Zimski sportovi

Hirscher slavio 27. put u slalomu i osvojio Mali kristalni globus

Sportnet • nedjelja, 04.03.2018.
Hirscher slavio 27. put u slalomu i osvojio Mali kristalni globus
Foto: EPA

Nakon što je u jučerašnjoj utrci veleslaloma potvrdio Mali kristalni globus u toj disciplini, Marcel Hirscher današnjom je pobjedom potvrdio i naslov u slalomu...

PIŠE: Jan Šneler

Samo šest utrka do kraja ovosezonskog Svjetskog kupa u skijanju, Marcel Hirscher s 289 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Henrika Kristoffersena potpuno mirno očekuje rasplet događaja u ukupnom poretku. S obzirom na to da su Kristoffersen i Hirscher majstori tehničkih disciplina, Norvežaninu su realno potrebne dvije pobjede u preostalom slalomu i veleslalomu uz još barem 90 bodova u preostalim utrkama.

Jasno je kako je to gotovo nemoguća misija i izgledno je kako će Hirscher 7. put zaredom osvojiti Veliki kristalni globus. U današnjoj utrci sjajni Austrijanac završio je kao prvi nakon prve vožnje s čak 82 stotinke prednosti ispred drugoplasiranog Kristoffersena. Na treće mjesto smjestio se Andre Myhrer s 99 stotinki zaostatka za Hirscherom.

Hrvatski predstavnici, Matej Vidović i Elias Kolega nažalost nisu uspješno završili prvu vožnju. Vidović je završio na 34. mjestu s tri sekunde i 67 stotinki zaostatka, dok je Kolega bio mjesto niže sa šest stotinki većim zaostatkom.

U drugoj vožnji, Hirscher je još povećao prednost ispred pratitelja i zasluženo osvojio prvo mjesto. Čak sekundu i 22 stotinke zaostao je njegov vjerni pratitelj Henrik Kristoffersen. Kako je Myhrer teško pogriješio u drugoj vožnji, njegovo mjesto uzeo je Švicarac Zenhaeusern. Valja pohvaliti i odličnu drugu vožnju Sandra Simoneta koji je s 24. mjesta došao na kraju na 8. poziciju.

Kranjska Gora, slalom (m):
1. Marcel Hirscher (AUT) 1:49.22
2. Henrik Kristoffersen (NOR) +1.22
3. Ramon Zenhaeusern (ŠVI) +1.61
4. Clement Noel (FRA) +1.92
5. Sebastian Foss-Solevaag (NOR) +2.13
...
34. Matej Vidović (HRV)
35. Elias Kolega (HRV)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.03.2018. u 16:11
    Hircher piša po konkurenciji, predominantan je
    Obrisan korisnik