Europska liga, nokaut faza, 1/16 finala - uzvratne utakmice, 21.02.2018, 18:00 h
CSKA Moskva
CSKA Moskva 1:0 Crvena zvezda
Crvena zvezda

VIDEO: CSKA pogotkom Džagoeva izbacio Crvenu zvezdu iz Europske lige

Sportnet • srijeda, 21.02.2018.
VIDEO: CSKA pogotkom Džagoeva izbacio Crvenu zvezdu iz Europske lige
Foto: EPA

Moskovski CSKA s minimalnih je 1:0 slavio protiv Crvene zvezde i tako s jednim pogotkom u 180 minuta izborio prolazak među 16 najboljih u Europskoj ligi. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Alan Džagoev, no golu je prethodilo igranje rukom jednog od igrača domaćih.

AUTOR: Stipe Dedić

Nisu ove dvije momčadi ni po čemu impresionirale u ove dvije utakmice šesnaestine finale Europske lige, no CSKA ipak zasluženo ide u nastavak natjecanja.

Prvih dvadeset minuta utakmice proteklo je u onom famoznom ispitivanju snaga. CSKA je imao prednost u posjedu lopte, iako su im gosti svjesno prepustili taj segment igre i strpljivo čekali svoju šansu iz kontre.

Pokušavali su u tim početnim minutama domaćini preko Natcha i Ahmeda Muse, no igrači Zvezde su sve te udarce fanatično blokirali, stoga njihov vratar gotovo da i nije imao posla. Prvu priliku pred vratima domaćina Zvezda je stvorila u 25. minuti. Pešić je sjajno probio po lijevoj strani i pokušao u sredini uposliti Ben Nabouhanea, no lopta je otišla za leđa napadača i obrana je uspjela očistiti opasnost. U nastavku akcije lopta se odbila do Radonjića, a ovaj se propisno osramotio jedva pogodivši loptu koja je završila u gol autu.

Kučaev je u 35. minuti propustio odličnu priliku za CSKA. Vasili Berezucki ubacio je loptu s desne strane, Musa napravio očit prekršaj nad vratarom Crvene zvezde kojeg je sudac propustio dosuditi, lopta je u gužvi došla do mladog Kučaeva čiji je udarac prozujao pored desne stative.

Domaćin u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena ipak uspijeva doći do vodstva. Natcho je sjajnom loptom na lijevom boku pronašao Kučaeva, ovaj ubacio u kazneni prostor i pogodio Džagoeva kojem nije bilo teško s pet metara zabiti za 1:0. Akciji za pogodak prethodilo je očito igranje rukom krilnog igrača CSKA Maria Fernandesa, no sudac utakmice Jorge Sousa nije se oglasio i gol Džagoeva je priznat.

U prvom dijelu nastavka gledali smo prilično slabu utakmicu. Prvi su u nastavku priprijetili gosti preko Ahmeda Muse. Kapetan gostiju Donald odigrao je katastrofalno dodavanje i dodao Musi loptu ravno u noge. Nigerijski napadač pokušao je plasiranim udarcem svladati Borjana, no sve skupa bilo je isuviše slabašno da bi lopta završila u mreži.

Crvena zvezda je u 81. minuti propustila sjajnu priliku za izjednačenje. Srnić je u kaznenom prostoru domaćina pronašao Adžića koji je pokušao u padu zahvatiti loptu i poslati je pored Akinfeeva, no krivo je procijenio let lopte i upropastio odličnu situaciju za gol.

Ako se Adžić nije proslavio, što tek onda reći za Nabouhanea koji je u samoj završnici mogao šokirati CSKA i zabiti za prolazak gostiju. Lopta je nakon odlične akcije došla ravno u noge napadaču Crvene zvezde, no Nabouhane je uputio očajan udarac koji na kraju nije išao niti u okvir gola.

U konačnici, jedan pogodak u 180 minuta bilo je dovoljno da CSKA preskoči srpsku momčad. Rusi mogu biti sretni plasmanom među 16 najboljih ekipa u Europskoj ligi, no teško da će proći u četvrtfinale ne uspiju li drastično povisiti nivo svoje igre.

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

CSKA Moskva1:0Crvena zvezda
Lokomotiv Moskva1:0Nice
Atlético Madrid1:0København
Dynamo Kijev0:0AEK Atena
Lazio5:1FCSB
Viktoria Plzeň2:0Partizan
RB Leipzig0:2Napoli
Sporting3:3Astana
Villarreal0:1Lyon
Zenit3:0Celtic
Milan1:0Ludogorec Razgrad
Arsenal1:2Östersunds
Atalanta1:1Borussia D.
Athletic Bilbao1:2Spartak Moskva
Braga1:0Marseille
Salzburg2:1Real Sociedad

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.02.2018. u 20:57
    Majko mila vi još niste naučili da nije džagoev nego dzagojev
    Obrisan korisnik