Nogomet

Hrvatska U-17 u problemima, samo remi s Ciprom

Sportnet • ponedjeljak, 12.03.2018.
Hrvatska U-17 u problemima, samo remi s Ciprom
Foto: hns.family

Iako su bili veliki favoriti prije današnje utakmice 2. kola Elitne skupine kvalifikacija za EURO, hrvatski U-17 reprezentativci nisu uspjeli svladati Cipar i odnijeti sva tri boda...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon remija sa Švedskom (0:0) u prvom kolu, Hrvatska nažalost još uvijek nema upisanu pobjedu. U ranijoj utakmici 2. kola, Švedska je iznenađujuće svladala Belgiju te je trenutno prvoplasirana s četiri osvojena boda. Hrvatsku pak očekuje težak posao u borbi za prolazak na Europsko prvenstvo.

Na riječkoj Kantridi, Hrvatska je ušla u utakmicu 2. kola protiv Cipra te su se svi nadali pobjedi i još jednom koraku prema nastupu na Europskom prvenstvu u Engleskoj. Počeli su dobro izabranici Petra Krpana te su u uvodnih desetak minuta imali nekoliko udarac prema golu Cipra. Lijepu priliku imao je Antonio Marin u 13. minuti, no nije bio precizan.

Definitivno je prvih 40 minuta pripalo hrvatskoj U-17 reprezentaciji no pogodak nažalost nije došao. Možda bi situacija bila drugačija da su hrvatski reprezentativci u uvodnim minutama bili precizniji. U nastavku se znalo kako će obje ekipe krenuti po sva tri boda. Kako su obje odigrale neriješeno u prvom kolu, jasno je da bi pobjeda donijela prednost jednoj momčadi.

Hrvatski reprezentativci nastavili su u odličnom tonu te su pritiskom na protivnika konačno došli do toliko željenog pogotka. Strijelac je bio Marin, jedan od najaktivnijih u današnjoj utakmici, u 60. minuti. Ostalo je samo da Hrvatska što prije zaustavi sve napade Cipra i pokuša ne primiti gol do kraja.

Mogao je Brnić sve riješiti u 71. minuti, no Ciprani su blokirali njegov pokušaj. Nažalost, kada se prilike ne iskoriste, slijedi kazna. Ona je došla svega pet minuta do kraja, u 75. minuti. Imali su sreće Ciprani i Paroutis je donio veliki bod svojoj momčadi. Do kraja utakmice ostalo je premalo za nešto više i po drugi put u Elitnoj skupini, Cipar i Hrvatska su upisale remi.

Za tri dana, u četvrtak, Hrvatsku očekuje dvoboj s Belgijom na Kantridi, dok će Cipar igrati sa Švedskom u Kostreni. Napominjemo kako osam pobjednika skupina i sedam najboljih drugoplasiranih prolazi dalje. S obzirom na to da se u poretku drugoplasiranih gledaju omjeri samo s prve tri reprezentacije, Hrvatska u slučaju pobjede nad Belgijom i osvajanja drugog mjesta, neće konkurirati s više od dva boda. Podosta će toga ovisiti o drugim rezultatima, kako u skupini u kojoj je Hrvatska, tako i u drugim skupinama.

Elitna skupina, Kvalifikacije za Euro U17, 2. kolo:
Hrvatska - Cipar 1:1

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!