Nogomet

VIDEO: Velšani pregazili Kineze u Nanningu, rekordni Bale prestigao Iana Rusha

Branimir Korać • četvrtak, 22.03.2018.
VIDEO: Velšani pregazili Kineze u Nanningu, rekordni Bale prestigao Iana Rusha
Foto: EPA

U prvom susretu China Cupa domaćin je upisao vrlo visok poraz. U Nanningu pregazio ga je Wales s čak 6:0, a Gareth Bale upisao je hattrick i prestigao Iana Rusha na ljestvici najboljih strijelaca Walesa svih vremena...

Ryan Giggs debitirao je na klupi Walesa na sjajan način. U prvom susretu China Cupa Velšani su igrali protiv domaćina Kine, potpuno dominirali i visoko slavili s čak 6:0.

Dva velika Velšana tako će doživotno pamtiti ovaj dvoboj, Giggs zbog sjajnog debija, a Gareth Bale zbog činjenice da je prestigao Iana Rusha i postao najbolji strijelac velške reprezentacije svih vremena.

Bale je već nakon 20 minuta igre bio na dva pogotka, Wales je vodio 2:0, a drugim golom stigao je do brojke od ukupno 28 pogodaka i izjednačio se s legendarnim napadačem Liverpoola.

Do kraja prvog poluvremena Kinezi su dodatno potonuli, Sam Vokes i Harry Wilson povisili su na 4:0 i donijeli ogromnu prednost svojoj reprezentaciji.

Nisu tu Giggsovi izabranici stali. U 58. minuti Vokes je postigao svoj drugi pogodak, a četiri minute kasnije Bale se upisao u povijest 29. reprezentativnim golom za konačnih 6:0.

"Ovo je veliko individualno dostignuće, puno mi znači, ali na kraju je najvažnije da momčad igra dobro i pobjeđuje", istaknuo je Bale nakon susreta.

"Kao dijete nisam niti sanjao da ću postati velški rekorder, ovo je definitivno moje najveće pojedinačno dostignuće."

Kinezi? Nisu razina niti druge europske lige, trebaju još puno raditi da bi uopće biti ravnopravan protivnik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!