Nogomet

VIDEO: Sporting u drami do prolaza, Lazio pobjedom u Kijevu izbacio Dynamo

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.03.2018.
VIDEO: Sporting u drami do prolaza, Lazio pobjedom u Kijevu izbacio Dynamo
Foto: EPA

Odigrana su još četiri uzvratna susreta Europske lige u kojima nije nedostajalo uzbuđenja. Dalje su prošli Lazio, Marseille, Leipzig i Sporting Lisabon...

Nakon što je bio neuvjerljiv u prvoj utakmici u Rimu te odigrao samo 2:2, Lazio je u Kijevu odigrao dosta bolje, upisao pobjedu 2:0 i prošao u polufinale. Oba gola Rimljani su postigli nakon kornera, Dynamo se tu nije dobro branio i na kraju je kažnjen.

Domaćin je prvi put popustio sredinom prvog poluvremena. Luis Alberto izveo je korner, u sredini je najviši u skoku bio Lucas Leiva i glavom poslao loptu u mrežu. Loše je tu reagirao Volodymyr Šepelev koji je pratio Leivu i dopustio mu dolazak do lopte.

Sve do posljednjih 20 minuta Lazio je bio opasnija momčad, bez obzira na vodstvo, a onda je domaćin u nekoliko navrata zaprijetio, ali nije došao do pogotka. Zato je Lazio i to ponovno nakon kornera. U 83. minuti Stefan De Vrij odlično je reagirao u petercu, bio najbrži na lopti i poslao je u mrežu nakon što ju je glavom u peterac skrenuo Ramos Marchi.

Josip Pivarić u domaćem sastavu odradio je cijelu utakmicu.

Do kraja je neizvjesno bilo u St. Peterburgu gdje je Zenit hvatao zaostatak protiv Leipziga iz prvog susreta. Nijemci su na svom travnjaku slavili s 2:1, u Rusiji su odigrali 1:1 i prošli u četvrtfinale.

Jean-Kevin Augustin u 22. minuti šokirao je domaćina i doveo Leipzig u vodstvo nakon što je odlično ušao u prostor, primio dodavanje Time Wernera i zatim iz okreta zabio za vodstvo.

Bio je to znak za domaćina da otvorenije krene prema naprijed, ubrzo je Leandro Paredes pogodio okvir gola, a u završnici prvog dijela Zenit je došao do poravnanja. Sebastian Driussi zabio je na dodavanje Domenica Criscita.

U nastavku susreta očekivao se veliki pritisak domaćina, sli Zenit je jako teško dolazio do prilika. Najbolju je imao Leipzig kada je u zadnjih deset minuta Miha Mevlja na vrlo glup način skrivio kazneni udarac, ali Werner nije to iskoristio i Andrej Lunev obranio je njegov udarac.

Ostalo je 1:1 čime je Leipzig osigurao prolaz u četvrtfinale.

Olympique Marseille upisao je i drugu pobjedu protiv Athletica, nakon 3:1 na Velodromu, bio je bolji i u Baskiji gdje je slavio s 2:1.

Domaćin nije imao niti sreće, već u prvom poluvremenu ostao je bez ozlijeđenih Mikela Rica i Yeraija Alvareza što je značajno smanjilo prostor za manevar domaćem stručnom stožeru.

Marseille je poveo u 38. minuti preko Dimitrija Payeta iz kaznenog udarca, a kada je na početku drugog dijela Lucas Ocampos povisio na 2:0, priči je bio kraj.

Domaćin je uspio samo smanjiti zaostatak preko Inakija Williamsa u 74. minuti, a dvije minute kasnije ostao je i bez Aritza Aduriza zbog drugog žutog kartona.

Dramatičan susret u Plzenu okončan je prolazom Sportinga iz Lisabona nakon produžetaka. Portugalci su imali veliku priliku riješiti pitanje prolaza u regularnom dijelu, ali nisu je iskoristili.

Viktoria je odigrala vrlo dobru utakmicu i uspjela je golovima Mareka Bakoša povesti 2:0 i nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta, a onda su gosti u 91. minuti dobili kazneni udarac.

Bas Dost pada u 16 metara preko noge domaćeg braniča, iznudio je kazneni udarac koji izvodi loše i vratar Hruška brani. Na loptu je natrčao Bruno Fernandes i pucao preko gola.

Otišlo se u produžetke gdje Rodrigo Battaglia ipak zabija za 2:1 i donosi prolaz Portugalcima.

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Lokomotiv Moskva1:5Atlético Madrid
Athletic Bilbao1:2Marseille
Dynamo Kijev0:2Lazio
Viktoria Plzeň2:1 *Sporting
Zenit1:1RB Leipzig
Arsenal3:1Milan
Lyon2:3CSKA Moskva
Salzburg0:0Borussia D.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!