Rukomet

Kielce na hrvatski pogon pregazio Gornik u derbiju

Sportnet • utorak, 13.02.2018.
Kielce na hrvatski pogon pregazio Gornik u derbiju
Foto: FaH

U 22. kolu poljske rukometne Superlige Kielce je kod Gornika slavio s 37:28 iako su manje od dvadeset minuta prije kraja gosti imali samo dva pogotka razlike. Manuel Štrlek zabio je sedam pogodaka za Kielce, dok je Filip Ivić sakupio čak 13 obrana.

PIŠE: Stipe Dedić

U svojevrsnom derbiju skupine A poljske rukometne Superlige Kielce je Gorniku nanio četvrti poraz u sezoni i povećao tako prednost na tablici na velikih 28 bodova razlike. Odlično su gosti otvorili utakmicu i vrlo se brzo odvojili na tri gola razlike. Do poluvremena je Kielce svoju prednost podigao na 16:11. Ipak, domaćini se nisu predavali i jako su dobro stisnuli početkom nastavka. Kielce se opet uspio odvojiti tak u posljednjih petnaest minuta i slaviti na kraju s 37:29.

Još su jednom hrvatski reprezentativci bili instrumentalni u pobjedi svog Kielcea. Manuel Štrlek postigao je sedam pogodaka i bio je najbolji strijelac susreta, dok je Marko Mamić napokon dočekao priliku da dokaže svoje vrline i u napadu. Mamić je tu šansu iskoristio na najbolji mogući način zabivši tri pogotka iz isto toliko pokušaja.

Filip Ivić bio je sjajan na vratima gostiju. Naš je vratar izludio momčad Gornika s 13 obrana uz gotovo 50 posto obrana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!