Košarka

VIDEO: Sjajan povratak Jenningsa, Blazersi nezaustavljivi, Grizzliesima 18. uzastopni poraz

Branimir Korać • utorak, 13.03.2018.
VIDEO: Sjajan povratak Jenningsa, Blazersi nezaustavljivi, Grizzliesima 18. uzastopni poraz
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi odigrana samo četiri susreta, a iznenađenja nije bilo. Memphis je upisao čak 18. uzastopni poraz, Blazersi desetu uzastopnu pobjedu, a slavili su i Houston i Oklahoma City...

Memphis Grizzliesi nastavljaju sa slobodnim padom, a novi poraz upisan je na domaćem parketu protiv Milwaukee Bucksa. Čak 18. put zaredom Grizzliesi su poraženi, a sjajan posao odradio je povratnik u NBA ligu Brandon Jennings koji je bio jedan od najistaknutijih pojedinaca kod Bucksa.

Jennings je potpisao desetodnevni ugovor nakon što je dobio priliku za novi početak u NBA ligi, ali kako je krenuo, nije uopće upitno hoće li dobiti ugovor do kraja sezone. Upisao je 16 poena, podijelio 12 asistencija i uhvatio osam skokova mijenjajući s klupe Erica Bledsoea.

Bucksi su glatko slavili sa 121:103 i tako nastavili borbu za plasman u doigravanje. Protivnik je bio jednostavan i sve osim pobjede za Buckse bi predstavljao priličan kiks.

Nakon susreta Jennings je bio glavna tema i dobivao je zaslužene pohvale. "Bio je jako dobar, 12 asistencija je fantastičan doseg. Ovo je bila iznimno pozitivna večer za njega, puno toga išlo je u pozitivnom smjeru s njegove strane", isticao je trener Joe Prunty.

Khris Middleton kod Bucksa ubacio je 24 poena uz šest skokova, a Giannis Antetokounmpo dodao je 20 poena i šest skokova. Kod Memphisa Marc Gasol ubacio je 17 poena uz sedam skokova, a po 16 su dodali Jarell Martin (pet asistencija), Dillon Brooks i Ben McLemore.

Portland Trail Blazersi doslovno briljiraju već neko vrijeme i upisali su desetu pobjedu zaredom. Učvrstili su treću poziciju na zagužvanom Zapadu, a noćas su bili bolji od oslabljenog Miami Heata koji bez Hassana Whitesidea i Dwyanea Wadea nije imao šanse te je glatko izgubio 115:99.

Blazersi su brzo stvorili visoku prednost i nakon toga rutinski odrađivali posao. Ponovno je nezaustavljiv bio Damian Lillard koji igra na najvišoj razini posljednjih tjedana.

"Nisam siguran da ijedan igrač u ligi trenutno igra bolje od Lillarda. Znate koja se imena spominju u kontekstu MVP-a, a kvalitetom igre i serijom pobjeda, svakako zaslužuje biti u tom krugu", istaknuo je trener Heata Erik Spoelstra.

Lillard je upisao 32 poena, deset asistencija i pet skokova (7/14 trica) dok je Jusuf Nurkić dodao 27 poena i 16 skokova. Kod Miamija Goran Dragić ubacio je 23 poena, Tyler Johnson 17, a Justise Winslow 15 poena uz 13 skokova.

Houston Rocketsi već su osigurali doigravanje, a noćas su bili bolji i od San Antonio Spursa sa 109:93. Spursi su s druge strane u žestokoj borbi za doigravanje i trenutno su na omjeru 37-30 čime su na diobi osmog mjesta na Zapadu.

James Harden vratio se na parket nakon što je propustio jednu utakmicu i pomogao je Rocketsima na putu do pobjede protiv Spursa koji nisu mogli računati na svoje najbolje igrače.

"Nemamo taj luksuz da možemo uzimati slobodne večeri i igrati opušteno. Još uvijek nismo tamo gdje bi htjeli biti i još uvijek nismo tako dobri. Svakoj utakmici moramo pristupiti kao da je utakmica doigravanja, još je ostalo 15 utakmica u regularnom dijelu sezone i moramo ozbiljno odraditi posao", istaknuo je Harden.

U ovom susretu upisao je 28 poena, šest skokova i šest asistencija dok je Chris Paul dodao 18 poena i devet asistencija. Kod Spursa po 14 poena ubacili su Derrick White i Bryn Forbes.

Sacramento Kingsi su među najlošijim momčadima lige, ali odigrali su vrlo dobru utakmicu protiv Oklahoma City Thundera i stvorili mu dosta problema. Na kraju je Thunder ipak spriječio iznenađenje i slavio 106:101.

Russell Westbrook upisao je 20. ovosezonski triple-double učinak, a Thunder si ipak nije mogao priuštiti odmaranje onih najistrošenijih jer su Kingsi dugo prijetili.

"Naša obrana bila je ključna, ovo je u svakom slučaju pristup i način na koji trebamo igrati u obrani ako mislimo nešto napraviti", istaknuo je Paul George nakon što su Kingsi spušteni na 40 posto ubačaja iz igre.

Po 21 poen kod Thundera upisali su Carmelo Anthony (šest skokova) i Paul George (šest skokova, pet asistencija) dok je Westbrook dodao 17 poena, deset skokova i 11 asistencija. Kod Kingsa Bogdan Bogdanović ubacio je 19 poena uz osam skokova, po 15 poena dodali su Justin Jackson i Garrett Temple (sedam skokova) dok je De'Aaron Fox dodao 11 poena i deset asistencija.

NBA:
Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 103:121
Portland Trail Blazers - Miami Heat 115:99
Houston Rockets - San Antonio Spurs 109:93
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 106:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!