Tenis

Petra Martić rutinski do drugog kola, kraj za Donnu Vekić i Mariju Šarapovu

Branimir Korać • četvrtak, 08.03.2018.
Petra Martić rutinski do drugog kola, kraj za Donnu Vekić i Mariju Šarapovu
Foto: EPA

Susretima prvog kola tenisačica započeo je veliki turnir u Indian Wellsu, a Hrvatice su na startu ostvarile polovičan učinak. Petra Martić izborila je drugo kolo, Donna Vekić na žalost nije...

Petra Martić odlično je otvorila nastup na turniru u Indian Wellsu gdje je na startu za protivnicu imala Tatjanu Mariju i visoko je svladala u dva seta.

Maria ove sezone igra u očajnoj formi, ima samo jednu pobjedu u Fed Cupu protiv Bjeloruskinje Lapko dok je u ostalim susretima bilježila uvjerljive poraze. Na startu sezone pobijedile su je i Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić pa je bio red da taj niz nastavi i Petra Martić.

U jednosmjernom susretu Martić je potpuno dominirala, a Maria je bila ravnopravna samo u početnoj fazi. Nakon što je Njemica povela s 3:2 u prvom setu, do kraja meča uhvatila je još samo jedan gem i uvjerljivim porazom oprostila se od turnira.

Martić će u drugom kolu imati puno teži posao, igrat će protiv 25. nositeljice Barbore Strycove koja je bila slobodna u prvom kolu.

Pravu formu i dalje traži Donna Vekić koja je poražena u dva seta protiv Grkinje Marije Sakkari. Vekić je za manje od sat i pol ispraćena iz turnira i tako potvrdila kako ove sezone ne igra svoj najbolji tenis.

Sakkari je prvi set riješila u završnici breakom kod 5:4, a u drugom je imala break od početka, Vekić se vratila i smanjila na 3:2, ali do kraja meča nije uzela niti gem.

Donna je vrlo loše servirala, imala je samo 35 posto ubačaja prvog servisa i Grkinja je to znala iskoristiti i izboriti drugo kolo gdje će igrati protiv Australke Ashleigh Barty.

Inače prvo kolo obilježio je poraz Marije Šarapove koju je u dva seta svladala Naomi Osaka, igračica s kojom Šarapova u punoj formi inače ne bi imala problema.

Indian Wells, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Tatjana Maria (Njemačka) 6:3, 6:1
Maria Sakkari (Grčka) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:4, 6:2
Naomi Osaka (Japan) - Maria Šarapova (Rusija) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg08.03.2018. u 13:30
    "35 posto ubačaja prvog servisa", nikako mi nije jasno kako netko tko je "talemtiran" i cijeli zivot igra tenis, ne moze nauciti odigrati jedini udarac u tenisu na koji protivnik nema utjecaja. Pa morala bi pogoditi bar svaki drugi da je netko probudi i u pola noci .
    interreg