Nogomet

Club Brugge prekinuo seriju remija, Andrijašević asistent u porazu, Filipović zabio za pobjedu Lokerena

Mihaela Bradovski • subota, 03.03.2018.
Club Brugge prekinuo seriju remija, Andrijašević asistent u porazu, Filipović zabio za pobjedu Lokerena
Foto: FaH

Belgijci polako završavaju prvi dio sezone i pripremaju se za doigravanje, a Club Brugge u doigravanje će ući kao prva momčad na ljestvici. Lekina momčad nakon serije neodlučenih rezultata upisala je pobjedu protiv Kortrijka...

U 29. kolu belgijskog prvenstva Club Brugge ugostio je Kortrijk i svladao ga s 2:1 čime je samo učvrstio vodeću poziciju na ljestvici. Kortrijk se bori za ulazak među prvih šest, a više se ne nalazi u tako komotnoj situaciji da odlučuje sam o sebi. U posljednjem kolu morat će svladati Charleroi i nadati se posrtaju Antwerpa protiv Anderlechta i Standarda protiv Oostendea. Da je slavio u Bruggeu, Kortrijk bi ovisio sam o sebi u zadnjem kolu.

Club Brugge do pobjede su vodili golovima u drugom dijelu Abdoulay Diaby i Anthony Limbombe, a jedini pogodak za goste postigao je Jovan Stojanović. Matej Mitrović odigrao je cijelu utakmicu za Club Brugge dok je Ivan Tomečak ostao na klupi.

Dramatično je bilo u dvoboju Genta i Oostendea, a gosti su slavili s 3:2. Gent je tako izgubio svaku šansu za hvatanjem trećeg pa čak i drugog mjesta, nakon poraza od momčadi koja je čvrsto u sredini ljestvice bez neke šanse za poseban skok.

Lovre Kalinić branio je za domaćina, a Franko Andrijašević ušao je u igru u 67. minuti te deset minuta kasnije asistirao Jangi za smanjenje na 2:1. Uspio je domaćin u 93. minuti doći do poravnanja preko Jaremčuka međutim u 96. minuti Richairo Živković donosi pobjedu gostima.

Lokeren je u gostima slavio s 2:1 protiv Mouscrona, a pobjedu Lokerenu donio je Jakov Filipović golom u 71. minuti. Filipović je odigrao cijelu utakmicu, a Lokeren je ovom pobjedom preskočio Mouscron i na 13. poziciji ima bod više.

Standard je upisao važnu 3:2 pobjedu protiv Mechelena, a Duje Čop odradio je prvih 45 minuta u domaćim redovima. Čop je igru napustio na poluvremenu, a zamijenio ga je Carlinhos koji je u 52. minuti zabio za konačnih 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!