Europska liga, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 15.03.2018, 17:00 h
Lokomotiv Moskva
Lokomotiv Moskva 1:5 Atlético Madrid
Atlético Madrid

VIDEO: Atletico pregazio Lokomotiv u Moskvi, Ćorluka zbog ozljede napustio travnjak

Branimir Korać • četvrtak, 15.03.2018.
VIDEO: Atletico pregazio Lokomotiv u Moskvi, Ćorluka zbog ozljede napustio travnjak
Foto: EPA

Madridski Atletico izborio je prolaz u četvrtfinale Europske lige nakon što je i u drugom susretu nadigrao moskovski Lokomotiv. Već u Madridu stekao je visoku prednost, a u gostima je ubilježio novu visoku prednost te se prošetao do četvrtfinala...

Iznenađenje se nije dogodilo, madridski Atletico ide u četvrtfinale Europske lige. 3:0 u Madridu već je naznačilo kako se Lokomotiv može pripremati za ispadanje. Taj susret pamtit ćemo po povratku Vedrana Ćorluke na travnjak nakon gotovo godinu dana pauze, a uzvrat je donio novu ozljedu hrvatskog stopera.

Ćorluka je travnjak napustio u 75. minuti, još uvijek nema definitivne informacije je li riječ o problemu sa zglobom ili je ponovno riječ o ozljedi ahilove tetive što bi bio najgori mogući ishod.

Inače, na travnjaku je bio i Šime Vrsaljko koji je ušao na poluvremenu umjesto Juanfrana i odradio tih drugih 45 minuta.

Atletico je u 16. minuti stigao do vodstva i ubio svaku nadu domaćina koji bi nakon toga za prolaz morali slaviti s čak četiri gola razlike što je bilo nemoguća misija. U toj 16. minuti Angel Correa odradio je dobar dupli pas s Kokeom, ušao u 16 metara i rutinski zabio za vodstvo.

Domaćin je četiri minute kasnije došao do poravnanja nakon što je Aleksej Mirančuk odlično proigrao Macieja Rybusa, obrana Atletica nije dobro zatvorila Poljaka i on zabija za 1:1.

Na nove pogotke čekalo se do početka drugog dijela kada Madriđani vraćaju prednost na svoju stranu. Ponovno dobra akcija dvojice igrača gostiju, Luis je ovaj put dobro pronašao Saula Nigueza kojem nije bilo teško svladati Antona Kočenkova.

Domaćin je tu pao i Atletico je u nastavku susreta postigao još tri gola. U 64. minuti Antoine Griezmann ušao je u 16 metara praćen Ćorlukom, Kočenkov mu je ušao u noge i skrivio kazneni udarac koji Fernando Torres pretvara u pogodak.

Pet minuta kasnije Torres je bio još jednom precizan, ovaj put na dodavanje Corree da bi u 85. minuti Antoine Griezmann stavio točku na i pogotkom za konačnih 5:1.

Vedran Ćorluka Šime Vrsaljko Angel Correa Maciej Rybus Saul Niguez Antoine Griezmann

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Lokomotiv Moskva1:5Atlético Madrid
Athletic Bilbao1:2Marseille
Dynamo Kijev0:2Lazio
Viktoria Plzeň2:1 *Sporting
Zenit1:1RB Leipzig
Arsenal3:1Milan
Lyon2:3CSKA Moskva
Salzburg0:0Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!