Košarka

VIDEO: Sjajan nastup Šarića u porazu Sixersa, Bogdanović odličan protiv svoje bivše momčadi

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.03.2018.
VIDEO: Sjajan nastup Šarića u porazu Sixersa, Bogdanović odličan protiv svoje bivše momčadi
Foto: EPA

Dario Šarić i Bojan Bogdanović odigrali su odlično u noćašnjim NBA susretima, Bogdanović je pomogao Pacersima na putu do pobjede kod Washingtona dok je Šarić bio najbolji kod Sixersa, ali to im nije donijelo pobjedu protiv Bucksa...

Odličan nastup Darija Šarića nije spasio Philadelphiju u gostima kod Milwaukeeja. Šarić je bio prvo ime Sixersa, posebno dobro ušao je u utakmicu ubacivši čak 15 poena već u prvoj četvrtini. Do kraja susreta zaustavio se na broju od 25 poena (5/6 za dva, 4/5 za tri, 3/3 slobodna) te tome dodao šest skokova.

Sixersi su vrlo dobro otvorili utakmicu i imali su nakon prve dionice 12 poena prednosti, održali su to vodstvo do odlaska na odmor da bi sve prosuli u za njih često kobnoj trećoj dionici. Tu su Bucksi potpuno okrenuli susret na svoju stranu iako su na startu drugog poluvremena zaostajali 86:72. Nakon toga uslijedila je serija čak 21:0 od strane domaćina i do kraja susreta Bucksi nisu izgubili vodstvo.

"Nije to bila naša prava igra, izgubili smo previše lopti i ne smijemo tako igrati", nezadovoljan je bio nakon susreta Ben Simmons. S razlogom jer su Sixersi imali čak 26 izgubljenih lopti.

Osim Šarića kod Philadelphije istaknuo se i Joel Embiid s 19 poena i osam skokova, a Simmons je dodao 12 poena, pet skokova i 15 asistencija.

Kod Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo ubacio je 35 poena uz devet skokova i sedam asistencija, a Eric Bledsoe pratio ga je s 22 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Indiana Pacersi stigli su do vrijedne gostujuće pobjede u Washingtonu gdje su slavili 98:95. Pobjedu su ostvarili na krilima Victora Oladipa i bivšeg igrača Wizardsa Bojana Bogdanovića koji su predvodili Pacerse i za koje Washington nije imao nikakvo rješenje.

Bogdanović je ove sezone već odigrao jednu odličnu utakmicu protiv Wizardsa, u porazu Indiane ubacio je 29 poena, a sada je završio s 20 poena (4/7 za dva, 3/5 za tri, 3/3 slobodna) i tome je dodao četiri skoka i dvije osvojene lopte.

Na ulasku u posljednju četvrtinu Pacersi su imali 15 poena razlike da bi Washington postupno smanjivao zaostatak i 37 sekundi prije kraja preko Bradleyja Beala s linije slobodnih bacanja smanjio na 96:95, imali su domaćini i napad za preuzimanje vodstva, Beal ga nije realizirao, zatim je Oladipo ubacio samo jedno slobodno bacanja, no Beal opet nije bio precizan i do kraja susreta Indiana je zadržala prednost.

Oladipo je ubacio 33 poena uz sedam skokova, a Myles Turner dodao je 12 poena i 13 skokova. Kod Wizardsa Beal je ubacio 22 poena uz 11 asistencija, a Otto Porter 17 poena uz osam skokova.

Tricom Taureana Princea Atlanta je stigla do pobjede protiv Phoenixa 113:112. Devin Booker zapeo je u bloku, Dragan Bender zakasnio s pokrivanjem i Prince je sedam sekundi prije kraja ubacio tricu koja se pokazala pobjedničkom.

Bender je ponovno igrao u startnoj petorci te je za 34 minute ubacio šest poena (2/6 za tri, 0/1 za dva), a tome je dodao osam asistencija i pet skokova.

Sunsi su na kraju imali sedam sekundi za napad za pobjedu, Devin Booker igrao je jedan na jedan, izborio se za šut sa sirenom, ali nije pogodio i domaćin je upisao pobjedu.

Taurean Prince predvodio je Hawkse s 22 poena i pet skokova, Dennis Schroder 21 poen uz šest skokova i šest asistencija, a Miles Plumlee deset poena uz 11 skokova. Kod Phoenixa TJ Warren završio je s 35 poena, Devin Booker 20 poena, a Elfrid Payton 11 poena uz deset skokova i 14 asistencija.

New Orleans Pelicansi stigli su do osme pobjede u nizu slaveći u gostima kod Dallasa sa 126:109. Mavericksi su godinama bili stalni sudionik doigravanja, no sada su spremni za potpunu rekonstrukciju i ostali su na samo 19 pobjeda. Jrue Holiday predvodio je Pelicanse s 30 poena i sedam asistencija, Nikola Mirotić dodao je 24 poena i pet skokova, a Anthony Davis 23 poena i 13 skokova. Rajon Rondo bio je na rubu triple-doublea. s 14 poena, deset asistencija i devet skokova. Kod poraženih po 23 poena upisali su Dirk Nowitzki (sedam skokova) i Dennis Smith (pet skokova, osam asistencija) dok je Dwight Powell uhvatio 11 skokova.

Lošu seriju nastavili su Netsi koji su upisali osmi uzastopni gostujući poraz. Ovaj je došao kod Los Angeles Clippersa koji su bili bolji sa 123:120. Gosti su zaostajali 15 poena, ali dalekometnom paljbom uspjeli su se vratiti u utakmicu, ali Austin Rivers odličnom zadnjom četvrtinom ipak je osigurao pobjedu Clippersima. Rivers je 14 od svojih 27 poena ubacio u zadnjih 12 minuta, Tobias Harris dodao je 26 poena i osam skokova, Lou Williams 21 poen, a DeAndre Jordan 17 poena i 15 skokova. Kod poraženih Caris LeVert ubacio je 27 poena uz po pet skokova i asistencija, a DeMarre Carroll 20 poena uz sedam skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 118:110
Washington Wizards - Indiana Pacers 95:98
Atlanta Hawks - Phoenix Suns 113:112
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 109:126
Sacramento Kings - New York Knicks 102:99
Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 123:120
Toronto Raptors - Charlotte Hornets 103:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!