Košarka

VIDEO: Šarić sjajan u pobjedi Sixersa, Hezonja dobar u pobjedi nad Cavsima, teška ozljeda i kraj sezone za Porzingisa

Dario Dodić • srijeda, 07.02.2018.
VIDEO: Šarić sjajan u pobjedi Sixersa, Hezonja dobar u pobjedi nad Cavsima, teška ozljeda i kraj sezone za Porzingisa
Foto: EPA

Uzbuđenja nije nedostajalo na NBA parketima sinoć. Dario Šarić odigrao je sjajno u pobjedi 76ersa nad Wizardsima, Mario Hezonja odigrao je dobru partiju u velikom preokretu Magica protiv posrnulih Cavsa. Kristaps Porzingis je teškom ozljedom završio sezonu, težak poraz doživjeli su Warriorsi, James Harden je stigao do brojke od 15.000 postignutih koševa...

AUTOR: Lovre Bilonić

Cleveland Cavaliersi su u teškoj krizi, to je jasno i pticama na grani. Prošlogodišnji viceprvaci imali su u gostima kod Orlando Magica 21 koš prednosti u drugoj četvrtini, a na kraju su upisali prilično težak poraz, 116:98.

Posve su razbijeni Cavsi u drugom poluvremenu, na krilima Jonathona Simmonsa Magic je postigao 41 koš u trećoj četvrtini i okrenuo susret na svoju stranu, da bi Cavsi u zadnjoj dionici igre postigli tek mizernih devet poena. Uz sve to, u drugoj četvrtini su ostali bez trenera Luea, koji je navodno zbog bolesti napustio parket.

Još su dva dana do kraja roka za razmjene igrača, Lebron James je poručio da ne ide nikuda: "Ostajem ove sezone, želim pronaći način na koji možemo ostati konkurentni. Dugujem to mojim suigračima, moram završiti ovu sezonu bez obzira kakva na kraju ispadne. Ne bih se nikada odrekao no-trade klauzule."

Jonathon Simmons učinkom je karijere predvodio Magic, u trećoj je četvrtini postigao 22 od svoja 34 poena, prvi put od početka studenoga prošle godine Magic je upisao dvije pobjede zaredom. Prva je to pobjeda Magica protiv Cavsa u posljednjih deset domaćih utakmica.

Evan Fournier dodao je 19 koševa uz šest skokova. Mario Hezonja je započeo susret u početnoj petorci umjesto ozlijeđenog Gordona, dobru je utakmicu završio dvoznamenkastim učinkom 18. put ove sezone. Odigrao je 26 minuta i upisao deset poena (2/4 za 2, 2/5 za 3) uz nekoliko lijepih koševa preko LeBrona. Dodao je šest skokova i dvije asistencije.

LeBron je utakmicu okončao s 25 poena, deset skokova i šest izgubljenih lopti, po 12 su koševa dodali Thompson, J.R. Smith i Green.

Još opijene od velike pobjede Philadelphia Eaglesa u Super Bowlu, košarkaši Philadelphia 76ersa nagradili su svoje vjerne navijače velikom pobjedom protiv Washington Wizardsa. U dvorani su se pojavili i ofenzivni linijaši Eaglesa, čak i njihove navijačice i maskota, teren je za pobjedu pripremljen na pravi način, a Sixersi su svoj dio posla odradili na parketu.

Ovog puta bez pretjeranih oscilacija, inače uobičajenih za momčad iz Philadelphije. Do pobjede 115:102 Sixersi su došli stvorivši rano vodstvo i održavši ga do samog kraja. Prvi je to poraz Wizardsa otkako je ozlijeđen John Wall, 76ersi su prekinuli niz od pet pobjeda momčadi iz Washingtona.

Sjajnu je partiju pružio Joel Embiid, s 27 koševa, 12 skokova i tri blokade predvodio je Sixerse. Još je jednu veliku večer imao Dario Šarić, Šiši je ubacio 20 koševa (2/2 za 1, 6/10 za 2, 2/4 za 3) i dodao sedam skokova, asistenciju i ukradenu loptu. J.J. Redick je dodao 18 koševa, Ben Simmons 15.

Wizardse je s 30 poena i sedam skokova predvodio Bradley Beal, 17 je koševa dodao Otto Porter Jr..

U drugom su poluvremenu Los Angeles Lakersi nadigrali Phoenix Sunse i na svom parketu stigli do pobjede 112:93. S 26 ih je poena predvodio Brandon Ingram, 21 je koš uz osam skokova i pet asistencija dodao Julius Randle, a ušavši s klupe 16 koševa je u pobjedu Lakersa ugradio Kyle Kuzma.

Ivica Zubac je barem privremeno vraćen iz South Bay Lakersa, ali je odigrao tek minutu, promašio je jedan šut za dva poena i upisao blokadu.

T.J Warren je s 24 koša predvodio Sunse, 16 koševa i deset asistencija ubilježio je Josh Jackson. Dragan Bender startao je u početnoj petorci, bio je solidan, ali nije impresionirao. Namučio se u obrani protiv Randlea, na parketu je proveo najviše od svih Sunsa, čak 38 minuta, i za to vrijeme ubilježio osam poena (3/4 za 1, 1/6 za 2, 1/4 za 3), šest skokova i četiri asistencije.

Nešto manje od devet minuta prije kraja druge četvrtine dvoboja s Milwaukee Bucksima nade New York Knicksa da mogu dohvatiti doigravanje, ako ih je uopće i bilo, ugašene su. Nakon jednog naoko bezazlenog zakucavanja njihov najbolji igrač uhvatio se za koljeno i okončao sezonu. Kristaps Porzingis zaradio je rupturu prednjeg križnog ligamenta i čeka ga dug oporavak želi li se vratiti na NBA parkete.

Do pobjede su došli Bucksi, 103:89, predvođeni Giannisom Antetokounmpom, ubacio je 23 koša i dodao 11 skokova i šest asistencija. Isto toliko koševa ubilježio je i Eric Bledsoe (8 asistencija), na 20 se zaustavio Middleton.

S 19 koševa i 16 skokova Knickse je predvodio Enes Kanter, još su samo Lee (14) i Porzingis (10) bili dvoznamenkasti. Porzingis je deset poena skupio u samo 11 minuta provedenih na parketu.

Toronto Raptorsi opasno su se približili Boston Celticsima na vrhu Istočne konferencije. U prvoj utakmici Kyrieja Irvinga nakon ozljede Celticsi su izgubili u Torontu 111:91, Raptorsi su na stigli na pobjedu zaostatka iza Bostona.

Najbolji je kod domaćina s 23 koša i osam skokova bio Kyle Lowry, C.J. Miles je s klupe dodao 20 poena, DeMar DeRozan se zaustavio na 15 ubačaja.

Kod Celticsa valja istaknuti Terryja Roziera s 18 poena te Irvinga sa 17.

Oklahoma City Thunderi prekinuli su niz od četiri poraza velikom i uvjerljivom pobjedom u gostima kod Golden State Warriorsa. Slavili su Thunderi sa 125:105 u utakmici koju su kontrolirali od početka do kraja.

Nakon što je zbog ozljede gležnja vrlo rano igru napustio Carmelo Anthony, stvar su u svoje ruke preuzeli Paul George i Russ Westbrook. George je s 38 poena i šest ukradenih lopti predvodio goste, Westbrook je ubacio 34 koša uz devet skokova i devet asistencija.

Kevin Durant je s 33 poena predvodio Warriorse. 21 je dodao Steph Curry, još je samo Klay Thompson bio dvoznamenkast (12 koševa).

Houston Rocketsi su na raketni pogon Jamesa Hardena stigli do gostujuće pobjede protiv Brooklyn Netsa. U pobjedu 123:113 Harden je ugradio 36 poena, dohvativši 15.000 koševa u karijeri.

25 je koševa u pobjedu Rocketsa ugradio Chris Paul, na 18 poena i 11 skokova zaustavio se Clint Capela.

Najbolji je u redovima Netsa bio Demarre Carroll s 20 poena, Dinwiddie je dodao 18 koševa i devet asistencija.

NBA, rezultati:
Orlando - Cleveland 116:98
New York - Milwaukee 89:103
Toronto - Boston 111:91
Atlanta - Memphis 108:82
Brooklyn - Houston 113:123
Philadelphia - Washington 115:102
L.A. Lakers - Phoenix 112:93
Golden State - Oklahoma City 105:125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!