Košarka

VIDEO: Osobne pogreške usporile Šarića, unatoč njima upisao sjajan nastup

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.01.2018.
VIDEO: Osobne pogreške usporile Šarića, unatoč njima upisao sjajan nastup
Foto: EPA

Dario Šarić odigrao je još jednu dobru utakmicu i da nije imao problema s osobnim pogreškama, možda bi dogurao i do najboljeg ovosezonskog učinka...

Philadelphia nije uspjela iznenaditi u Oklahoma Cityju Thunder, upisala je poraz 122:112. Thunder je u velikom naletu, a ovdje je stigao do osme uzastopne pobjede te samo potvrdio kako su problemi iz rane faze sezone nestali i da danas igra kudikamo bolje.

I jedni i drugi tražili su pobjedu na sve moguće načine, osjetilo se kako su tenzije visoke, a na kraju se u takvoj utakmici bolje snašao Thunder.

Dario Šarić vrlo rano ušao je u probleme s osobnim pogreškama koje je vukao kroz cijelu utakmicu i iz tog razloga skupio je samo 21 minutu. Međutim to razdoblje odradio je odlično, bio je raspoložen i šteta je da je ušao u probleme. Na kraju je upisao 16 poena (2/3 za dva, 3/5 za tri, 3/3 slobodna) uz tri skoka.

Thunder je saznao kako će do kraja sezone morati igrati bez Andrea Robersona, vrlo važnog igrača u obrambenoj fazi.

Najbolji kod Thundera u ovom susretu bili su Russell Westbrook s 37 poena, 14 asistencija i devet skokova, Paul George s 31 poenom i četiri osvojene lopte, a one su mu donijele i preuzimanje pozicije broj jedan u ligi po broju osvojenih lopti. Dosad ju je držao Eric Bledsoe. Vrlo dobar bio je i Steven Adams s 20 poena i 13 skokova.

Kod Philadelphije Joel Embiid je dodao 27 poena i deset skokova, a Ben Simmons 22 poena i sedam asistencija.

I dvije povezane pobjede za Cleveland Cavalierse u ovom trenutku velika su stvar. Nakon svih problema s kojima su se suočavali, Cavsi su napokon okrenuli stranicu i počeli pobjeđivati te tako spriječili produbljenje krize.

Nova pobjeda stigla je protiv Detroit Pistonsa, obrana ponovno nije bila na najvišoj razini, ali Cavsi su odradili dobar posao u napadu te s ubačenim 121 poenom otišli do pobjede.

Pistonsi su pali u završnici kada su ostali bez snage i izgubili posljednju četvrtinu s 14 poena razlike. "Nema isprika, ako ne možeš igrati večer za večer, onda nemaš što tražiti u ovoj ligi", poručio je razočarani Anthony Tolliver nakon susreta.

LeBron James predvodio je Cavse s 25 poena, 14 asistencija i osam skokova, a Kevin Love dodao je 20 poena i 11 skokova. Kod poraženih po 20 poena upisali su Tolliver (pet asistencija) i Tobias Harris (pet skokova) dok je Andre Drummond ubacio 17 poena uz 11 skokova.

Milwaukee Bucksi glatko su slavili u Chicagu protiv Bullsa sa 110:96. Već prvo poluvrijeme usmjerilo je dvoboj na stranu Bucksa koji su tu stekli 19 poena prednosti i Bullsi nisu uspjeli uhvatiti priključak u nastavku dvoboja.

Bucksima je ovo treća uzastopna pobjeda nakon što su otpustili Jasona Kidda, a momčad preuzeo Joe Prunty, njegov dotadašnji pomoćnik. Kasnije je potvrđeno kako će Prunty ostati na klupi do kraja sezone.

Milwaukee su u ovom susretu predvodili Giannis Antetokounmpo s 27 poena, devet skokova i osam asistencija te Khris Middleton s 20 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kod Bullsa Denzel Valentine ubacio je 18 poena uz pet skokova, a Lauri Markkanen dodao je 17 poena i deset skokova.

Serija pobjeda Lakersa zaustavljena je u Torontu gdje su Raptorsi bili bolji sa 123:111. Toronto je samo potvrdio status jedne od najboljih momčadi Istoka, ovdje je imao susret pod kontrolom i na kraju zasluženo slavio.

Ovom pobjedom Dwane Casey osigurao je prisustvo na All-Star vikendu gdje će sjedini na klupi Team LeBron s obzirom da su Raptorsi osigurali drugu poziciju na Istoku do All-Star vikenda. Prvoplasirani Brad Stevens prošle sezone odradio je tu ulogu i ove godine nije u konkurenciji.

U pobjedi protiv Lakersa kod Toronta su se istaknuli Fred VanVleet s 25 poena, DeMar DeRozan s 19 poena i sedam asistencija, Kyle Lowry s 14 poena i 11 skokova te Jonas Valančiunas s 13 poena i deset skokova. Kod Lakersa po 17 poena upisali su Julius Randle (deset skokova, pet asistencija) i Jordan Clarkson.

New Orleans Pelicansi ostali su bez DeMarcusa Cousinsa do kraja sezone, a u prvom nastupu bez njega upisali su poraz od Los Angeles Clippersa 112:103. Imali su Pelicansi tijekom susreta i 21 poen prednosti, ali nisu znali zadržati to vodstvo i već sredinom treće dionice Clippersi su preuzeli kontrolu.

Blake Griffin upisao je 27 poena, 12 skokova i sedam asistencija, Lou Williams 22 poena i šest asistencija, a DeAndre Jordan 12 poena i 19 skokova. Kod poraženih Anthony Davis ubacio je 25 poena, 17 skokova i šest asistencija dok je Jrue Holiday dodao 20 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Problema nije bilo za Rocketse koji su slavili protiv Sunsa 113:102. Problema nije bilo s rezultatske strane, ali bilo je što se tiče igre, Rocketsi nisu briljirali. "Ne znam je li rani početak kriv za nedostatak energije, ali bilo je ružno. Pobijedili smo, ali nije bilo lijepo", priznao je James Harden.

Harden je bio prvo ime Houstona s 27 poena, deset skokova i osam asistencija, Chris Paul dodao je 17 poena i pet asistencija, a Clint Capela deset poena i 11 skokova. Kod poraženih Devin Booker bio je an 31 poenu i deset asistencija, TJ Warren ubacio je 24 poena uz pet skokova, a Tyson Chandler 11 poena uz 15 skokova. Dragan Bender dobio je 25 minuta i ubacio pet poena (1/2 za dva, 1/4 za tri) uz četiri skoka i dvije osvojene lopte.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers 122:112
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 121:104
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 96:110
Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 123:111
New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 103:112
Houston Rockets - Phoenix Suns 113:102
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 113:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!