Rukomet

Marković: "Bit će teško i nama i njima", Saračević: "Morat ćemo malo paziti na neke igrače"

Sportnet • utorak, 27.02.2018.
Marković: "Bit će teško i nama i njima", Saračević: "Morat ćemo malo paziti na neke igrače"
Foto: FaH

Pred utakmicu 15. kola SEHA - Gazprom lige između Prvog plinarskog društva Zagreb i Vardara, trener Zlatko Saračević i lijevo krilo PPD Zagreba, Dobrivoje Marković, otkrili su što očekuju od današnjeg susreta...

PIŠE: Jan Šneler

Teški dvoboji očekuju PPD Zagreb ovoga tjedna. Uz današnju utakmicu regionalne lige s vodećom ekipom, makedonskim Vardarom, Zagrebaši u nedjelju dočekuju Kristianstad u ključnom susretu Lige prvaka. S druge strane, Vardar također muku muči s rasporedom. Njih očekuje susret protiv Wisle u kojem bi mogli doći do osvajanja prvog mjesta u skupini i direktnog prolaska u 1/4 finale Lige prvaka.

Dobro se poznaju ova dva kluba. Uz regionalno natjecanje, PPD Zagreb i Vardar, ove godine su igrali i u skupini A Lige prvaka. U oba susreta Vardar je pobijedio. U Zagrebu s 29:23, a u Skopju s 28:21. Već posljednjih pet susreta PPD Zagreb ne zna za pobjedu protiv aktualnih europskih prvaka i ne treba nikakvo čudo očekivati niti danas.

"Znamo svi protiv koga igramo, Vardara, koji je prvi u skupini Lige prvaka i ne poražen u SEHA – Gazprom ligi. Utakmica dolazi baš u idealno vrijeme i za nas i za njih. Mi smo igrali prije tri dana, a oni su igrali jučer, tako da je ovo utakmica koja je teško za odigrati. Odigrat ćemo utakmicu gdje je činjenica da ćemo morati malo paziti na neke igrače. Najvažnije je da se odigra dobra utakmica te da neki dobiju šanse koji su do sada malo manje igrali, a i ako se pruži prilika da pokušamo pobijediti", istaknuo je Zlatko Saračević, trener PPD Zagreba.

U Vardaru svoj rukometni kruh zarađuju i dvojica hrvatskih reprezentativaca, Luka Cindrić i Igor Karačić. Nije nikakva tajna i da se igrači međusobno poznaju te da nema nikakvih velikih tajni među ovim momčadima. Lijevo krilo PPD Zagreba, Dobrivoje Marković, ne dvoji kako neće biti lako niti njegovoj momčadi a niti gostima iz Skopja.

"Ovo je četvrta utakmica da igramo s Vardarom ove sezone, što kaže Saračević oni su igrali jučer utakmicu, mi smo igrali u subotu. Ne očekujemo neku lijepu utakmicu. Bit će teško i nama i njima. Nama više jer su oni osigurali prvo mjesto tako da mislim da je nama potrebnija ova utakmica. S obzirom na to da je jučer Löwen pobijedio Wislu u Poljskoj nas očekuje vrlo bitna utakmica za vikend te ćemo i to uzeti u obzir. Pozivam publiku da dođe u što većem broju", zaključio je Marković.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!