Košarka

VIDEO: Blazersi došli do 13. uzastopne pobjede, Thunder na krilima Westbrooka slavio u Torontu

Branimir Korać • ponedjeljak, 19.03.2018.
VIDEO: Blazersi došli do 13. uzastopne pobjede, Thunder na krilima Westbrooka slavio u Torontu
Foto: EPA

Nedjelja je u NBA ligi donijela četiri vrlo zanimljiva dvoboja, nastavak pobjedničkog niza Portland Trail Blazersa i prekid serije Toronta. Raptorse je zaustavio Oklahoma City Thunder...

Portland Trail Blazersi nastavili su veliki niz pobjeda i stigli su do 13. zaredom. Ostvarena je na gostovanju kod Los Angeles Clippersa sa 122:109 čime su Blazersi potvrdili status momčadi u najboljoj formi u ovom trenutku, svladali su sastav koji se grčevito bori za doigravanje i to bez većih problema.

Na poluvremenu je Portland imao 12 poena prednosti da bi Clippersi uspjeli smanjiti na 58:52, ali Portland je odmah odgovorio serijom 10:0, ponovno otišao na dvoznamenkastu razliku i do kraja susreta bez ikakvih problema održavao je prednost i nije dopustio domaćinu kompliciranje dvoboja.

Blazersi su slavili ponovno predvođeni Damianom Lillardom koji je upisao 23 poena, po 21 su dodali Mo Harkless (pet skokova) i CJ McCollum (pet skokova), a Jusuf Nurkić završio je sa 17 poena i 12 skokova.

Kod Clippersa Lou Williams ubacio je 30 poena, Montrezl Harrell 24 poena uz sedam skokova, a DeAndre Jordan uhvatio je 16 skokova.

Torontov niz od 11 pobjeda prekinut je u domaćem dvoboju protiv Oklahoma City Thundera. Thunder je na gostovanju u Torontu u odličnom susretu slavio sa 132:125, a Raptorsi su dvoboj završili bez DeMara DeRozana, Sergea Ibake i trenera Dwanea Caseyja koji su zbog prigovora sucima završili ranije u svlačionici.

DeRozan je isključen zbog dvije tehničke nakon što nije dosuđen prekršaj 30 sekundi prije kraja, a nakon pregleda snimke Raptorsi su potvrdili kako će uložiti službeni prigovor zbog ove sudačke odluke.

Dwane Casey nije bio najzadovoljniji nastupom svoje momčadi. "Napravili smo puno pogrešaka, pucali smo si u nogu promašujući lagane šuteve, polaganja, slobodna bacanja."

Unatoč tome ubacili su 125 poena, ali nije bilo dovoljno. DeRozan je na kraju imao 24 poena uz pet asistencija, a Kyle Lowry 22 poena uz deset asistencija.

Kod Thundera sjajni Russell Westbrook upisao je 37 poena, 13 skokova i 14 asistencija, Steven Adams 25 poena uz osam skokova, a Paul George 22 poena uz pet skokova.

Zanimljiv dvoboj odigrali su i Minnesota Timberwolvesi i Houston Rocketsi, a Houston je slavio sa 129:120. Ovo je Houstonova 26. pobjeda u zadnjih 28 utakmica.

Odličan posao ponovno je odradio James Harden koji je u najvažnijim trenucima preuzeo odgovornost, ubacio 11 poena u zadnjih šest minuta uključujući i tricu 58 sekundi prije kraja koja je ubila svaku nadu domaćina.

I u ovom susretu tenzije su bile povišene pa je došlo do naguravanja u posljednjoj četvrtini između Gorguija Dienga, Chrisa Paula i Geralda Greena za što je Green zaradio isključenje.

Harden je predvodio Rocketse s 34 poena i 12 asistencija, Paul je dodao 18 poena, devet asistencija i osam skokova, a Clint Capela 16 poena i 12 skokova. Kod domaćina Jeff Teague ubacio je 23 poena uz 11 asistencija i šest skokova, Andrew Wiggins ubacio je 21 poen, a po 20 su dodali Karl-Anthony Towns (18 skokova) i Jamal Crawford.

U dvoboju momčadi koje imaju problema s izostancima New Orleans Pelicansi slavili su protiv Boston Celticsa sa 108:89. Pelicansi su lošije otvorili utakmicu, ali brzo su se konsolidirali i predvođeni Anthonyjem Davisom otišli do pobjede.

Celticsi bez povećeg broja igrača izdržali su jedno poluvrijeme da bi u nastavku potpuno pali, sve je bilo u znaku Pelicansa koji dolaze do važne pobjede.

Davis je susret okončao s 34 poena i 11 skokova, Cheik Diallo dodao je 17 poena i šest skokova, a Nikola Mirotić 16 poena i deset skokova. Kod Celticsa Jayson Tatum upisao je 23 poena uz pet skokova, a Marcus Morris 17 poena uz šest skokova.

NBA:
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 109:122
Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 125:132
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 120:129
New Orleans Pelicans - Boston Celtics 108:89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!