Tenis

WTA Taipei: Lisicki slavila i protiv Niculescu, Wang bolja od Bouchard

Sportnet • petak, 02.02.2018.
WTA Taipei: Lisicki slavila i protiv Niculescu, Wang bolja od Bouchard
Foto: EPA

Sabine Lisicki nastavlja s dobrim igrama i po svemu sudeći ući će ponovno među 200 najboljih tenisačica sljedećeg tjedna. Ovoga puta, u četvrtfinalu turnira u tajvanskom Taipeiju izbacila je rumunjsku tenisačicu Monicu Niculescu...

PIŠE: Jan Šneler

Ponovno je to bio meč prepun breakova i nestabilnosti tenisačica, no Lisicki je u konačnici pokazala više odlučnosti i karaktera. Čak 19 puta tenisačice su jedna drugoj oduzimale servis. Niculescu je servis gubila 10 puta, a Lisicki jedan puta manje.

Prvi set krenuo je bolje za Rumunjku. Odmah u prvom gemu oduzela je servis protivnici i povela s 3:1. U kasnijem periodu četiri puta su si tenisačice oduzimale servise tako da je konfuznu fazu zaključila Niculescu serviranjem za set. Imala je Lisicki u tom posljednjem gemu čak 0:40 i tri break šanse ali Niculescu se izvukla i slavila sa 6:4.

Drugi set slično je počeo, povela je vrlo rano Niculescu s 3:0 i činilo se da će ovo biti brzo završen meč. Ipak, ovoga puta Lisicki koristi jedan nestabilni period i u desetom gemu dolazi do četvrtog breaka u setu i slavi sa 6:4.

Treći set bio je samo nastavak prikaza igre iz prva dva seta. Čak sedam breakova u svega 10 gemova govori koliko je teško bilo išta predvidjeti no opet Lisicki pokazuje više koncentracije i sa 6:4 osvaja meč.

Muke po Eugenie Bouchard nastavljaju se i dalje. Nekada peta tenisačica Svijeta već duže vrijeme ne može uloviti pravu formu, a sudeći po porazu od Wang jasno je kako će se problemi nastaviti i u 2018.

U prvom setu tek malo je Bouchard bila prijetnja Wang. Vrlo suvereno je kineska tenisačica koračala prema setu, vodila 5:3 i imala servis za set, no gubitak servisa u devetom gemu doveo je Bouchard na korak do izjednačenja. Ipak, katastrofalno odigranim poenom, Bouchard je dopustila Wang 0:40 i izgubila set sa 6:4.

U drugom setu Bouchard kao da i nije bilo. Svega 10 osvojenih poena, tri dvostruke greške i samo 44% prvog servisa dovoljan su pokazatelj kako je igrala mlada Kanađanka. Wang nije imala pretežak posao te je sa 6:0 dotukla Bouchard.

Bez većih iznenađenje, Kozlova i Babos ušle su u polufinale turnira. Kozlova je sa 7:5 i 6:3 bila bolja od Putintseve u meču u kojem je ukrajinska tenisačica dominirala. S druge strane, Babos nije imala nikakvih poteškoća sa Linette.

Mađarska tenisačica vrlo je iskusno odradila oba seta, provela na terenu nešto malo više od sat vremena i spremno dočekuje Wang u borbi za finalni meč. Babos je inače jako lijepo otvorila ovu sezonu. Osvojila je Australian Open u konkurenciji ženskih parova, dok je u finalu mješovitih parova u paru s Bopannom, poražena upravo od Gabriele Dabrowski i hrvatsko tenisača Mate Pavića.

WTA Taipei, 1/4 finale:
Julia Putinceva (Kazahstan) - Kateryna Kozlova (Ukrajina) 5:7 3:6
Monica Niculescu (Rumunjska) - Sabine Lisicki (Njemačka) 6:4 4:6 4:6
Eugenie Bouchard (Kanada) - Yafan Wang (Kina) 4:6 0:6
Timea Babos (Mađarska) - Magda Linette (Poljska) 6:1 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!