Košarka

VIDEO: Sjajni Bojan Bogdanović predvodio Pacerse do pobjede, fenomenalni Raptorsi zaustavili niz Rocketsa

Dario Dodić • subota, 10.03.2018.
VIDEO: Sjajni Bojan Bogdanović predvodio Pacerse do pobjede, fenomenalni Raptorsi zaustavili niz Rocketsa
Foto: EPA

Četvorica su hrvatskih košarkaša sinoć igrala u NBA-u, a uvjerljivo najbolju partiju pružio je Bojan Bogdanović. Babo je bio prvo ime u važnoj pobjedi Pacersa. Mario Hezonja nije se u najboljem svjetlu predstavio u Sacramentu, Portland je svladao Golden State, Clippersi su svladali Cavse, a veliku pobjedu upisali su Toronto Raptorsi protiv Houston Rocketsa...

Prije nešto više od tjedan dana Indiana Pacersi su doživjeli neugodan i neočekivan poraz u gostima kod Atlanta Hawksa. Dodamo li tomu težak poraz protiv Utah Jazza kod kuće, bilo je jasno kako će Pacersi od prve sekunde domaćeg dvoboja protiv Hawksa krenuti u petoj brzini.

Tako je i bilo, Pacersi nisu dozvolili novo iznenađenje, uraganskim ulaskom u susret osigurali su brzo pobjedu protiv Hawksa, konačni rezultat na semaforu bio je 112:87.

Prvo ime motiviranih Pacersa još je jednom bio Bojan Bogdanović. Babo igra u fenomenalnoj formi, što dokazuje i njegov niz od 15 uzastopnih utakmica s dvoznamenkastim učinkom, to mu je rekord NBA karijere. Bogdanović je bio jedan od tih koji su sjajno ušli u utakmicu i osigurali relativno bezbrižnu pobjedu Pacersa. Na parketu je proveo 30 minuta i za to vrijeme ubilježio 21 poen (3/3 za 1, 6/12 za 2, 2/3 za 3) uz tri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Odličan je bio i Cory Joseph, koji je deset od svojih 18 poena ubacio u prvoj četvrtini. Dodao je sedam skokova i četiri asistencije. Veseli i povratak Darrena Collisona nakon operacije koljena, odigrao je 21 minutu i ubilježio 17 koševa uz pet asistencija. Isto toliko ubacio je i Victor Oladipo, kao i Myles Turner (12 skokova).

Tyler Dorsey je s 18 koševa predvodio Hawkse, Dennis Schröder je upisao 15 poena.

"Izgubili smo od njih prije tjedan dana na njihovom parketu, znali smo da moramo u ovu utakmicu ući na drugačiji način, obaviti posao odmah nakon prvog podbacivanja lopte. Mislim da smo obavili prilično dobar posao, posebice u prvom poluvremenu. Taj nas je poraz puno koštao u borbi za poziciju u doigravanju. Pred nama su dvije teške utakmice, moramo biti povezani i fokusirani", poručio je Bogdanović nakon susreta.

Svemu lijepom dođe kraj, noćas je nakon 17 uzastopnih pobjeda došao kraj nizu Houston Rocketsa. Za to su se u fenomenalnoj utakmici pobrinuli Toronto Raptorsi na svom parketu. Nakon poraza u New Orleansu 26. siječnja Rocketsi su izgubili u Torontu 108:105.

"Ne osjećam se kao da smo uopće izgubili. Ništa se nije promijenilo, radi se o jednoj utakmici", rekao je nakon susreta James Harden.

Limitirali su Raptorsi najjače oružje Houstona, šut za tri poena. Gosti su tricu šutirali 9/27, izjednačivši utakmicu s najmanje ubačenih trica ove sezone.

Prvo ime Raptorsa bio je Kyle Lowry s 30 poena i šest asistencija. DeMar DeRozan je dodao 23 koša i sedam skokova.

Harden je s 40 poena predvodio Rocketse, po 14 su dodali Eric Gordon i Chris Paul.

Denver Nuggetsi su znali da na svom parketu protiv Los Angeles Lakersa moraju doći do pobjede, a to im je i pošlo za rukom. Slavili su Nuggetsi 125:116 u utakmici koja je do samog kraja bila neizvjesna.

Odličan je u dresu Nuggetsa bio Paul Millsap, šesta utakmica koju je odigrao nakon oporavka od ozljede bila je najbolja, s 21 poenom bio je među najboljim igračima u redovima domaćina. S 22 je koša Nuggetse predvodio Jamal Murray, 21 je koš uz šest skokova i šest asistencija dodao i Nikola Jokić.

Najbolji je kod Lakersa bio Brook Lopez s 29 koševa, 18 je dodao Randle, 17 Caldwell-Pope. 15 koševa, osam skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte upisao je Lonzo Ball. Dan nakon što ga je zbog sjajnog pristupa pohvalio trener Luke Walton Ivica Zubac odigrao je prilično slabu utakmicu. Na parketu je proveo devet minuta i za to vrijeme promašio četiri šuta za dva poena. Dodao je pet skokova i blokadu.

Iako su mišljenja podijeljena oko toga treba li Mario Hezonja razmišljati o nastavku karijere u Sacramento Kingsima, koji se često spominju kao jedno od njegovih potencijalnih odredišta na kraju ove sezone, Super Mario nije imao posebno dobru "audiciju" kod Vlade Divca.

Hezonja je dobio priliku zaigrati u početnoj petorci Magica zbog izostanaka Fourniera i Gordona, no sve je pokvario slabim ulaskom u igru i prilično lošim napadačkim učinkom. Donekle je situaciju popravio u nastavku susreta, dodao je i nekoliko atraktivnih zakucavanja, ali moralo je to bolje.

Magic je izgubio u Sacramentu 94:88, Hezonja je u 33 minute provedene na parketu ubilježio 11 poena (4/10 za 2, 1/3 za 3), pet skokova, asistenciju i ukradenu loptu. Najbolji je kod gostiju bio Jonathon Simmons s 25 poena, 13 je dodao Nikola Vučević.

Garrett Temple je s 23 koša vodio Kingse do pobjede, 18 je koševa uz 13 skokova dodao Kosta Koufos.

Prvi put nakon 2014. godine Portland Trail Blazersi ubilježili su devet uzastopnih pobjeda. Ova deveta sinoć bila je posebno slatka, Blazersi su na svom parketu sa 125:108 svladali Golden State Warriorse. Zanimljivo, niz su počeli pobjedom protv Warriorsa sredinom veljače.

Doduše, mora se priznati da im je posao donekle olakšao izostanak ozlijeđenih Stepha Curryja, Andrea Iguodale i Jordana Bella.

CJ McCollum je sjajnu večer Blazersa okrunio s 30 koševa, 28 je poena uz osam asistencija dodao Damian Lillard, još su petorica domaćih igrača bila dvoznamenkasta.

Najbolji je kod Warriorsa očekivano bio Kevin Durant, ubacio je 40 koševa u 37 minuta. 25 je poena dodao Klay Thompson, no to nije bilo dovoljno protiv odličnih Blazersa.

Bez većih problema pobjedu su protiv Cleveland Cavaliersa dohvatili Los Angeles Clippersi na svom parketu. Slavili su Clippersi sa 116:102 u utakmici koju su bez većih poteškoća kontrolirali od početka do kraja.

Cavsima nije pomogla niti 856. uzastopna utakmica regularne sezone u kojoj je LeBron James bio dvoznamenkast. Nastavi li tako, King James bi uskoro mogao dohvatiti Michaela Jordana, koji je najbolji u povijesti NBA s 866 uzastopnih utakmica s minimalno deset poena.

LeBron je utakmicu završio s 25 koševa, deset skokova i šest asistencija. 21 je poen s klupe dodao Jordan Clarkson, 16 je koševa uz 12 skokova dodao Larry Nance Jr. Iako ga je trener Lue pohvalio uoči susreta, Ante Žižić je na parketu proveo tek osam minuta, upisao je četiri poena uz šut 2/2 za dva poena, dodao je i dva defenzivna skoka.

Tobias Harris je s 23 poena predvodio Clipperse, po 20 su koševa upisali DeAndre Jordan (23 skoka) i Montrezl Harrell. Po 15 su ubačaja ubilježili Rivers i Williams.

NBA, rezultati:
Detroit - Chicago 99:83
Indiana - Atlanta 112:87
Toronto - Houston 108:105
Memphis - Utah 78:95
Milwaukee - New York 120:112
New Orleans - Washington 97:116
Denver - L.A. Lakers 125:116
Sacramento - Orlando 94:88
Portland - Golden State 125:108
L.A. Clippers - Cleveland 116:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben10.03.2018. u 09:07
    Kakva razlika između prilično slabo i fenomenalno? Samo u 2 promašena (pogođena) šuta
    litleben