Nogomet

Jorge Sampaoli pozvao u reprezentaciju napadača kojeg želi "pola Europe"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.03.2018.
Jorge Sampaoli pozvao u reprezentaciju napadača kojeg želi "pola Europe"
Foto: EPA

Pred Argentinom su dva prijateljska dvoboja protiv Italije i Španjolske, a Jorge Sampaoli odredio je kandidate za te susrete. Među pozvanima je po prvi put i mladi napadač Racinga Lautaro Martinez koji budi veliki interes europskih klubova...

Jorge Sampaoli objavio je imena igrača na koje računa za prijateljske dvoboje protiv Italije na Etihadu te protiv Španjolske na Wandi Metropolitani. Na popisu su redom oni najbolji predvođeni Leom Messijem, uglavnom je riječ o igračima koji nastupaju u Europi, a iz argentinske lige pozvana su petorica.

Prvi poziv u reprezentaciju zaradio je i mladi 20-godišnji napadač Lautaro Martinez koji je ove sezone u dresu Racinga postigao već 12 pogodaka u 14 utakmica te pobudio veliki interes jakih europskih klubova.

Prve pozive u reprezentaciju zaradili su isto tako Bocin veznjak Pablo Perez kao i dvojac iz Independientea Fabricio Bustos i Maximiliano Meza.

Još ranije Sampaoli je objavio imena 22 igrača iz inozemstva na koje računa za susrete s Italijom 23. ožujka i Španjolske četiri dana kasnije, a s tog popisa otpao je zbog ozljede Sergio Aguero.

Na konačnom popisu nalaze se:

Vratari: Sergio Romero (Manchester United), Nahuel Guzman (UANL), Wilfredo Caballero (Chelsea)

Braniči: Marcos Rojo (Manchester United), Ramiro Funes Mori (Everton), Federico Fazio (Roma), Nicolas Otamendi (Manchester City), Marcos Acuna (Sporting Lisabon), Eduardo Salvio (Benfica), Nicolas Tagliafico (Ajax), Gabriel Mercado (Sevilla), Fabricio Bustos (Independiente)

Veznjaci: Javier Mascherano (Hebei), Leandro Paredes (Zenit), Manuel Lanzini (West Ham), Giovani Lo Celso (PSG), Lucas Biglia (Milan), Ever Banega (Sevilla), Angel Di Maria (PSG), Pablo Perez (Boca Juniors), Maximiliano Meza (Independiente)

Napadači: Gonzalo Higuain (Juventus), Lionel Messi (Barcelona), Diego Perotti (Roma), Cristian Pavon (Boca Juniors), Lautaro Martinez (Racing)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!