Košarka

VIDEO: Bender među boljima u sramotnom porazu Sunsa, LeBron James sa zvukom sirene spasio stvar

Dario Dodić • četvrtak, 08.02.2018.
VIDEO: Bender među boljima u sramotnom porazu Sunsa, LeBron James sa zvukom sirene spasio stvar
Foto: EPA

Phoenix Sunsi su u jednoj sezoni uspjeli dvaput doživjeti najteži poraz u povijesti franšize. Nakon teškog poraza od Portlanda na otvaranju sezone doživjeli su jednako težak sinoć protiv San Antonio Spursa. Slast pobjede na nacionalnoj televiziji osjetili su Cleveland Cavaliersi, junak utakmice koja je imala i produžetak bio je LeBron James...

Momčad s najgorim skorom u ligi uspjela je u jednoj sezoni dvaput ostvariti najteži poraz u povijesti franšize. Nakon poraza 124:76 protiv Portlanda na otvaranju sezone Phoenix Sunsi su sinoć protiv San Antonio Spursa izjednačili taj neslavni rekord, drugi put ove sezone.

Malo je nedostajalo da dosegnu i najslabiji učinak u prvoj četvrtini (postigli 9, "rekord" je 7), Spursi su na poluvremenu imali prednost od 38 poena što je najveća prednost Spursa u povijesti kluba. Imala je momčad Gregga Popovicha i preko 50 koševa razlike, na kraju se prednost spustila na 48, završilo je 129:81.

Istina, Sunsi su igrali bez Bookera i Chandlera, ali zaista je zabrinjavajuće kada u istoj sezoni dvaput izgubite s najvećom razlikom u povijesti franšize. Ovo je četvrti uzastopni i deveti poraz Sunsa u posljednjih deset utakmica.

LaMarcus Aldridge je u 28 minuta provedenih na parketu prikupio 23 poena i 13 skokova, Patty Mills je do 18 koševa stigao za samo 17 minuta igre, Danny Green je dodao 17 koševa.

Alex Len je s 14 koševa predvodio Sunse, Josh Jackson je ubacio 13 poena, dok je Dragan Bender bio treći strijelac slabašnog domaćina. Dragan je na parketu proveo 32 minute, ubacio je 12 koševa (3/4 za 2, 2/4 za 3) uz šest skokova.

Promašena trica za pobjedu na kraju regularnog vremena. Blokada na Jimmyju Butleru u posljednjim trenucima produžetka. Šut iz okreta za pobjedu sa zvukom sirene.

LeBron James sinoć je bio junak Cleveland Cavaliersa, koji su u dramatičnom ogledu s Minnesota Timberwolvesima nakon produžetka upisali pobjedu 140:138. Nakon što je spasio svoju momčad vjerojatnog poraza blokiravši Butlera u obrani, LeBron je iz teške pozicije pogodio sa zvukom sirene i donio pobjedu Cavsima.

Ekstaza u redovima Cavsa nakon pogođene dvice za pobjedu dovoljno govori koliko im je trebala ova pobjeda. Nakon osam uzastopnih poraza u utakmicama prenošenima na nacionalnoj televiziji Cavsi su nakon nekoga pobijedili.

LeBron je s 37 koševa, 15 asistencija i deset skokova predvodio Cavse do pobjede. Prikupljenim skokovima preskočio je na vječnoj listi Ilgauskasa i postao najbolji skakač u povijesti franšize. Samo on, Michael Jordan (Bulls) i Kevin Garnett (Timberwolves) predvode povijesne liste svojih klubova u poenima, skokovima i asistencijama.

J.R. Smith je bio drugi strijelac Cavsa s 20 poena, Tristan Thompson je dodao 17, Kyle Korver 14.

Srušili su Cavsi i Timberwolvesi kombinirano NBA rekord po najviše trica na utakmici, postigli su ih čak 40.

Butler je u 46 minuta provedenih na parketu ubacio 35 koševa. Karl-Anthony Towns dodao je 30 poena uz deset skokova. Andrew Wiggins večer je okončao s 19 ubačaja.

Ante Žižić bio je na klupi Cavsa, ali nije ulazio u igru.

Houston Rocketsi su na krilima Jamesa Hardena i Chrisa Paula stigli do četvrte uzastopne i devete pobjede u posljednjih deset susreta. Na gostovanju kod Miami Heata slavili su Rocketsi 109:101.

Harden je u pobjedu Rocketsa ugradio 41 poen i šest asistencija, Paul je dodao 24 koša, sedam skokova i sedam asistencija, bilo je to dovoljno za pobjedu protiv Heata.

Goran Dragić i Josh Richardson predvodili su Heat sa po 30 koševa, Hassan Whiteside je dodao 16 poena uz 17 skokova.

Detroit Pistonsi upisali su petu uzastopnu pobjedu. Na svom su parketu svladali Brooklyn Netse sa 115:106.

Sjajne su partije odigrali Andre Drummond i Blake Griffin. Griffin je ubilježio 25 koševa i sedam asistencija, dok je sjajni Drummond dodao 17 koševa i čak 27 skokova. Stanley Johnson ubacio je 19 poena.

Netse je s 34 poena predvodio Allen Crabbe, Joe Harris dodao je 18 koševa.

Utakmica New Orleans Pelicansa i Indiana Pacersa odgođena je jer je krov dvorane u New Orleansu propuštao pa se nakupljala kiša na jednom dijelu parketa. Iako su organizatori uspjeli napraviti privremeno rješenje koje bi zadržavalo kišu treneri obje momčadi složili su se da se ne isplati riskirati zdravlje igrača.

NBA, rezultati:
Detroit - Brooklyn 115:106
Miami - Houston 101:109
Memphis - Utah 88:92
Cleveland - Minnesota 140:138p
Phoenix - San Antonio 81:129
New Orleans - Indiana odgođeno

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!