Nogomet

VIDEO: Duje Čop zabio za tri boda Standarda, Lekin Club Brugge autogolom u sudačkoj nadoknadi ispustio pobjedu

Dario Dodić • nedjelja, 11.02.2018.
VIDEO: Duje Čop zabio za tri boda Standarda, Lekin Club Brugge autogolom u sudačkoj nadoknadi ispustio pobjedu
Foto: EPA

Zanimljive su utakmice igrane u sklopu 26. kola belgijske Jupiler lige. Duje Čop je pogotkom u samoj završnici donio pobjedu Standard Liegeu, dok je Club Brugge Ivana Leke ispustio pobjedu u sudačkoj nadoknadi...

26. kolo belgijske Jupiler lige donijelo je i dvije iz perspektive hrvatskih igrača i trenera zanimljive utakmice. U golijadi u Liegeu Standard je s igračem manje stigao do preokreta protiv Mouscrona. Slavili su domaći 4:3, a pogodak za pobjedu postigao je Duje Čop.

Luyindama je doveo domaćine u vodstvo u devetoj minuti, a stvari na početak vratio Awoniyi deset minuta kasnije. Odmah na poluvremenu u igru je ušao Čop kod Standarda i već minutu kasnije asistirao Pocognoliju za pogodak, povelo je Standard 2:1.

Uslijedio je preokret gostiju, prvo u 65. minuti pogađa Rotariu za 2:2, da bi desetak minuta kasnije Awoniyi drugim pogotkom doveo Mouscron u vodstvo. Valja istaknuti da je od 73. minute domaćin igrao s igračem manje, drugi žuti karton zaradio je Luyindama.

U uraganskoj završnici Standard postiže dva gola za pobjedr. Prvo iz voleja lijepo pogađa Carcela-Gonzalez u 87. minuti, a dvije minute kasnije Čop na dodavanje Pocognolija zabija za konačnih 4:3.

Nakon domaćeg remija protiv Charleroija Club Brugge kojeg vodi hrvatski trener Ivan Leko osvojio je tek bod i na gostovanju kod Waasland-Beverena.

Mogao je Waasland do vodstva u završnici prvog poluvremena, Thelin je izborio i sam izveo najstrožu kaznu, ali obranio je njegov udarac vratar Bruggea Kenneth Vermeer. Imao je Brugge vodstvo od 73. minute, kada je Vanaken pogodio s bijele točke, ali gosti ipak nisu do kraja sačuvali prednost.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Demirov udarac koji nije išao u okvir gola Jordy Clasie šalje u vlastitu mrežu.

Matej Mitrović odigrao je svih 90 minuta u dresu Club Bruggea, dok je Ivan Tomečak igru napustio u 62. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!