Nogomet

VIDEO: Kalinić ponovno na travnjaku, Borussia slavila u Bergamu, Östersunds u Londonu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 22.02.2018.
VIDEO: Kalinić ponovno na travnjaku, Borussia slavila u Bergamu, Östersunds u Londonu
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici osmine finala Europske lige. U posljednjih šest utakmica bilo je dosta uzbuđenja, međutim oni za koje se to i očekivalo upisali su prolaz...

Nikola Kalinić vratio se na travnjak nakon tri propuštene utakmice zbog ozljede i odradio je posljednjih pola sata uzvrata protiv Ludogoreca. Milan je rutinski izborio prolaz, već u Bugarskoj slavio je s 3:0 i na San Siru samo je potvrdio prolaz.

I na svom stadionu upisao je pobjedu, ovaj put s 1:0 pogotkom Fabija Borinija u 21. minuti na asistenciju mladog Cutronea kojeg je u 56. minuti zamijenio upravo Kalinić.

3:0 bilo je i u prvom susretu između Marseillea i Brage samo s tom razlikom što su Francuzi slavili kao domaćini. U uzvratu u Bragi domaćin je pokušao sve kako bi došao do željenog rezultata, ali postigao je samo jedan pogodak.

Strijelac je bio u 31. minuti Ricardo Horta i to je pružilo nadu domaćinu da bi mogao zaprijetiti Marseilleu, imali su Portugalci ponešto prilika do kraja susreta, ali ipak nisu došli do novog pogotka i Marseille ide dalje.

Dortmundska Borussia također je izborila prolaz i to remijem 1:1 u Bergamu protiv Atalante. Prvi susret bio je buran, a Borussia je u Dortmundu iščupala pobjedu 3:2, ovdje je domaćin rano poveo i sve do 83. minute imao prolaz u rukama, ali Marcel Schmelzer spasio je goste.

Već u 11. minuti Rafael Toloi doveo je Atalantu u vodstvo što je stavilo Borussiju u probleme. Nijemci su ipak uspjeli doći do željenog pogotka preko Schmelzera koji je iskoristio slabu intervenciju vratara Etrita Berishe.

Vrlo zanimljivo bilo je u Red Bull Areni gdje je Salzburg s 2:1 svladao Real Sociedad i prošao dalje. Tako se vrlo vrijednim pokazao onaj pogodak Minamina u 94. minuti iz San Sebastiana koji je poravnao na 2:2.

Ovdje je Munas Dabbur vrlo rano doveo Salzburg u vodstvo da bi Raul Navas vratio Real u utakmicu i u 28. minuti poravnao na 1:1. To još uvijek nije bilo dovoljno Baskima koji su u probleme ušli u zadnjih 20 minuta. Prvo je Navas glupo zaradio drugi žuti karton, a onda je još domaćin dobio kazneni udarac koji Valon Berisha pretvara u pogodak za konačnih 2:1.

Na kraju je zanimljivo bilo i u Bilbau gdje je Athletic skoro ispustio prednost 3:1 stečenu u Moskvi. Spartak je slavio s 2:1 i to mu ipak nije bilo dovoljno za prolaz.

Moskovljani su na odmoru imali vodstvo 1:0 pogotkom Luiza Adriana da bi domaćin poravnao u 57. minuti preko Etxeite. Paragvajac Lorenzo Melgarejo u 85. minuti zabio je za 2:1, ali do kraja susreta domaćin se bez većih problema obranio i sačuvao prednost iz prvog susreta. Mario Pašalić igrao je do 74. minute.

Östersunds je u prvom susretu na svom stadionu visoko izgubio s 3:0 od Arsenala, no dostojno se oprostio od Europe. U Londonu je slavio s 2:1, na poluvremenu je imao 2:0 i navijačima Arsenala nije bilo nimalo lako.

Hosam Aiesh i Ken Sema golovima u 22. i 23. minuti donijeli su Šveđanima neočekivanih 2:0, a olakšanje domaćinu uslijedilo je na startu drugog dijela kada je Sead Kolašinac smanjio na 2:1. Arsenal je na kraju prošao dalje, a Šveđani će svakako biti zadovoljni barem zbog te pobjede u Londonu.

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

CSKA Moskva1:0Crvena zvezda
Lokomotiv Moskva1:0Nice
Atlético Madrid1:0København
Dynamo Kijev0:0AEK Atena
Lazio5:1FCSB
Viktoria Plzeň2:0Partizan
RB Leipzig0:2Napoli
Sporting3:3Astana
Villarreal0:1Lyon
Zenit3:0Celtic
Milan1:0Ludogorec Razgrad
Arsenal1:2Östersunds
Atalanta1:1Borussia D.
Athletic Bilbao1:2Spartak Moskva
Braga1:0Marseille
Salzburg2:1Real Sociedad

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!