Košarka

VIDEO: "Novi" Cavsi izgledaju puno bolje, Spursi upisali treći uzastopni poraz

Branimir Korać • srijeda, 14.02.2018.
VIDEO: "Novi" Cavsi izgledaju puno bolje, Spursi upisali treći uzastopni poraz
Foto: EPA

Ante Žižić bio je jedini Hrvat koji je noćas bio u konkurenciji za nastup u NBA ligi, međutim nije upisao minutažu. Njegovi Cavsi odigrali su još jednu dobru utakmicu i slavili u gostima kod Thundera...

San Antonio Spursi pali su u formi, a iskoristili su to i Denver Nuggetsi te ih svladali 117:109. Problemi s izostancima ne pomažu Spursima koji su tako upisali peti poraz u zadnjih šest utakmica, a noćas su igrali bez Kawhija Leonarda i LaMarcusa Aldridgea što je ipak veliki hendikep.

Na ulasku u zadnju dionicu Spursi su imali vodstvo, ali u zadnjih 12 minuta Denver je preuzeo kontrolu nad susretom i otišao do pobjede. Tri minute prije kraja domaćin je dosegnuo dvoznamenkastu razliku i mirno je priveo susret kraju.

Odličnu utakmicu odigrao je Nikola Jokić koji je upisao 23 poena, 13 skokova i 11 asistencija, a Will Barton dodao je 20 poena, šest asistencija i pet skokova. Kod Spursa utakmicu NBA karijere odigrao je Joffrey Lauvergne s 26 poena i 11 skokova, a Tony Parker upisao je 17 poena.

Toronto Raptorsi upisali su šestu uzastopnu pobjedu, ovaj put svladali su Miami Heat sa 115:112. S ovom pobjedom Raptorsi su sigurni kako će All-Star pauzu dočekati na prvom mjestu Istočne konferencije.

Unatoč pobjedi, Raptorsi nisu bili zadovoljni, imali su visoku prednost i dopustili Miamiju potpuni povratak u utakmicu u završnici.

"Bilo je užasno, ne smijemo na ovaj način završavati utakmice", nezadovoljan je bio DeMar DeRozan, a Kyle Lowry je dodao: "Svi smo nezadovoljni, svi znamo jako dobro da smo trebali odigrati bolje završnicu susreta."

DeRozan je predvodio Raptorse s 27 poena, Lowry je dodao 22 i osam skokova, Serge Ibaka 14 poena i deset skokova, a Jonas Valančiunas je uhvatio deset skokova. Kod poraženih Goran Dragić ubacio je 28 poena, James Johnson 16 poena i sedam skokova, Dwyane Wade deset poena, 11 skokova i šest asistencija, a Hassan Whiteside deset poena i deset skokova.

Cleveland Cavaliersi preporodili su se nakon trade deadlinea, zaigrali puno bolje što je u konačnici bilo i za očekivati. Riješili su se imena i doveli igrače koji su im u ovom trenutku puno više od koristi i to se vidi na parketu.

Noćas su odigrali odličnu utakmicu na gostovanju kod Oklahoma City Thundera te upisali pobjedu 120:112. Tako su se osvetili Thunderu za onaj ružni poraz iz Clevelanda od prije manje od mjesec dana kada su dopustili protivniku čak 148 poena.

S novim igračima Cavsi izgledaju kao potpuno nova momčad, opasniji su, imaju širinu i zasluženo su slavili.

Nosio ih je LeBron James s 37 poena, osam skokova i osam asistencija, a JR Smith dodao je 18 poena i šest skokova. Kod Thundera Paul George ubacio je 25 poena uz šest asistencija, Carmelo Anthony 24 poena uz sedam skokova, Steven Adams 22 poena uz 17 skokova, a Russell Westbrook 21 poen uz 12 asistencija i sedam skokova.

Houston Rocketsi su vrlo visoko slavili u gostima kod Minnesote koju su svladali sa 126:108. Odličan nastup Rocketsa koji su imali sporiji ulazak u utakmicu, ali nakon toga su se probudili, napravili preokret i mirno dovršili posao.

Gosti su tricaški briljirali, ubacili su čak 22 šuta za tri poena i dalekometnim šutevima spriječili su svaki pokušaj za povratak Timberwolvesa u utakmicu.

James Harden briljirao je s 34 poena, 13 asistencija i šest skokova, Ryan Anderson dodao je 21 poen, a Clint Capela 14 poena i 12 skokova. Kod Wolvesa Karl-Anthony Towns ubacio je 35 poena uz 12 skokova dok je Jeff Teague dodao 25 poena, pet skokova i osam asistencija.

Milwaukee Bucksi svladali su Atlantu s 97:92 predvođeni s 21 poenom i sedam skokova Khrisa Middletona te 15 poena i 15 skokova Giannisa Antetokounmpa. Kod Hawksa Dennis Schroder ubacio je 18 poena, Kent Bazemore 17 poena uz pet skokova te Dewayne Dedmon 13 poena i deset skokova.

NBA:
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 117:109
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 109:114
Toronto Raptors - Miami Heat 115:112
Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 112:120
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 108:126
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 97:92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!