Nogomet

VIDEO: Nakajima donio remi Japanu u posljednjoj minuti

Sportnet • petak, 23.03.2018.
VIDEO: Nakajima donio remi Japanu u posljednjoj minuti
Foto: EPA

U prijateljskoj utakmici u belgijskom Liegeu, Japan je u posljednjoj minuti došao do izjednačenja u susretu protiv Malija...

PIŠE: Jan Šneler

Iako bi u nekim drugačijim uvjetima i u punom sastavu, Japan bio izraziti favorit protiv Malija, u današnjem dvoboju taj sraz bio je puno izjednačeniji. Treba napomenuti kako je Japan istrčao u Liege bez nekolicine važnih prvotimaca.

Keisuke Honda utakmicu je počeo s klupe za pričuve, a u sastavu nije bilo Shinjija Kagawe, Maya Yoshide, Shinjija Okazakija i Takashija Inuija koji bi bili inače bili značajan dodatak momčadi.

Momčad koju je poslao na teren izbornik Vahid Halilhodžić nije izgledala kompaktno kao ona najjača postava Japana te je iznenađujuće u 44. minuti Mali došao do vodstva. Kazneni udarac precizno je izveo napadač Club Bruggea Abdoulay Diaby.

Drugo poluvrijeme obilježile su izmjene kao što je to i čest slučaj kod prijateljskih susreta te je ritam igre bio potpuno razbijen. Ipak, u posljednjim trenucima utakmice, Japan dolazi do izjednačujućeg pogotka. Strijelac u 94. minuti bio je Shoya Nakajima.

Japan za četiri dana očekuje prva utakmica Kirin kupa. Utakmica protiv Ukrajine na rasporedu je u Liegeu, dok će protiv Gane utakmicu odigrati 30. svibnja u Yokohami. Za naredne utakmice tog kupa raspored će se utvrditi nakon odigranog Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Prijateljska utakmica:
Mali - Japan 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!