Liga prvaka, nokaut faza, Osmina finala - prve utakmice, 21.02.2018, 20:45 h, Metalist Arena
Suci: William Collum
Šahtar
Šahtar
Facundo Ferreyra 52'
Fred 71'
2:1(0:1) Roma
Cengiz Under 41'
Roma

VIDEO: Veliki preokret Šahtara u drugom poluvremenu, maestralni Alisson spasio Romu težeg poraza

Dario Dodić • srijeda, 21.02.2018.
VIDEO: Veliki preokret Šahtara u drugom poluvremenu, maestralni Alisson spasio Romu težeg poraza
Foto: EPA

Sve je otvoreno pred uzvrat osmine finala Lige prvaka između Rome i Šahtara. U prvoj utakmici odigranoj u Harkivu nogometaši Šahtara slavili su s 2:1, iako je rezultat mogao biti i povoljniji za Ukrajince...

Šahtar
Roma
Šahtar
Roma
30
Andrij Pjatov
2
Bohdan Butko
4
Sergej Krivcov
(do 45'+3')
44
Jaroslav Rakicki
31
Ismaily
6
Taras Stepanenko
8
Fred
11
Marlos
7
Taison
10
Bernard
(do 90'+2')
19
Facundo Ferreyra
Pričuvni igrači
18
Ivan Ordec
45'+3'
74
Viktor Kovalenko
90'+2'
 
Trener
Paulo Fonseca
1
Alisson
24
Alessandro Florenzi
(do 71')
44
Konstantinos Manolas
20
Federico Fazio
11
Aleksandar Kolarov
16
Daniele De Rossi
6
Kevin Strootman
17
Cengiz Under
(do 72')
4
Radja Nainggolan
(do 83')
8
Diego Perotti
9
Edin Džeko
Pričuvni igrači
25
Bruno Peres
71'
30
Gerson
72'
23
Gregoire Defrel
83'
Trener
Eusebio Di Francesco

Sjajnim drugim poluvremenom nogometaši Šahtara stigli su do puno povoljnije situacije pred uzvrat osmine finala protiv Rome na Olimpicu. Ukrajinci su nakon prvih 45 minuta bili u rezultatskom zaostatku, ali su u nastavku posve nadigrali talijanskog predstavnika i na kraju upisali pobjedu 2:1.

Mogla je Roma i teže stradati u Harkivu, ali još je jednom Romin vratar Alisson pokazao zašto je trenutno vrlo tražena roba na tržištu vratara, s nekoliko je nevjerojatnih obrana spasio Romu, zaostatak 1:2 čini se sjajnim rezultatom za Rimljane s obzirom na prikazano u drugih 45 minuta.

Bolje je dvoboj otvorila Roma, domaći vratar Pjatov dobrom je reakcijom sačuvao mrežu netaknutom, pokušao ga je matirati Džeko. Držao je Pjatov Šahtar na nuli sve do kraja poluvremena kada je upravo Džeko krasnom loptom proigrao Cengiza Undera, a mladi Turčin još jednom potvrdio sjajnu formu. Dirao je loptu Pjatov, ali ne dovoljno za obranu, ušla je u mrežu, Roma je povela.

Bio je to peti gol Undera u posljednje četiri utakmice, postigao je gol u debiju u Ligi prvaka i tako s 20 godina i 222 dana postao drugi najmlađi strijelac Rome u elitnom europskom klupskom natjecanju. Najmlađi je bio Antonio Cassano s 20 godina i 82 dana.

U nastavku je na travnjak izašla neka druga momčad Šahtara i vrlo brzo stigla do izjednačenja. Duboko sa svoje polovice sjajnu loptu šalje Rakitskij, Facundo Ferreyra se lijepom promjenom smjera rješava Manolasa i zabija za 1:1.

Značilo je to kako je i u 26. uzastopnoj gostujućoj utakmici u Ligi prvaka Roma primila barem jedan gol. Bilo bi Rimljanima drago da su ostali na tom jednom primljenom pogotku, ali raspoloženi Ukrajinci krenuli su u lov na pobjedu.

Već tri minute nakon postignutog pogotka lijepo su kombinirali domaći nogometaši, na kraju lopta dolazi do Marlosa koji je odlično pucao, ali fantastičnom reakcijom loptu odbija Alisson. Slično je završio i krasan pokušaj Taisona, išla je lopta u gornji desni kut Rominog gola, ali još jednom nevjerojatno reagira Alisson Becker.

Ni sjajni Romin vratar nije mogao ništa u 71. minuti kada Fred iz slobodnog udarca s nekih 18 metara pogađa preko živog zida, lopta od grede ulazi u gol za vodstvo Šahtara 2:1.

Imali su Ukrajinci ogromnu priliku za treći pogodak duboko u sučevom dodatku, u prilici je s par metara bio Ferreyra, Alisson je već bio na travnjaku, ali još jednom uspijeva obraniti, Roma može biti zadovoljna što je doživjela tek minimalan poraz.

Uzvrat je na rasporedu 13. ožujka.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Juventus2:2Tottenham
Basel0:4Manchester City
Porto0:5Liverpool
Real Madrid3:1PSG
Chelsea1:1Barcelona
Bayern5:0Bešiktaš
Sevilla0:0Manchester United
Šahtar2:1Roma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!