Nogomet

VIDEO: Arsenal, Athletic i Milan odradili najveći dio posla već u prvim susretima

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.02.2018.
VIDEO: Arsenal, Athletic i Milan odradili najveći dio posla već u prvim susretima
Foto: EPA

Odigrano je još sedam susreta šesnaestine finala Europske lige, a već nakon prvih dvoboja neki klubovi mogu razmišljati o osmini finala...

Athletic Bilbao pokazao je visoku dozu efikasnosti u Moskvi. Slavio je protiv Spartaka 3:1 iako je domaćin imao čak 20 udaraca na gol, a Baski samo sedam. Međutim dok je Spartak promašivao, Athletic je zabijao i ima visoku prednost uoči uzvrata na svom terenu.

Gosti su sve riješili u prvih 45 minuta. Kod sva tri gola obrana domaćina reagirala je vrlo loše, a vrhunac je bio treći gol kod kojeg je lopta išla ravno na braniča Spartaka na gol liniji, no on se spetljao i samo skrenuo loptu u mrežu. Dvostruki strijelac za Athletic bio je Aritz Aduriz, a nesretnik koji nije izbio loptu s gol linije je Ilja Kutepov.

U drugom dijelu Spartak je samo smanjio na 3:1 preko Luiza Adriana. Mario Pašalić nije ulazio u igru.

Susret pun preokreta odigran je u Dortmundu gdje je Borussia s 3:2 svladala Atalantu zahvaljujući Michyju Batshuayiju. Borussia je povela pa je Atalanta došla do preokreta, ali Nijemci su ipak na kraju slavili.

Na odmoru je domaćin imao prednost 1:0 pogotkom Andrea Schürrlea koji se dobro snašao iako mu je lopta već malo pobjegla nakon dodavanja Piszczeka.

U prvih deset minuta drugog dijela Josip Iličić s dva gola šokirao je domaćina i doveo Atalantu do vodstva 2:1 i tu su se Talijani malo povukli, zadovoljili se rezultatom što je kaznio s dva pogotka Batshuayi i donio pobjedu domaćinu.

Östersunds je najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, no čini se da je završio s europskim putom. Na svom travnjaku ugostio je Arsenal i upisao visok poraz 3:0.

Arsenal je očekivano dominirao susretom, potvrdio kako je kvalitetnija momčad i došao je nadomak prolaza. U prvih 25 minuta već je vodio 2:0, a točku na i stavio je Mesut Özil u 58. minuti.

U prvom dijelu Nacho Monreal načeo je mrežu domaćina da bi na 2:0 autogolom povisio Papagiannopoulos nakon ubačaja Mhitarjana.

Pobjedu je prosula Nica koja je imala 2:0 golovima Marija Balotellija već u prvih pola sata protiv moskovskog Lokomotiva, a na kraju je upisala poraz 3:2.

Manuel Fernandes smanjio je zaostatak iz kaznenog udarca u završnici prvog dijela, a stvari su potpuno krenule krivim smjerom za domaćina kada je u 67. minuti Coly zaradio crveni karton. U narednih deset minuta Fernandes je dovršio hat-trick i donio pobjedu Lokomotivu.

Vedran Ćorluka odgledao je susret s klupe.

Cijelu utakmicu na klupi je proveo i Andrej Lukić čija je Braga visoko poražena kod Marseillea s 3:0. Valere Germain s dva gola te Florian Thauvin stavili su Bragu u velike probleme.

Milan je bez ozlijeđenog Nikole Kalinića visoko slavio kod Ludogoreca s 3:0. Odličan nastup Gattusove momčadi, inače napadački orijentiran domaćin nije imao previše prilika u upisao je zaslužen poraz.

Cutrone je načeo mrežu Bugara u 45. minuti da bi u nastavku zabijali i Ricardo Rodriguez i Fabio Borini.

Burno je bilo u San Sebastianu gdje su Real Sociedad i Red Bull Salzburg odigrali 2:2. Duje Ćaleta Car odradio je cijelu utakmicu za goste, a Mihael Pongračić ušao je u 71. minuti umjesto Andrea Ramalha.

U susretu s 11 žutih kartona Oyarzabal je autogolom doveo goste u vodstvo već u 27. minuti da bi Odriozola i Januzaj kreirali preokret. Kada se činilo da će Real odnijeti malu prednost u Salzburg, Minamino je u 94. minuti na asistenciju Lainera iz blizine zabio za 2:2.

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Crvena zvezda0:0CSKA Moskva
Astana1:3Sporting
Borussia D.3:2Atalanta
Ludogorec Razgrad0:3Milan
Marseille3:0Braga
Nice2:3Lokomotiv Moskva
Östersunds0:3Arsenal
Real Sociedad2:2Salzburg
Spartak Moskva1:3Athletic Bilbao
AEK Atena1:1Dynamo Kijev
Celtic1:0Zenit
København1:4Atlético Madrid
FCSB1:0Lazio
Lyon3:1Villarreal
Napoli1:3RB Leipzig
Partizan1:1Viktoria Plzeň

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!