Košarka

Fenomenalna partija Darija Šarića u razbijanju Pelicansa, Bojan Bogdanović dvoznamenkast u pobjedi nad Celticsima

Dario Dodić • subota, 10.02.2018.
Fenomenalna partija Darija Šarića u razbijanju Pelicansa, Bojan Bogdanović dvoznamenkast u pobjedi nad Celticsima
Foto: EPA

Dario Šarić odigrao je maestralnu utakmicu protiv New Orleans Pelicansa. Philadelphia 76ersi su na krilima Darija i Joela Embiida razbili Pelicanse. Indiana Pacersi su umalo prosuli veliko vodstvo protiv Boston Celticsa, ali su na kraju ipak upisali pobjedu, vrlo dobar je bio Bojan Bogdanović...

Sjajni nastupi Darija Šarića postali su nešto najnormalnije. Šiši nas je naviknuo na visoka očekivanja, no večerašnjim nastupom je čak i ta visoka očekivanja nadmašio. U velikoj pobjedi Philadelphia 76ersa protiv New Orleans Pelicansa (100:82) Dario je u paru s Joelom Embiidom odigrao ključnu rolu.

Od prve do zadnje minute dominirali su Sixersi, Šarić i Embiid bili su gotovo savršeni. Izgradili su domaći košarkaši veliku prednost protiv nemoćnih Pelicansa. Na kraju prve četvrtine bilo je +20 za Sixerse, do poluvremena su gosti smanjili na 15 koševa zaostatka.

Nisu se Sixersi raspali kao što su znali u više navrata ove sezone, ovog su puta rutinski priveli utakmicu kraju. Možda je rutinski riječ koja ne opisuje dovoljno dobru dominaciju momčadi iz Philadelphije. Na krilima fenomenalnog Šarića Sixersi krajem treće i početkom četvrte četvrtine bježe na preko 30 koševa prednosti. Bio je to znak da na zasluženi odmor može i Šiši.

Dario je na parketu proveo 29 minuta i za to vrijeme ubacio 24 poena uz fenomenalan šut (4/4 za 1, 4/6 za 2, 4/5 za 3) te dodao pet skokova i četiri asistencije. Embiid je došao do 27. double-double učinka ove sezone, ubacio je kao i Dario 24 poena i dodao 16 skokova. Ben Simmons je večer okončao s deset koševa, devet skokova i osam asistencija.

Najbolji je kod Pelicansa bio Ian Clark s 15 koševa, Anthony Davis je pridodao 14 koševa i osam skokova.

Mogli su i lakše do pobjede stići Indiana Pacersi na gostovanju kod Boston Celticsa. Imali su u jednom trenutku u prvom poluvremenu prednost od čak 26 poena, ali su je slabom trećom četvrtinom prokockali. Ipak, u završnici su bili prisebniji te su na kraju upisali pobjedu 97:91.

Ključan u pobjedi Pacersa bez ikakve dvojbe bio je Victor Oladipo, upravo je on u završnici postigao ključne poene kad su se Celticsi približili i u dva navrata poveli. U 37 je minuta ubacio 35 koševa uz deset skokova i pet ukradenih lopti.

Myles Turner je dodao 19 koševa uz sedam skokova. Vrlo dobru je partiju, napadački u prvom poluvremenu, obrambeno od početka do kraja, odigrao Bojan Bogdanović, na parketu je proveo 32 minute i za to vrijeme ubilježio 13 poena (5/5 za 1, 4/6 za 2, 0/3 za 3) i dodao četiri skoka, tri asistencije i blokadu. S njim na parketu Pacersi su bili u plusu 11 koševa, najviše od svih igrača Indiane.

Kyrie Irving je s 21 poenom predvodio Celticse, Jaylen Brown je dodao 16 koševa, Jayson Tatum koš manje.

Cleveland Cavaliersi su unatoč prilično skraćenom rosteru zbog nedavnih trade pretumbacija bez većih problema upisali pobjedu kod Atlanta Hawksa.

Sjajnu je utakmicu za viceprvake odigrao Kyle Korver, ubacio je 30 poena uz sedam pogođenih trica. 24 je poena, također s klupe, dodao Jeff Green, LeBron James je ubilježio triple-double, Kralj je večer završio s 22 poena, 12 skokova i 17 asistencija.

Iako su Cavsi dohvatili sigurnu razliku u posljednjim minutama, a uz to imali kratku klupu, Ante Žižić dobio je priliku tek u zadnjoj minuti, ubilježio je jedan napadački skok.

Najbolji je kod Hawksa bio Schröder s 25 poena, 15 je dodao Prince, 14 Dorsey.

Prvi poraz u dresu Detroit Pistonsa doživio je Blake Griffin, a kako se to obično događa u sportu, Griffin je prvi poraz u novoj momčadi doživio protiv svoje bivše momčadi. Slavili su Los Angeles Clippersi u Detroitu sa 108:95.

Prvo ime Clippersa bio je Lou Williams s 26 koševa i šest asistencija. 18 je poena dodao Montrezi Harrell, po 16 su koševa ubacili Rivers i Gallinari.

Griffin je uz šut iz igre 7/19 ubilježio 19 koševa, osam skokova i šest asistencija. Jednak je broj koševa upisao Reggie Bullock, na 15 se zaustavio Ish Smith.

Emotivan je bio povratak Dwyanea Wadea u redove Miami Heata. Uz ovacije ispunjene American Airlines Arene Wade je zakoračio na parket pet minuta prije kraja prve četvrtine. Nije impresionirao igrom, ali Heat je odigrao sjajnu utakmicu i svladao Milwaukee Buckse s 91:85.

Najbolji je kod Heata bio Tyler Johnson s 19 koševa. 16 je ubacio Richardson, 15 poena uz deset skokova ubilježio je Adebayo. Wade je na parketu proveo 22 minute i upisao tri poena (1/6 iz igre), dva skoka, dvije asistencije, dvije ukradene lopte i dvije blokade.

Giannis Antetokounmpo je s 23 poena i 11 skokova bio prvi igrač Bucksa, 19 je poena dodao Eric Bledsoe, na 14 se zaustavio Khris Middleton.

NBA, rezultati:
Detroit - L.A. Clippers 95:108
Philadelphia - New Orleans 100:82
Atlanta - Cleveland 107:123
Boston - Indiana 91:97
Houston - Denver 130:104
Miami - Milwaukee 91:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!