Košarka

VIDEO: Double-double Darija Šarića u hrvatskom dvoboju, katastrofa Memphisa i šesti najteži poraz u povijesti

Branimir Korać • petak, 23.03.2018.
VIDEO: Double-double Darija Šarića u hrvatskom dvoboju, katastrofa Memphisa i šesti najteži poraz u povijesti
Foto: EPA

Dario Šarić dobio je bitku protiv Marija Hezonje, a Philadelphia je glatko slavila protiv Orlanda. Poraz je upisao Ivica Zubac s Los Angeles Lakersima dok je Memphis ubilježio šesti najteži poraz u povijesti lige...

U hrvatskom dvoboju u Philadelphiji, Dario Šarić i treći put ove sezone bio je uspješniji od Marija Hezonje. Sixersi su glatko slavili sa 118:98 i tako stigli do pete uzastopne pobjede, a Orlando je ubilježio treći poraz zaredom.

Philadelphia tako nastavlja borbu za četvrto mjesto na Istoku i prednost domaćeg terena u doigravanju. Trenutno drži tu poziciju s omjerom 41-30, a vrlo je blizu i osiguravanja mjesta u doigravanju.

U susretu protiv Magica Brownova momčad imala je lagan posao. Stvorila je vrlo visoku prednost već do odmora, a onda u trećoj dionici dodatno povećala razliku te uoči zadnjih deset minuta imala već plus 30. Još jednom je Brown mogao pružiti dodatni odmor Šariću i društvu te bez obzira na to glatko slaviti.

"Svjesni smo gdje se nalazimo i želimo zadržati tu poziciju na Istoku. Želimo ući u doigravanje u dobrom ritmu te tamo zadržati dobru formu", poručio je Brown.

Dario Šarić na parketu je proveo 22 minute i upisao deset poena (2/5 za dva, 1/2 za tri, 3/4 slobodna bacanja) te tome dodao deset skokova. Ersan Ilyasova ubacio je 18 poena, a Joel Embiid 17 poena uz devet skokova.

Kod Orlanda Rodney Purvis upisao je 19 poena, Bismack Biyombo 13 uz šest skokova, Aaron Gordon deset uz 11 skokova, a Mario Hezonja za 25 minuta dodao je devet poena (2/4 za dva, 1/5 za tri, 2/2 slobodna), tri skoka i dvije asistencije.

Iako je nastupio praktički sa sedam igrača u rotaciji, Los Angeles je do posljednjih trenutaka držao u neizvjesnosti New Orleans Pelicanse. Lakersi su na kraju tijesno poraženi 128:125 i to uz preokret Pelicansa u posljednjoj dionici.

Čovjek odluke, prema običaju, bio je Anthony Davis koji je uz činjenicu da je bio prvo ime susreta ujedno i ubacio ključna slobodna bacanja te uzeo loptu na kraju u napadu Lakersa za poravnanje.

Lakersi su svoje posljednje poene na susretu ubacili još tri i pol minute prije kraja kada je Julius Randle položio za 125:121, a nakon toga sve je bilo na strani Pelicansa koji su nanizali sedam poena i otišli do pobjede.

Davis je bio prvo ime susreta s 33 poena i devet skokova, Jrue Holiday dodao je 26 poena i šest asistencija, a Rajon Rondo 24 poena i deset asistencija. Kod Lakersa Kentavious Caldwell Pope ubacio je 28 poena (8/11 trica), po 23 su dodali Randle (deset skokova) i Brook Lopez (šest skokova) dok je Kyle Kuzma bio na 22 poena i pet skokova. Ivica Zubac na parketu je proveo samo pet minuta i ubacio dva poena (1/1).

Houston Rocketsi morali su se dobro pomučiti za pobjedu protiv Detroit Pistonsa. Slavili su 100:96 u produžetku unatoč očajnoj šuterskoj večeri Jamesa Hardena koji je iz igre gađao 4/20. Harden je susret završio s 21 poenom, ali je zato deset od 21 ubacio u produžetku kada je to bilo najvažnije. 22 poena dodao je Eric Gordon, a Clint Capela deset poena i 14 skokova. Kod poraženih Blake Griffin ubacio je 21 poen uz deset skokova i deset asistencija, Ish Smith 18 poena uz osam skokova, a Andre Drummond 17 poena uz 20 skokova.

Jazzeri su upisali vrijednu pobjedu u borbi za doigravanje, u gostima su svladali već otpisane Dallas Maverickse sa 119:112. 41. pobjeda za Utah u ovoj sezoni i osiguranje pozitivnog omjera ostvarena je na krilima Donovana Mitchella koji je ubacio 26 poena uz pet skokova, Rickyja Rubija s 22 poena, pet skokova i pet osvojenih lopti te Joea Inglesa s 18 poena, deset asistencija i šest skokova. Kod poraženih JJ Barea ubacio je 23 poena i podijelio osam asistencija, Harrison Barnes 21 poen, a Yogi Ferrell 20 poena.

Memphis Grizzliesi osramoćeni su u Charlotteu gdje su upisali šesti najteži poraz u povijesti lige. Konačnih 140:79 uistinu je ponižavajuće bez obzira na izostanak Marca Gasola i Mikea Conleyja. Sedam poena nedostajalo je Honetsima za izjednačenje rekorda kojeg drže Cavaliersi koji su 1991. godine svladali Miami sa 68 razlike. Briljantnu utakmicu odigrao je Kemba Walker koji je ubacio 46 poena (10/14 za tricu), a po 15 poena dodali su Marvin Williams (šest skokova) i Dwayne Bacon (pet asistencija) dok je Willy Hernangomez zamijenio Dwighta Howarda s deset poena i 12 skokova. Kod Grizzliesa Wayne Selden ubacio je 18 poena, a Tyreke Evans 16 uz sedam skokova.

NBA:
Orlando Magic - Philadelphia 76ers 98:118
New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 128:125
Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 140:79
Houston Rockets - Detroit Pistons 100:96 produžetak
Dallas Mavericks - Utah Jazz 112:119
Sacramento Kings - Atlanta Hawks 105:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!