sredili Hawkse s glatkih 108:93. Susret su riješili već u prvom poluvremenu, a posebno su se istaknuli Fred VanVleet s 19 poena i Jonas Valančiunas sa 16 poena i 13 skokova. Kod poraženih Dennis Schroder bio je na 20 poena i osam skokova, a John Collins 13 poena i 16 skokova.

Gostujuću pobjedu upisali su i Houston Rocketsi koji su bili bolji od Dallasa sa 104:97. Rocketsi su trebali i uvjerljivije slaviti, ali su ispustili visoku prednost u završnici susret i Dallas je smanjio zaostatak. James Harden predvodio je goste s 25 poena, 13 asistencija i pet skokova, Trevor Ariza dodao je 23 poena, a Clint Capela 16 poena uz 13 skokova. Kod Mavericksa Wesley Matthews ubacio je 29 poena uz pet asistencija, Yogi Ferrell dodao je 19 poena, a Salah Mejri deset skokova.

Spursi su bili vrlo uvjerljivi protiv Memphisa i s osmoricom dvoznamenkastih glatko su slavili. Patty Mills bio je najefikasniji s 15 poena dok su po 14 dodali Pau Gasol (15 skokova, devet asistencija), Danny Green i Bryn Forbes. Marc Gasol s 18 poena i sedam skokova bio je prvo ime Memphisa, a Deyonta Davis dodao je 12 poena i pet skokova.

Celticsi su prekinuli seriju od četiri uzastopna poraza gostujućim slavljem kod Clippersa 113:102. U tom susretu Boston je dobio više raspoloženih igrača, Kyrie Irving je rasterećen i odmah su Celticsi imali lakši put do pobjede. Kyrie je ubacio 20 poena uz osam skokova i sedam asistencija, a Jayson Tatum dodao je 18 poena i šest skokova. Kod Clippersa Blake Griffin ubacio je 23 poena.

NBA:
Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 115:101
Indiana Pacers - Phoenix Suns 116:101
Detroit Pistons - Utah Jazz 95:98 produžetak
Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 96:101
Atlanta Hawks - Toronto Raptors 93:108
Dallas Mavericks - Houston Rockets 97:104
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 85:108
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 123:114
Los Angeles Clippers - Boston Celtics 102:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!