Nogomet

VIDEO: Arsenal pokazao novo lice na San Siru i napravio veliki korak prema prolazu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 08.03.2018.
VIDEO: Arsenal pokazao novo lice na San Siru i napravio veliki korak prema prolazu
Foto: EPA

Četvrtak je dan za Europsku ligu, a na rasporedu su prvi susreti osmine finala. U blockbuster dvoboju Arsenal je slavio na San Siru protiv Milana s 2:0 i ima veliku prednost uoči uzvrata...

Milan i Arsenal u različitoj formi ušli su u ovaj susret, no na kraju je ona momčad koja je u posljednjim utakmicama imala lošije rezultate, odnijela pobjedu. Topnici su slavili na San Siru s 2:0 i napravili ogroman korak prema prolazu u četvrtfinale Europske lige.

Nikola Kalinić kod domaćina je započeo utakmicu na klupi, ušao je u nastavku i imao jednu sjajnu priliku za pogodak, ali ga je Ospina nadmudrio.

Arsenal je dosta rano stigao do prednosti i to već u 15. minuti krasnim pogotkom Henriha Mhitarjana koji je okrenuo čuvara u 16 metara, snažno zapucao, pomoglo je i to što je lopta na putu prema golu pogodila i Bonuccija te završila nedohvatljivo za Donnarummu.

Mučio se Milan i teško je dolazio do prilika, nervoza je bila očita, a Arsenal je to znao kazniti. U samoj završnici prvog dijela došao je i do drugog gola, Özil je krasnom asistencijom kroz obranu pronašao Ramseyja koji lakoćom zabija za 2:0.

U nastavku susreta upravo Kalinićeva prilika iz 84. minute bilo je najbliže što je Milan došao pogotku. Ospina je u tom slučaju sjajno istrčao i u posljednji trenutak očistio ispred hrvatskog reprezentativca.

Pred Milanom je težak posao, neće biti nimalo lako nadoknaditi zaostatak na Emiratesu gdje će Arsenal biti u statusu favorita.

Vedran Ćorluka odigrao je prvu cijelu utakmicu nakon gotovo godinu dana i to u porazu Lokomotiva kod madridskog Atletica s visokih 3:0. Madriđani su tako napravili dobar dio posla i mirno mogu na uzvrat u Moskvu.

Domaćin je zasluženo slavio, bio je bolji protivnik i njegovoj pobjedi nema prigovora.

U 22. minuti domaćin je došao do vodstva nakon što je Saul Niguez povukao napad i onda opalio s više od 20 metara u sam kut gostujućeg gola.

Na startu drugog dijela novi gol za domaćina, ovaj put strijelac je bio Diego Costa da bi Koke u završnici samo stavio točku na i.

Šime Vrsaljko odgledao je susret s klupe.

U Dortmundu ne štima sve najbolje ove sezone, to je već jasno, ali unatoč tome Borussia je bila u velikoj seriji utakmica bez poraza, samo što je problem bio što su to uglavnom bili remiji. Zadnji susret izgubila je još krajem prosinca od Bayerna u Kupu, a sada joj je novi nanio Salzburg.

Austrijanci su slavili u Dortmundu s 2:1 i zakoračili prema četvrtfinalu Europske lige. Odigrali su još jednu dobru i otvorenu utakmicu te na kraju iznenadili favoriziranog domaćina.

U prvih deset minuta drugog dijela gosti su postigli oba gola. Dvostruki strijelac bio je Valon Berisha koji je prvo zabio iz penala, a zatim snažnim udarcem s 12 metara nakon ubačaja Lainera.

Domaćin je uspio smanjiti preko Andrea Schürrlea, ali to je bilo sve što je napravio. Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za goste.

Do važne gostujuće pobjede došao je Lyon koji je slavio u Moskvi protiv CSKA s 1:0. Bio je to zanimljiv i izjednačen dvoboj u kojem je domaćin bio bolji u prvom poluvremenu, ali u nastavku je Lyon bolje krenuo i nagrađen je pogotkom.

Trenutak odluke dogodio se u 68. minuti kada je Memphis Depay ubacio iz kornera, a najviši u skoku bio je Marcelo koji zakucava loptu glavom za pobjedu.

Do kraja rezultat se više nije mijenjao, ostalo je tih 1:0, mala, ali velika prednost za Francuze. Kristijan Bistrović kod CSKA ušao je u igru u 82. minuti umjesto Alana Džagoeva.

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Milan0:2Arsenal
Atlético Madrid3:0Lokomotiv Moskva
Borussia D.1:2Salzburg
CSKA Moskva0:1Lyon
Lazio2:2Dynamo Kijev
Marseille3:1Athletic Bilbao
RB Leipzig2:1Zenit
Sporting2:0Viktoria Plzeň

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!