Rukomet

Hrvatska protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019.

Mihaela Bradovski • subota, 27.01.2018.
Hrvatska protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019.
Foto: FaH

Poznati su parovi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rukometaša 2019. godine. Hrvatska će za prolaz na Svjetsko prvenstvo morati biti bolja kroz dva susreta od Crne Gore...

Svjetsko prvenstvo za rukometaše 2019. godine odigrat će se u Njemačkoj i Danskoj, a poznati su i parovi europskih dodatnih kvalifikacija.

Nastup na Svjetskom prvenstvu imaju osiguran domaćini Nijemci i Danci te Francuzi koji su aktualni svjetski prvaci, a pridružit će im se i Španjolska ili Švedska, ona reprezentacija koja odnese pobjedu u sutrašnjem finalu Europskog prvenstva.

Ostali će u dodatne kvalifikacije za koje je danas održan ždrijeb, a Hrvatska je saznala protivnika u borbi za prolaz. Posao neće biti najlakši, ali kako je Hrvatska mogla i bolje proći, jednako tako mogla je dobiti i težeg protivnika.

Ždrijeb joj je dodijelio reprezentaciju Crne Gore koju će u tim susretima zasigurno predvoditi bek Vardara Vuko Borozan, gostovanje će biti sigurno teško, ali Hrvatska je svakako kvalitetnija reprezentacija i trebala bi izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Kuglice su posložile nekoliko vrlo zanimljivih parova, a posebno se ističu dvoboji Češke i Rusije te Slovenije i Mađarske.

Prvi susreti na rasporedu su od 8. do 10. lipnja, a uzvratu će biti odigrani od 12. do 14. lipnja. Pobjednici odlaze na Svjetsko prvenstvo.

Parovi dodanih kvalifikacija:
Srbija - Portugal
Litva - Island
Češka - Rusija
Slovenija - Mađarska
Bjelorusija - Austrija
Makedonija - Rumunjska
Nizozemska - Španjolska/Švedska
Norveška - BiH/Švicarska
Hrvatska - Crna Gora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!