Zimski sportovi

Holdener najbolja u kombinaciji, novi bodovi za Leonu Popović

Slavko Boldin • petak, 26.01.2018.
Holdener najbolja u kombinaciji, novi bodovi za Leonu Popović
Foto: EPA

Švicarski Lenzerheide ugostio je prvu alpsku kombinaciju sezone za skijašice, koja je prvobitno trebala biti održana u St. Moritzu. Domaća predstavnica Wendy Holdener opravdala je ulogu favoritkinje te je uvjerljivo odnijela pobjedu.

Superveleslalomski dio očekivano je najbolje odradila Lindsey Vonn sa 60 stotinki prednosti ispred Federice Brignone. Holdener, Lara Gut i Marta Bassino držale su četvrtu poziciju ciljajući na postolje.

U slalomskom dijelu prva je startala Slovenka Ana Bucik i na stazi svog trenera postavila vrijeme kojemu se dugo vremena nitko nije približio. Tek je Bassino uspjela preuzeti vodstvo s prednošću od jedne stotinke. Zatim je na čelo poretka došla Holdener sa sekundom i 55 stotinki, a tamo se zadržala sve do kraja utrke.

Talijanka Brignone je agresivno krenula, no nije dugo izdržala na stazi - odustala je nakon prvog prolaznog vremena. Lindsey Vonn je definitivno je priželjkivala bolji nastup u slalomu, no na koncu je završila na četvrtoj poziciji.

Naša Leona Popović sjajno je odvezla superveleslalom, nakon kojeg je držala 11. mjesto sa samo 1.57 sekundi iza Vonn, uz manju pogrešku srednjem dijelu staze. Nažalost, slalomska forma nije na željenoj razini pa se Popović morala zadovoljiti 21. mjestom i prvim bodovima ove sezone. Novu priliku imat će već sutra u veleslalomu.

Lenzerheide (ŠVI), alpska kombinacija (ž):
1. Wendy Holdener (ŠVI) 2:01.18
2. Marta Bassino (ITA) +1.55
3. Ana Bucik (SLO) +1.56
4. Lindsey Vonn (SAD) +1.88
5. Ramona Siebenhofer (AUT) +2.00
6. Nevena Ignjatović (SRB) +2.06
7. Anne-Sophie Barthet (FRA) +2.14
8. Denise Feierabend (ŠVI) +2.35
9. Michelle Gisin (ŠVI) +2.38
10. Romane Miradoli (FRA) +3.04
10. Maruša Ferk (SLO) +3.04
...
21. LEONA POPOVIĆ (HRV) +4.70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!