Nogomet

Pletikosa: "Letica se može nositi s pritiskom, trebao bi biti prvi izbor za trećeg vratara reprezentacije"

Petar Jenjić • utorak, 13.03.2018.
Pletikosa: "Letica se može nositi s pritiskom, trebao bi biti prvi izbor za trećeg vratara reprezentacije"
Foto: hns.family

U HRT-ovoj emisiji Stadion, Stipe Pletikosa analizirao je Dinamove poraze od Rijeke i Lokomotive, kao i pogodak Karla Letice u posljednjim sekundama utakmice protiv Istre 1961. Istaknuo je kako smatra da je interes Reala za mladog čuvara mreže Hajduka ozbiljan te da je šteta što ranije nije prepoznat od strane splitske momčadi...

Stipe Pletikosa gostovao je u emisiji HRT-a Stadion i govorio o vrlo zanimljivim tjednima u domaćem prvenstvu, slaboj igri Dinama, novom treneru Modrih Nikoli Jurčeviću, kao i Hajdukovoj pobjedi u posljednjim sekundama utakmice protiv Istre 1961. Posebno se osvrnuo na mladog vratara splitske momčadi Karla Leticu.

"Rijeka je iz četiri udarca postigla četiri pogotka, a Dinamo je radio nevjerojatne pogreške. Nešto se očito događalo sa psihom Dinamovih igrača. Svi smo mi vratari prošli fazu odrastanja, a čini se da se to sada događa i Livakoviću, Međutim sada bi ga mogao prestići Letica, mislim da je on trenutno prvi izbor za trećeg vratara reprezentacije", kazao je bivši vratar hrvatske reprezentacije pa se osvrnuo na Dinamov poraz od Lokomotive.

"Niti pet pobjeda Lokomotive me ne može uvjeriti da nema povezanosti između njih i Dinama jer tu se ipak radi o preko 200 prelazaka iz jednog u drugi klub. Dinamo je sada poražen jer se previše oslanja na individualnu kvalitetu svojih igrača. Gubili su protiv Rijeke, Osijeka i Hajduka te je očito da nemaju kvalitetu za Europu. Igračima Lokomotive sve pohvale, najviše treneru Goranu Tomiću koji je pogodio s Kastratijem kojem je to bio drugi nastup u ligi. Treba mu čestitati na takva dva gotovo rutinska pogotka."

Na mjesto Marija Cvitanovića, koji je dao otkaz, stigao je Nikola Jurčević: "Žao mi je vidjeti koliko se treneri često mijenjaju. Marija znam iz reprezentacije, radi se o pravom radniku, ali preskočio je nekoliko stepenica u razvoju. Jurčević je uvijek išao u smjeru da bude prvi trener. Ima dobru momčad koju psihološki treba podignuti. Vjerujem da može spasiti situaciju", nastavio je Pletikosa i prokomentirao utakmicu Hajduka i Istre, posebno Karla Leticu.

"Jednom sam zabio protiv Zagreba u Kranjčevićevoj, ali gol mi je poništen. Ovo što je Letica napravio je stvarno nešto posebno. Mislim da je interes Reala ozbiljan, šteta što ranije nije prepoznat od strane Hajduka kao ja koji sam rano stavljen od strane Katalinića. U razgovorima s njim vidio sam da mu je glava na mjestu i da se može nositi s pritiskom."

"Hajduk je sporo krenuo u utakmicu, s premalo intenziteta. Said bi trebao dolaziti po loptu i tražiti prostor, a ne biti statičan i blizu protivničkim stoperima. Filip je također zakazao, premalo se kretao", zaključio je Pletikosa.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!