Košarka

VIDEO: Šarića nije služio šut, ali dvoznamenkasti niz je nastavljen, Cavsi visoko poraženi od Spursa

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.02.2018.
VIDEO: Šarića nije služio šut, ali dvoznamenkasti niz je nastavljen, Cavsi visoko poraženi od Spursa
Foto: EPA

Nedjelja je donijela pet utakmica u NBA ligi i novi nastup Šarićeve Philadelphije. Seriji pobjeda došao je kraj, a ona je prekinuta na gostovanju u Washingtonu...

Dario Šarić mučio se sa šutom, ali bez obzira na to bio je jedan od istaknutijih pojedinaca kod Philadelphije u porazu od Washingtona. Wizardsi su slavili sa 109:94, utakmicu su prelomili već u završnici prvog poluvremena nakon čega su u drugom dijelu održavali prednost.

Još jednom Washington je igrao bez Johna Walla, međutim u 12. nastupu bez svoje prve zvijezde upisali su devetu pobjedu, a Sixersima je ovo prvi poraz u zadnjih osam utakmica. Na poluvremenu su domaćini imali 67:48 zahvaljujući odlično odrađenom drugom dionicom, u drugom dijelu prednost je uglavnom varirala između 15 i 20 koševa razlike da bi Sixersi uspjeli doći na minus osam u završnici susreta, ali bliže od toga nije išlo.

Šarić šuterski nije briljirao i za 30 minuta ubacio je 13 poena uz šut 3/10 za dva i 2/7 za tri poena, ali tome je dodao osam skokova od čega sedam u napadu te tri asistencije.

Prvo ime Philadelphije bio je Joel Embiid s 25 poena i deset skokova dok je Ben Simmons dodao 16 poena, osam skokova i osam asistencija. Kod Washingtona Bradley Beal ubacio je 24 poena uz osam asistencija i pet skokova, Otto Porter dodao je 23 poena i sedam skokova, Marcin Gortat 13 poena uz deset skokova, a Tomaš Satoransky deset asistencija.

Milwaukee Bucksi ispustili su veliku prednost protiv New Orleans Pelicansa i upisali su poraz u produžetku sa 123:121. Početkom drugog poluvremena vodili su s 18 razlike, potpuno kontrolirali susret, a onda su ušli u crnu rupu iz koje su se ipak uspjeli izvući i održati se u egalu do kraja susreta. Ipak, pobjeda je otišla na stranu Pelicansa. Bucksi su u produžetku imali napad za poravnanje, ali Giannis Antetokounmpo nije bio precizan sa zvukom sirene.

Briljirao je Jrue Holiday koji je ubacio 28 od 36 svojih poena u drugom poluvremenu i produžetku, a svemu tome dodao je i devet skokova i šest asistencija. Anthony Davis dodao je 27 poena i 13 skokova, a Rajon Rondo 16 poena, 12 asistencija i osam skokova.

Kod domaćina Khris Middleton završio je s 25 poena i pet skokova dok su po 20 poena dodali Antetokounmpo (šest asistencija) i Eric Bledsoe (devet skokova, pet asistencija).

Houston Rocketsi nastavili su pobjedničku seriju i stigli su do 12. uzastopnog slavlja. Odigrali su odličnu utakmicu na teškom gostovanju u Denveru gdje su svladali domaćina sa 119:114. Još jednom nezaustavljiv je bio James Harden koji je deveti put ove sezone upisao više od 40 poena, ovo je Rocketsima bila najteža utakmica u ovoj seriji pobjeda, ali izvukli su pobjedu i učvrstili prvu poziciju u ligi.

Harden je susret završio s 41 poenom (6/10 trica), osam skokova i sedam asistencija, a čak tri puta bio je fauliran na šutu za tri poena. Chris Paul dodao je 23 poena, pet skokova i šest asistencija. Kod Nuggetsa Will Barton ubacio je 25 poena uz sedam skokova i šest asistencija dok je Nikola Jokić ostao na dvije asistencije do četvrtog uzastopnog triple-doublea. Upisao je 21 poen, 14 skokova i osam asistencija.

Cleveland Cavaliersi upisali su novi poraz, ovaj put na svom parketu protiv San Antonio Spursa koji su u Ohiju bili bolji sa 110:94. U konačnici vrlo visok poraz Cavsa, razlika je skočila i na kraju je ipak prevelika u odnosu na ono što se događalo na parketu. LeBron James bio je vrlo nezadovoljan suđenjem nakon susreta. "Došli smo do toga da se više štiti šutera nego onog koji ide u prodor. Nema šanse da mogu završiti samo četiri puta na liniji slobodnih bacanja kada sam išao 100 puta u prodor, dobivao udarce, bio hvatan i što sve ne."

Vrlo dobru utakmicu kod Spursa odigrao je LaMarcus Aldridge koji je ubacio 27 poena uz šest skokova, a Danny Green s klupe je dodao 22 poena uz tricu 5/9. Kod Cavsa James je ubacio 33 poena uz 13 skokova i devet asistencija, Jordan Clarkson dodao je 17 poena, a Tristan Thompson 13 skokova. Ante Žižić ušao je u zadnjoj minuti i uhvatio obrambeni skok.

Proigrali su Charlotte Hornetsi koji igraju sve bolje i stigli su do četvrte uzastopne pobjede. Nova žrtva bili su Detroit Pistonsi koji su svladani sa 114:98. Ključna je bila pomoć klupe, Hornetsi su tu dobili 51 poen, a Pistonsi su s klupe imali 28 poena. Još uvijek Charlotte je na negativnom omjeru 27-33, ali forma ide uzlaznom putanjom i Hornetsi se nadaju borbi za doigravanje. Trenutno su deseti na Istoku, tri pobjede iza osmoplasiranog Heata.

U ovom susretu predvodili su ih s po 17 poena Dwight Howard (12 skokova) i Kemba Walker (šest asistencija), a kod Pistonsa istaknuli su se Blake Griffin s 20 poena te s po 14 Reggie Bullock (pet asistencija) i Andre Drummond (14 skokova).

NBA:
Washington Wizards - Philadelphia 76ers 109:94
Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans 121:123 produžetak
Denver Nuggets - Houston Rockets 114:119
Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs 94:110
Charlotte Hornets - Detroit Pistons 114:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!