Tenis

WTA Taipei: Niculescu slavila u meču punom preokreta, Lisicki pobijedila Hibino

Sportnet • srijeda, 31.01.2018.
WTA Taipei: Niculescu slavila u meču punom preokreta, Lisicki pobijedila Hibino

Bez prevelikih iznenađenja odigrani su prvi mečevi drugog kola WTA turnira u tajvanskom Taipeiju...

PIŠE: Jan Šneler

Bez većih problema Babos i Jakupović prošle su prvo kolo WTA turnira u Taipeiju. Četvrta nositeljica Timea Babos svladala je sa 6:3 6:2 australsku tenisačicu Arinu Rodionovu. U prvom setu, mađarska je tenisačica došla do breaka u četvrtom gemu, no Rodionova vraća izgubljeno već u sljedećem gemu.

U osmom gemu, Babos ipak ponovno uzima break i konačno u sljedećem gemu sigurnim servisom osvaja set. U drugom setu drame je bilo puno manje. Oduzela je Babos dva puta servis Rodionovoj u prva tri gema i bez većih problema slavila sa 6:2.

Jakupović je još sigurnije odradila posao u prvom kolu. Dopustila je australskoj tenisačici Cabreri svega jedan gem u dva seta. Prvi set slovenska tenisačica je osvojila sa 6:0 te ukupno imala čak 25 poena osvojenih naspram šest Cabrere. U drugom setu, Cabrera se malo trgnula i došla do četiri break prilike, no ipak nije uspjela više postići od osvajanje jednog gema.

Zanimljiv meč odigrale su u 2. kolu Zarina Diyas i Monica Niculescu. Jedna od rijetkosti teniskih mečeva svakako je situacija prije trećeg seta u koji se ušlo s 1:1 u setovima i 7:6 u gemovima za Niculescu. Naime, Niculescu je u potpunosti nadigrala Diyas u prvom setu i za manje od pola sata osvojila ga sa 6:0.

U drugom setu, iako se očekivala lagana pobjeda rumunjske tenisačice, Diyas pak radi iznenađenje i osvaja set sa 6:1. Treći set također je bio kombinacija iznenađenja i prikaz dekoncentracije i manjka kontinuiteta. Tenisačice su si međusobno čak sedam puta oduzimale servis, a uspješnija je bila Niculescu. Ona je uspjela prekinuti niz i u desetom gemu prilično lako uzeti još jedan break Diyas te slaviti sa 6:4.

Svakako veseli i nova pobjeda finalistice Wimbledona iz 2013. godine, Sabine Lisicki, koja već dugo muku muči s ozljedama i nedostatkom dobrog tenisa. Trenutno 246. tenisačica na svijetu, što sigurno ne priliči njenom talentu i iskustvu, uspješno je svladala japansku tenisačicu Hibino sa 6:4 6:3. Hibino je oduzela njemačkoj tenisačici servis već u prvom gemu, no Lisicki se vraća u osmom gemu i oduzima servis Japanki.

U desetom gemu, Lisicki potpuno preokreće rezultat te osvajanjem još jednom gema automatski dolazi do osvajanja seta sa 6:4. Japanka može jako žaliti za prvim setom jer je nakon oduzetog servisa imala još sedam break prilika, no niti jednu nije uspjela iskoristiti. U drugom setu, Lisicki ponovno pokazuje iskustvo te oduzima servis Japanki već u drugom gemu. U šestom gemu, ponovno Lisicki odrađuje odličan posao i još jednim breakom potpuno slama protivnicu i osvaja set sa 6:1.

WTA Taipei, 1. kolo:
Timea Babos (Mađarska) - Arina Rodionova (Australija) 6:3 6:2
Lizette Cabrera (Australija) - Dalila Jakupović (Slovenija) 0:6 1:6

WTA Taipei, 2. kolo:
Ying-Ying Duan (Kina) - Kateryna Kozlova (Ukrajina) 6:3 2:6 (4)6:7
Zarina Diyas (Kazahstan) - Monica Niculescu (Rumunjska) 0:6 6:1 4:6
Julia Putintseva (Kazahstan) - Kai-Chen Chang (Tajvan) 6:3 7:6(3)
Sabine Lisicki (Njemačka) - Nao Hibino (Japan) 6:4 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!