Tenis

Marin Čilić potpuno nadigrao Kylea Edmunda i prošao u finale Australian Opena!

Branimir Korać • četvrtak, 25.01.2018.
Marin Čilić potpuno nadigrao Kylea Edmunda i prošao u finale Australian Opena!
Foto: EPA

Marin Čilić odradio je posao protiv Kylea Edmunda kako se i očekivalo te je prošao u finale Australian Opena. Slavio je uvjerljivo, u tri seta, dominirao mečom i izborio nastup u finalu gdje će igrati protiv Rogera Federera ili Hyeona Chunga!

Marin Čilić nije upao u zamku, na visokoj razini odradio je i dvoboj protiv Kylea Edmunda i prošao je u finale Australian Opena. Čilić je slavio u tri seta sa 6:2, 7:6, 6:2 i tako treći put u karijeri ušao u finale Grand Slam turnira, a velike su šanse da će mu protivnik biti kao i u Wimbledonu prošle godine, Roger Federer.

Kyle Edmund nije igrač koji bi mu trebao stvarati velike probleme, Čilić je to potvrdio na terenu gdje je dominirao cijelim tijekom meča i na kraju zasluženo slavio. Nije bio potreban onako kvalitetan nastup kao protiv Rafaela Nadala, ali svejedno je odradio odličan meč i zasluženo slavio.

Za razliku od meča protiv Nadala, postotak ubačaja prvog servisa bio je niži, a i omjer winnera i neprisiljenih pogrešaka bio je lošiji, međutim kompletan dojam i nastup bili su na željenoj razni. Imao je vrlo visokih 90 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, nije dozvolio protivniku nijedan break i spasio je obje break lopte s kojima se suočio.

Edmund je do njih došao na samom startu meča kada je u prvom gemu stigao do 15:40, ali Čilić se izvukao i u nastavku meča rutinski držao svoj početni udarac.

Prvi set uzeo je s četiri nanizana gema nakon 2:2 da bi u drugom setu odluka pala u tie-breaku. Tamo je Čilić stigao do 6:3, iskoristio drugu set loptu i stigao do velike prednosti od 2-0 u setovima.

Edmund ima vrlo malo odigranih mečeva u pet setova i nikada nije uspio okrenuti zaostatak od 2-0 te je vrlo brzo potpuno pao. U trećem setu Marin je rano došao do breaka i do kraja još jednom oduzeo servis protivniku za miran prolaz u finale.

Dobra je stvar što Čilić u ovom meču nije potrošio previše energije, u duobroj je formi i bit će spreman za bitku s Rogerom Federerom ili Hyeonom Chungom.

Australian Open, polufinale:
Marin Čilić (Hrvatska, 6) - Kyle Edmund (Velika Britanija) 6:2, 7:6(4), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.01.2018. u 16:55
    Bravo care!!!! Samo naprijed!
    Obrisan korisnik