Košarka

VIDEO: Sjajni Zubac pokazao Waltonu da griješi kada mu ne pruža priliku

Branimir Korać • petak, 16.02.2018.
VIDEO: Sjajni Zubac pokazao Waltonu da griješi kada mu ne pruža priliku
Foto: EPA

Posljednja dva susreta uoči All-Star pauze odigrana su u NBA ligi, a Ivica Zubac odigrao je daleko najbolju utakmicu sezone u porazu Lakersa kod Timberwolvesa...

Los Angeles Lakersi u All-Star pauzu ulaze s porazom od Minnesote, ništa neočekivano, Timberwolvesi imaju jaču momčad i bilo bi iznenađenje da su Lakersi odnijeli pobjedu iz Minneapolisa.

U sjajnom svjetlu pokazao se Ivica Zubac koji je ove sezone pravu priliku dobivao samo u G-League, a sada je pokazao Lukeu Waltonu da zaslužuje priliku i među velikim dečkima. Bio je jedan od najboljih igrača LA-a u 20 minuta koliko je proveo na parketu.

Zubac je za to vrijeme ubacio 19 poena (8/8 za dva, 3/6 slobodna) čime je iza Juliusa Randlea (23 poena) bio drugi strijelac Lakersa te je s 11 skokova bio prvi skakač. Po minutaži bio je tek sedmi, prvi centar Lakersa Brook Lopez inače dobio je šest minuta više i upisao samo šest poena i dva skoka.

Minnesota je pobjedu izborila tek u samoj završnici, Lakersi su imali prednost na ulasku u zadnju četvrtinu, ali domaćin je napravio preokret i na kraju slavio 119:111.

Do pobjede su ga predvodili Taj Gibson s 28 poena i sedam skokova, Jimmy Butler s 24 poena i pet skokova, Jeff Teague s 20 poena i šest asistencija te Karl-Anthony Towns s deset poena i 19 skokova.

Raspucani Denver Nuggetsi s 24 ubačene trice i triple-doubleom Nikole Jokića odnijeli su pobjedu iz Milwaukeeja. Nuggetsi su visoko slavili 134:123, a do pobjede su mogli još uvjerljivije, no domaćin je u završnici smanjio zaostatak.

Jokić je do triple-doublea došao već u prvom poluvremenu, dvije minute prije odlaska na odmor što je najbrže upisani triple-double u zadnjih 20 sezona, a za to mu je trebalo 14 i pol minuta na parketu što je najbrže u povijesti.

"Samo sam igrao dobro i pogađao šuteve. Nisam imao posebnu motivaciju, igrao sam kao što uvijek igram, možda sam samo bio malo agresivniji nego inače", istaknuo je Jokić.

Jokić je susret završio s 30 poena, 15 skokova i 17 asistencija, Gary Harris dodao je 28 poena, a Jamal Murray 26 poena uz pet skokova i pet asistencija. Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo ubacio je 36 poena uz 13 asistencija i 11 skokova, a Eric Bledsoe 27 poena uz osam asistencija i pet ukradenih lopti.

NBA:
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 119:111
Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 123:134

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!