Nogomet

VIDEO: Bašić "panenkom" potvrdio pobjedu Grasshoppera u Sionu

Josip Piršljin • nedjelja, 04.02.2018.
VIDEO: Bašić "panenkom" potvrdio pobjedu Grasshoppera u Sionu

Hrvatski veznjak Marko Bašić postigao je pogodak u pobjedi svog Grasshoppera u 20. kolu švicarskog prvenstva. Na gostovanju kod Siona Bašić je potvrdio slavlje golom s 11 metara.

Marko Bašić je na gostovanju kod Siona bio u početnoj postavi Grasshoppera, i to u ulozi kapetana. Murat Yakin mu je ukazao povjerenje nakon sjajnog povratka na terene poslije duže ozljede. Ove sezone nastupio je u 12 prvenstvenih susreta, a protiv Siona postigao je svoj treći gol.

Grasshopperu je kod posljednjeplasiranog Siona trebala pobjeda kako bi ostao u utrci za treće mjesto na tablici koje trenutno drži gradski rival Zürich. Nakon pola sata igre za vodstvo gostiju zabio je Lavanchy, a prije kraja prvog poluvremena precizan za 2:0 je bio Bajrami.

Domaća je momčad uspjela smanjiti na samom startu drugog dijela preko Adryana, no više od toga nije mogla. U 78. minuti konačan je rezultat postavio Bašić pogotkom iz jedanaesterca. U stilu slavnog češkog nogometaša Panenke pogodio je mrežu Fickentschera za 3:1.

Tom je pobjedom Grasshopper ostao na četvrtoj poziciji ispred St. Gallena koji ima jednaki broj bodova, a vrlo blizu su i Lausanne, Thun i Bašićev bivši klub Lugano. Na vrhu tablice Young Boys imaju pet bodova prednosti ispred Basela.

Superleague, 20. kolo:
Sion - Grasshopper 1:3
Luzern - Lausanne 2:1
Young Boys - St. Gallen 2:0
Basel - Lugano 0:1
Zürich - Thun 2:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!